Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ: ΔΟΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΩΣ ΤΙΣ 5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ !!!

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΡΣΗΣ ΑΚΙΝΗΣΙΑΣ ΕΔΩΣΕ Η ΑΑΔΕ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ
Την παράταση της προθεσμίας για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας μέχρι τις 5 Ιανουαρίου ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.Ειδικότερα, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση το υπουργείου Οικονομικών «παρατείνεται έως και την 5.1.2018 η προθεσμία για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2018 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία».

Στο μεταξύ, διευκρινίσεις για το πότε επιβάλλεται ή όχι πρόστιμο για τα τέλη κυκλοφορίας, σε περίπτωση άρσης ακινησίας αυτοκινήτου, έδωσε νωρίτερα ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων Γιώργος Πιτσιλής, απαντώντας σε ερωτήματα εφοριών.


Ο κ. Πιτσιλής αρχικά διευκρινίζει πως η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην αρμόδια εφορία από τον ιδιοκτήτη ή κάτοχο του οχήματος, πραγματοποιείται την τελευταία εργάσιμη ημέρα της περιόδου κυκλοφορίας του οχήματος για την οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας, προκειμένου βεβαίως να τεθεί εκ νέου το όχημα σε ακινησία.

Περαιτέρω, ξεκαθαρίζει πως η Διοίκηση δέχτηκε ότι δεν απαιτείται η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην εφορία όταν η άρση περιλαμβάνει και τον μήνα Δεκέμβριο, τελευταίο μήνα, του έτους, εφόσον ο κάτοχος του οχήματος καταβάλει εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας του επόμενου έτους.

Κατά την εγκύκλιο Πιτσιλή, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών είναι δυνατό να παρατείνεται η εν λόγω προβλεπόμενη προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας. Αλλά εάν η απόφαση παρατείνει μόνο την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας, τότε δεν δίνει τη δυνατότητα και για αντίστοιχη παράταση στην εμπρόθεσμη επιστροφή στη ΔΟΥ των στοιχείων κυκλοφορίας των οχημάτων που ήραν την ακινησία.

Εφόσον όμως, η απόφαση του υπουργού Οικονομικών για την παράταση της προθεσμίας καταβολής τελών κυκλοφορίας, προβλέπει «ρητώς» και την παράταση για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία, η επιστροφή των στοιχείων κυκλοφορίας στην εφορία, προκειμένου για την εκ νέου θέση τους σε ακινησία και για το επόμενο έτος εντός του χρόνου παράτασης είναι εμπρόθεσμη.πηγη: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates