.

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΕΒΑΛΑΝ ΒΟΜΒΑ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ !!!

ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΕ ΒΑΝΑΚΙ
Τουλάχιστον τέσσερα άτομα συμμετείχαν στην τοποθέτηση της βόμβας χθες τη νύχτα στο Εφετείο Αθηνών, όπως προκύπτει από τα πρώτα στοιχεία και τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής.
Σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε αστυνομικός φρουρός που βρισκόταν μέσα στο χώρο του Εφετείου, σταμάτησε έξω από το κτίριο ένα κλειστό φορτηγάκι από το οποίο κατέβηκαν δύο άτομα τα οποία τοποθέτησαν τη βόμβα στην είσοδο του Εφετείου. Ενα ακόμη άτομο περίμενε στο πίσω μέρος του οχήματος και σίγουρα υπήρχε και κάποιος οδηγός. Η αντιτρομοκρατική εκτιμά έτσι ότι συμμετείχαν τέσσερα άτομα, τουλάχιστον, ανάμεσα στους οποίους μπορεί να βρίσκεται και ο κατασκευαστής... 

Σύμφωνα με πληροφορίες επρόκειτο για μια βόμβα-σακίδιο, κατασκευασμένη από αμμωνιοδυναμίτιδα ή αλλιώς anfo, η οποία τοποθετήθηκε ακριβώς στην είσοδο του Εφετείου, ένα χώρο κλειστό. Αυτός είναι και ο λόγος που προκλήθηκαν τόσο μεγάλες καταστροφές, λόγω του ωστικού κύματος που δημιουργήθηκε.

Χαρακτηριστικές είναι οι εικόνες των ανδρών της Αντιτρομοκρατικής να βγάζουν επί ώρες... μπάζα, σπασμένα τζάμια, μάρμαρα από την είσοδο και άλλα χαλάσματα, σιγά σιγά και μόνοι τους στην προσπάθειά τους να εντοπίσουν υπολείμματα της βόμβας και της τσάντας στην οποία είχε τοποθετηθεί, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά κρίσιμα στοιχεία.


Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες αστυνομικός είπε ότι άκουσε κάτι σαν πυροβολισμό όταν οι τρομοκράτες έφευγαν από το Εφετείο, μετά την τοποθέτηση της βόμβας.

Ποια οργάνωση βλέπει η Αντιτρομοκρατική
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής πίσω από αυτό το βομβιστικό χτύπημα κρύβεται είτε ο ΟΛΑ, είτε η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας.

Περισσότερες πιθανότητες, πάντως, συγκεντρώνει ο ΟΛΑ καθώς συνήθως η Οργάνωση Επαναστατικής Αυτοάμυνας χρησιμοποιεί βαρύ οπλισμό και χειροβομβίδες.

Οι ομάδες αυτές αποτελούνται από ασύλληπτα μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων και άτομα με γνώση στην κατασκευή βομβών.

Αυτό πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι τρομοκράτες πήγαν με το φορτηγάκι σε ένα τόσο καλά φυλασσόμενο σημείο.

Τα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και η έκρηξη

Στις 2:50 είχαν πραγματοποιήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα αγνώστου στα γραφεία 2 ιστοσελίδων και σε μια εφημερίδα. Ο άγνωστος ανέφερε ότι σε 40 λεπτά θα σκάσει βόμβα στο Εφετείο.

Αμέσως άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. εκκένωσαν την περιοχή.

Και όντως, οεκρηκτικός μηχανισμός, πυροδοτήθηκε στις 03.25.

Στο σημείο από την πρώτη στιγμή βρέθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωνσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. 
Αυτόπτης μάρτυρας: Ο καπνός από την έκρηξη φαινόταν από μακριά

Όπως δήλωσε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Καλλιόπη Χαβέλα, που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού, «ο καπνός από την βόμβα στο Εφετείο φαινόταν από μακριά, δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη».

Η δημοσιογράφος που κατοικεί επί της Αλεξάνδρας, διαγωνίως απέναντι από το κτιριο του Εφετείου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ, τόνισε ότι «όλοι οι περίοικοι βγήκαν στα μπαλκόνια τους, ενώ άμεσα αποκλείστηκε η κυκλοφορία στην Αλεξάνδρας από δύο περιπολικά».

Επίσης, «ένα ακόμα όχημα της αστυνομίας φώναζε στους κατοίκους να μην κατεβαίνουν στο δρόμο, αλλά να παραμείνουν στα σπίτια τους».

Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.: Πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα


Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ μίλησε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θεόδωρος Χρονόπουλος, λίγες ώρες μετά την ισχυρή έκρηξη στο Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Χρονόπουλος έκανε λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα, επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο κτίριο του Εφετείου αλλά και σε κτίρια που βρίσκονται απέναντι από αυτό και επεσήμανε ότι την έρευνα θα αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.


πηγη: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates