Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

ΟΤΑΝ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΞΗΛΩΝΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΦΕΤ ΕΠΕΙΔΗ ΕΠΙΑΣΕ ΤΑ LIDL ΜΕ ΜΟΛΥΣΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ !!!

ΤΟ 2011
Για να θυμόμαστε ποιοι είναι αυτοί που ευαγγελίζονται τώρα την αλλαγή...
Τα μολυσμένα κρέατα στα Lidl και η αποπομοπή από Λοβέρδο


Στη συνείδηση των καταναλωτών ο ΕΦΕΤ είναι η αρμόδια Αρχή για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων. Και πράγματι ο ΕΦΕΤ διακρίνεται για το υψηλής ποιότητας επιστημονικό προσωπικό του. Στα 17 χρόνια της πολυδαίδαλης διαδρομής του όμως, όπως επισημάναμε και στο πρώτο μέρος του αφιερώματός μας, εναλλάχτηκαν 11 πρόεδροι ενώ πήγε και ήρθε σε... τέσσερα υπουργεία: από το υπουργείο Ανάπτυξης πέρασε στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, από εκεί πέρασε στο υπουργείο Υγείας και από εκεί πέρασε και πάλι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. 

Ετσι ο ΕΦΕΤ ιδρύεται το 1999 με τον νόμο 2741 από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης Ευ. Βενιζέλο και, όπως ορίζεται, μεταξύ άλλων, ο Ενιαίος Φορέας «συντονίζει και διευθύνει τους ελέγχους σε όλα τα στάδια μετά την πρωτογενή παραγωγή στην οποία εντάσσονται μεταξύ άλλων η συγκομιδή, η σφαγή και το άρμεγμα, δηλαδή στα στάδια της παρασκευής, της μεταποίησης, της παραγωγής, της συσκευασίας, αποθήκευσης, μεταφοράς, διανομής, διακίνησης, προσφοράς προς πώληση ή της διάθεσης στον καταναλωτή στα νωπά ή επεξεργασμένα τρόφιμα που παράγονται, διακινούνται ή εισάγονται στη χώρα μας ή εξάγονται από αυτήν».


Οι πολύπλοκες διαδρομές μέσω υπουργικών διαδρόμων συνεχίζονται, οι αποκαθηλώσεις των προέδρων του ΕΦΕΤ επίσης καλά κρατούν, ενώ το καλοκαίρι του 2011 λαμβάνει πολιτικές διαστάσεις η αποπομπή του προέδρου του Ενιαίου Φορέα, καθηγητή Μικροβιολογίας Τροφίμων στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Γιώργου Νυχά, από τον τότε υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο. Λίγες ημέρες νωρίτερα ο ΕΦΕΤ είχε ανακοινώσει την απόσυρση κατεψυγμένων προϊόντων κρέατος, μολυσμένων με το βακτήριο Escherichia Coli, σε εγκαταστάσεις του Lidl στη βόρεια Ελλάδα. Η απόφαση της αποπομπής του προέδρου του ΕΦΕΤ προκαλεί την εντονότατη αντίδραση καταναλωτικών οργανώσεων, των Οικολόγων Πρασίνων, ενώ ο Νίκος Χουντής ως ευρωβουλευτής τότε του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει ερώτηση στην Κομισιόν. «Η ιστορία αυτή με την ανίχνευση του E. Coli είχε προκαλέσει την καθαίρεση του προέδρου του ΕΦΕΤ από την τότε κυβέρνηση, σε μια επίδειξη υποταγής στα γερμανικά επιχειρηματικά συμφέροντα και ενάντια στο συμφέρον της κοινωνίας και δη της δημόσιας υγείας» τονίζει ο ευρωβουλευτής Νίκος Χουντής στη «δημοκρατία».


περισσότερα στο: dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates