Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ «ΑΘΗΝΑ 1997» !!!

ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΛΟΓΩ...ΠΑΡΑΓΡΑΦΗΣ
Με καθυστέρηση 20 ετών καλείται να κρίνει η Δικαιοσύνη ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στον χώρο του αθλητισμού, που αφορά το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλασικού Αθλητισμού «Αθήνα 1997».
Πρόκειται για μια διοργάνωση το κόστος της οποίας φέρεται ότι άγγιξε τα 19 δισ. δραχμές, αν και ο αρχικός προϋπολογισμός της ήταν μόλις 5 δισ. Για την υπόθεση με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπεται σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων κατηγορούμενος για απιστία στην υπηρεσία μόνο ο τότε γενικός διευθυντής της διοργάνωσης Ευάγγελος - Γεράσιμος Σαβράμης, ο αποκαλούμενος και «στρατηγός», λόγω της θητείας του στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Για τους υπόλοιπους 36 κατηγορουμένους έπαυσε η ποινική δίωξη λόγω παραγραφής, ενώ ένας εξ αυτών δεν βρίσκεται πια στη ζωή. Ουσιαστικά η υπόθεση κινείται στα όρια της παραγραφής, μια και ο κατηγορούμενος θα καλείται να δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης για αδίκημα που φέρεται ότι διέπραξε πριν από περίπου 20 χρόνια.


Επιπλέον, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο διέταξε να διαβιβαστούν στη Βουλή αντίγραφα της δικογραφίας, με προφανώς παραγεγραμμένα τα τυχόν αδικήματα, για τον τότε υφυπουργό Αθλητισμού Ανδρέα Φούρα, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου περί ευθύνης υπουργών, κηρύσσοντας απαράδεκτη την ποινική δίωξη σε βάρος του.

Πάντως, σύμφωνα με το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, συνολικά 38 πρόσωπα (μεταξύ των οποίων οι πρώην υφυπουργοί Αθλητισμού Ανδρέας Φούρας και Γιώργος Λιάνης και ο πρώην γενικός γραμματέας Αθλητισμού Γιάννης Σγουρός) πρέπει να επιστρέψουν 12.448.198 ευρώ, που φέρεται ότι κατασπαταλήθηκαν στην επίμαχη διοργάνωση.

Το μεγαλύτερο ποσό καταλογίστηκε στον κ. Σαβράμη, ο οποίος υποχρεώθηκε να καταβάλει υπέρ του Δημοσίου ποσό 10.553.536 ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates