Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 12 Νοεμβρίου 2017

ΒΟΜΒΑ SSM !!! ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ !!!

ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΑ 20 ΔΙΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Οι προκλητικά χαμηλές τιμές που προσφέρουν τα funds για τις αγορές των δανειακών χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών, σε συνδυασμό με την κατάρρευση των τιμών των ακινήτων που θα προκύψει, νομοτελειακά, από τους μαζικούς πλειστηριασμούς, θα χειροτερέψουν την συνολική χρηματοοικονομική κατάσταση του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που θα αναγκαστεί έτσι μοιραία να οδηγηθεί σε νέα ανακεφαλαιοποίηση !!! 
ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ & ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΟΥΜΕ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2017/11/20.html


Προειδοποίηση SSM: Και με πλειστηριασμούς το τραπεζικό πρόβλημα των NPLs δεν επιλύεται

Οι τράπεζες πιστεύουν ότι με τις στοχευμένες αγορές πλειστηριαζόμενων ακινήτων θα καταφέρουν να διαμορφώσουν αγορά τιμών….αλλά κάτι τέτοιο είναι μάλλον προσδοκία παρά πιθανότητα.


Ο SSM ο Μόνιμος Εποπτικός Μηχανισμών των τραπεζών…θολώνει το τραπεζικό τοπίο και «μπερδεύει» στο σύνθετο πάζλ των stress tests και άλλες παραμέτρους… «Στην τελική διαμόρφωση των όρων των stress tests συμμετέχουν πολλοί παράγοντες και είναι πολλοί οι συμμετέχοντες μεταξύ αυτών και το ΔΝΤ»….


Η αναφορά αυτή υποδηλώνει ότι ακόμη ο SSM δεν έχει κατασταλάξει εάν τα stress tests είναι περίπατος ή μια δύσκολη εξίσωση για τις ελληνικές τράπεζες. Όποιοι με άνεση υποστηρίζουν ότι τα stress tests δεν θα είναι πρόβλημα για τις ελληνικές τράπεζες, ότι χωρίς AQRs δεν θα υπάρχει πρόβλημα και ότι λόγω κεφαλαιακής επάρκειας…θα πληγούν τα κεφαλαιακά αποθέματα και δεν θα χρειαστούν κεφάλαια….θα πρέπει να το ξανασκεφθούν.
Κεφαλαιακή ζημία για τις τράπεζες θα προκύψει είναι 100% βέβαιο και εάν ληφθεί υπόψη ότι οι προσφορές των funds στα επιχειρηματικά προβληματικά δάνεια και προβληματικά δάνεια real estate είναι εντυπωσιακά χαμηλές…εξάγεται το συμπέρασμα ότι θα καταστεί μονόδρομος οι στοχευμένες ανακεφαλαιοποιήσεις. 

Μπορεί η Nouy η επικεφαλής του SSM να δήλωσε ότι οι νέοι κανόνες για τα νέα NPLs αλλά και για τα παλαιά μπορεί να καθυστερήσουν....λόγω αντιδράσεων αλλά στο τέλος νομοτελειακά θα εφαρμοστούν. Οι πλειστηριασμοί είναι μέρος της λύσης…όχι η λύση

Ούτε λίγο ούτε πολύ…ειπώθηκε από την ΕΚΤ και τον SSM ότι εάν δεν προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί ο κίνδυνος αποτυχίας των ελληνικών τραπεζών στα stress tests αυξάνεται κατακόρυφα. Αυτό έχει δόση υπερβολής αλλά η αλήθεια είναι ότι οι πλειστηριασμοί είναι μέρος της λύσης αλλά όχι η λύση του προβλήματος. 

Ας υποθέσουμε ότι το πρόβλημα με τους συμβολαιογράφους στην έκτακτη γενική συνέλευση στις 20 Νοεμβρίου επιλύεται και αίρουν την αποχή. Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα πραγματοποιούνται στα Ειρηνοδικεία ώστε να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη διενέργεια τους…

Το πρόβλημα είναι σε ποιες τιμές θα πωληθούν 5.000 ακίνητα που είναι ο στόχος για το 2018; Με βάση τις δημόσιες αναφορές ακίνητα κάτω από 300.000 ευρώ δεν θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό. 
Όμως το ακίνητο των 350 χιλιάδων το 2007 που χορηγήθηκε το δάνειο με εγγύηση ακίνητο, σήμερα έχει αξία 150 χιλιάδων οπότε με ποια κριτήρια ορίζεται το όριο των 300.000 ευρώ; Συν τοις άλλοις άπαξ και οι τράπεζες δεν θα μπορούν να αγοράζουν μαζικά ακίνητα… όταν αρχίσουν σε μια κορεσμένη από προσφορά αγορά ακινήτων να πωλούνται και επιπλέον…5.000 ακίνητα οι τιμές δεν θα υποχωρήσουν; 
Υποχωρώντας οι τιμές των ακινήτων θα κάνουν μεγαλύτερη ζημία γιατί κάθε αγοραία αξία είναι προσδιοριστικός παράγοντας για την πραγματική αξία των collaterals.
Οι τράπεζες πιστεύουν ότι με τις στοχευμένες αγορές πλειστηριαζόμενων ακινήτων θα καταφέρουν να διαμορφώσουν αγορά τιμών….αλλά κάτι τέτοιο είναι μάλλον προσδοκία παρά πιθανότητα. 


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :

Η πραγματική αξία των προβληματικών δανείων καθορίζεται από τους αγοραστές δηλαδή τα funds. Και η πραγματική αξία των προβληματικών δανείων δεν θα οριστεί από τα προβληματικά καταναλωτικά δάνεια αλλά από τα προβληματικά επιχειρηματικά και όσα έχουν ως εξασφάλιση ακίνητο.

Αν δούμε τις τιμές που προσφέρουν τα διεθνή funds στις τράπεζες για προβληματικά επιχειρηματικά δάνεια και αυτός ο παράγοντας καθόριζε την τύχη των τραπεζών στα stress tests… τότε όλες οι τράπεζες θα οδηγούνται υποχρεωτικά σε ανακεφαλαιοποίηση.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ :


ΠΗΓΗ
http://bankingnews.gr/%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%B6%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BD%CE%AD%CE%B1/item/335646-proeidopoihsh-kai-me-pleisthriasmoys%E2%80%A6-to-trapeziko-problhma-twn-npls-den-epilyetai-o-ssm-tholwnei-to-pazl-twn-stress-tests.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates