Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 4 Δεκεμβρίου 2017

3,3 ΝΕΑ ΔΙΣ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΟΥ SWAP "ΤITLOS" ΤΗΣ GOLDMAN SACHS !!!

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΩΔΩΣ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2015/11/swaps-goldman-sachs.html

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο από την εκπομή "TO ΜΑΞΙΜΟΥ ΑΚΟΥΕΙ;;;" και θα καταλάβετε μόνοι σας γιατί κόπηκε !!!Εθνική Τράπεζα : Νέα ένεση ρευστότητας  3,3 Δις από το Ελληνικό Δημόσιο !!!
Ανταλλαγή του swap "ΤΙTLOS" της Goldman Sachs με ειδικά ομόλογα, που μπορούν να αξιοποιηθούν για άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ !!!

Μια μεγάλη ένεση ρευστότητας στην Εθνική Τράπεζα προσφέρει σήμερα το Ελληνικό Δημόσιο και, ειδικότερα, ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, μέσω ενός νέου swap του αμαρτωλού swap που είχε γίνει με την Goldman Sachs, για των «εξωραϊσμό» του δημοσίου χρέους, το οποίο βαρύνει εδώ και χρόνια τον ισολογισμό της Εθνικής.

Το παλαιό swap με την Goldman Sachs τιτλοποιήθηκε το 2009, μέσω οχήματος ειδικού σκοπού (Titlos plc.). Τους τίτλους που εκδόθηκαν από την εταιρεία-σφραγίδα είχε αγοράσει η Εθνική και προσπάθησε να τους χρησιμοποιήσει για να αντλήσει ρευστότητα δισεκατομμυρίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.Κατόπιν ειδικής έρευνας, που παραμένει μέχρι σήμερα απόρρητη, παρότι το “Bloomberg” είχε φθάσει ως το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, ζητώντας την αποκάλυψή της, η ΕΚΤ διαπίστωσε ότι οι απαιτήσεις της Εθνικής από το Δημόσιο, στις οποίες βασίζονταν οι νέοι τίτλοι, ήταν, στην πραγματικότητα, «αφανές» χρέος, δηλαδή swaps που είχαν συνομολογηθεί εκτός αγοράς, χωρίς να καταγράφονται επίσημα στο ελληνικό χρέος.

Η ΕΚΤ «πέταξε» εκτός συστήματος αναχρηματοδότησης των τραπεζών τα «χαρτιά» της Titlos, με αποτέλεσμα να προκληθεί σοβαρή πίεση στη ρευστότητα της Εθνικής Τράπεζας, κάτι που από πολλούς θεωρείται ως ένας σοβαρός παράγοντας όξυνσης της κρίσης χρέους 2009-2010.

Τώρα, το υπουργείο Οικονομικών έρχεται να λύσει το σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας που δημιουργεί στην Εθνική η υποχρέωση να κρατά στον ισολογισμό της τα «χαρτιά» της Titlos, που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν για την άντληση ρευστότητας από την ΕΚΤ, παρότι, στο μεταξύ, τα swaps έχουν εγγραφεί στο δημόσιο χρέος από την Eurostat.

Σήμερα, ο ΟΔΔΗΧ προχωρά σε ανταλλαγή των τίτλων αυτών, στην παρούσα αξία τους των 3,3 δισ. ευρώ, με νέα ομόλογα ειδικού τύπου του Ελληνικού Δημοσίου, 18μηνης διάρκειας, τα οποία δεν είναι διαπραγματεύσιμα στην αγορά, αλλά μπορούν να γίνουν δεκτά για αναχρηματοδότηση από την ΕΚΤ.Με βάση τους κανόνες της κεντρικής τράπεζας για το «κούρεμα» που επιβάλλεται στα ελληνικά ομόλογα, όταν χρησιμοποιούνται για σκοπούς αναχρηματοδότησης, η Εθνική εκτιμάται ότι θα εξασφαλίσει ρευστότητα περίπου 1,6 δισ. ευρώ.

Ταυτόχρονα, όμως, η τράπεζα θα αποφύγει για τους επόμενους 18 μήνες την εγγραφή ζημιών από τα «χαρτιά» της Titlos, τα οποία, λόγω των πολύ χαμηλών επιτοκίων αυτής της περιόδου, «φορτώνουν» συνεχώς την τράπεζα με ζημιές και, ειδικά φέτος, «κοκκινίζουν» την τελική γραμμή της κατάστασης αποτελεσμάτων, υποχρεώνοντας την Εθνική να εμφανίζει ζημιές στα αποτελέσματα 9μήνου.

Η συναλλαγή, όπως σημειωνόταν στην τελευταία έκθεση της Eurostat για τα ευρήματα των ελέγχων, στο πλαίσιο της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, θα πρέπει να ελεγχθεί από τη γενική διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να διαπιστωθεί αν συνιστά απαγορευμένη από το ευρωπαϊκό δίκαιο κρατική ενίσχυση.

Παρότι πρόκειται για μια συναλλαγή που κινείται οριακά εντός του πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Κομισιόν δεν θα εγείρει ενστάσεις, καθώς προέχει, αυτή την περίοδο, η σταθεροποίηση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

 
ΠΗΓΗ
http://www.sofokleousin.gr/archives/365292.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook&utm_campaign=sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates