.

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ 8 ΕΠΩΝΥΜΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ !!!

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΖΑΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ...
Σε πλειστηριασμό βγαίνουν τα σπίτια των Φραγκίσκου Λεμονή, Κυριάκου Γριβέα, Κωνσταντίνου Δαφέρμου , Κώστα Πηλαδάκη , Βασίλη Σταθοκωστόπουλου , Μπάμπη Βωβού, Εφης Μαροσούλη και Αντώνη Λυμπέρη !!!Στο σφυρί βγαίνουν σπίτια 8 πλούσιων και επώνυμων Ελλήνων που πριν μερικά χρόνια το όνομά τους ήταν συνώνυμο του πλούτου, της χλιδής και σε ορισμένες περιπτώσεις και του life style.

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι οι τράπεζες θα έβγαζαν σε πλειστηριασμό σπίτια των Φραγκίσκου Λεμονή (εκ των ιδιοκτητών των καταστημάτων Καλογήρου), Κυριάκου Γριβέα (εμπλέκεται στα δάνεια του Τ.Τ.), Κωνσταντίνου Δαφέρμου (από τους ισχυρότερους εμπόρους όπλων), Κώστα Πηλαδάκη (πρώην πρόεδρος της ΑΕΛ και ιδιοκτήτης καζίνο), Βασίλη Σταθοκωστόπουλου (διαθέτει αλυσίδες εστιατορίων και άλλων καταστημάτων αναψυχής), Μπάμπη Βωβού(του άρχοντα των γυάλινων πύργων της Κηφισίας) , Εφης Μαροσούλη (κόρη του βασιλιά των νυχτερινών κέντρων), Αντώνη Λυμπέρη (μεγαλοεκδότης στο χώρο του life style).

Ηταν σίγουρα και ορισμένοι μπορεί να είναι ακόμα πλούσιοι Eλληνες, με καταθέσεις εκατομμυρίων, με βίλες στην Αθήνα, εξοχικά σε νησιά και βουνά. Αλλά τώρα χρωστούν τεράστια ποσά δανείων, με αποτέλεσμα να βλέπουν την περιουσία τους να βγαίνει στο… σφυρί.

Βίλες εκατοντάδων τετραγωνικών μέτρων, με πισίνες και δεκάδες υπνοδωμάτια εκποιούνται από τράπεζες μέχρι το τέλος του 2017. Το εντυπωσιακό, βέβαια, είναι το ύψος των βαρών που φέρουν όλα τα ακίνητα, που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά τα 15 εκατομμύρια ευρώ!


ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΛΕΜΟΝΗΣ

Ο πρίγκιπας των παπουτσιών, Φραγκίσκος Λεμονής, δεν άντεξε την κρίση και η επιχείρηση «Καλογήρου», που διατηρούσε με τα αδέλφια του, έβαλε λουκέτο φέτος το χειμώνα. Η ζωή της οικογένειας Λεμονή λέγεται ότι ήταν υπερβολική τα τελευταία χρόνια, αφού διέθετε ακόμα και ιδιωτικό αεροπλάνο. Αυτή η υπερβολή και κάποιοι λάθος χειρισμοί οδήγησαν σε δυσβάστακτα χρέη τον Φραγκίσκο Λεμονή, η μεζονέτα του οποίου στο Καστρί βγαίνει σε πλειστηριασμό από τράπεζα στις 22 Νοεμβρίου 2017 με τιμή πρώτης προσφοράς τις 870.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι θα πλειστηριασθούν και τρεις θέσεις πάρκινγκ που κοστολογήθηκαν σε τιμές μεταξύ 8.000 – 15.000 ευρώ! Η μεζονέτα συνολικού εμβαδού περίπου 600 τ.μ. διαθέτει τρία υπνοδωμάτια, τρία μπάνια και φυσικά δύο walking closets, δηλαδή δωμάτια-ντουλάπες.

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΡΙΒΕΑΣ

Μετά την εγγραφή κατάσχεσης σε ένα από τα «παλάτια» του ζεύγους Κυριάκου Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα στο Παλαιό Ψυχικό από τράπεζα, τώρα ο άλλοτε ισχυρός επιχειρηματίας καλείται να αντιμετωπίσει τον πλειστηριασμό της ψιλής κυριότητας που έχει σε διαμέρισμα που την επικαρπία έχει… η μητέρα του. Αυτή τη φορά το ποσό της απαίτησης τράπεζας φτάνει τις 330.000 ευρώ και βγάζει στο… σφυρί ένα διαμέρισμα 84 τ.μ., με την τιμή πρώτης προσφοράς για την ψιλή κυριότητα τις 45.700 ευρώ.

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΦΕΡΜΟΣ

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Δαφέρμου καταγράφεται στην ιστορία των εξοπλιστικών ως η πρώτη φορά που κάποιος από τους εμπλεκομένους παραδέχεται ότι έδωσε μίζα προκειμένου να προωθήσει το προϊόν του. Ο 75χρονος έμπορος όπλων βρίσκεται πια εκτός φυλακής, αλλά οι προσημειώσεις που έχει εγγράψει σε ακίνητά του φτάνουν τα 18 εκατ. ευρώ. Αποτέλεσμα είναι η εκποίηση δύο ακινήτων του από τράπεζα. Το πρώτο είναι ένα ισόγειο διαμέρισμα 203 τ.μ. στη συνοικία Ιλίσια για το οποίο δόθηκε τιμή εκκίνησης 223.00 ευρώ. Η δεύτερη ιδιοκτησία του Κωνσταντίνου Δαφέρμου εκτιμήθηκε στις 14.350.000 ευρώ, αφού πρόκειται για μια οκταώροφη οικία, που βρίσκεται στη συνοικία Λυκείου και συνορεύει με το Προεδρικό Μέγαρο!

ΚΩΣΤΑΣ ΠΗΛΑΔΑΚΗΣ

Η εμπλοκή του με το ποδόσφαιρο τα χρόνια που υπήρξε πρόεδρος της ΑΕΛ έφερε στον επιχειρηματία Κώστα Πηλαδάκη δυσβάστακτα χρέη σε τράπεζες και ΔΟΥ. Στις 13 Δεκεμβρίου 2017, τράπεζα βγάζει σε πλειστηριασμό την τριώροφη κατοικία του στο Πανόραμα της Βούλας, η οποία εκτιμήθηκε στο 1.081.000 ευρώ. Η βίλα περιλαμβάνει υπόγειο 88 τ.μ. με χώρο στάθμευσης, πλυσταριό, δωμάτιο υπηρεσίας με W.C. και χώρο τύπου playroom, ισόγειο συνολικής επιφάνειας 246 τ.μ. με εσωτερική πισίνα, καθιστικό, κουζίνα και γκαρνταρόμπα, πρώτο όροφο συνολικής επιφάνειας 126,14 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια master και καθιστικό, αλλά και δεύτερο όροφο 101 τ.μ. με ακόμη δύο master υπνοδωμάτια.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΑΘΟΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

Σε μπελάδες έβαλε τον επιχειρηματία Βασίλη Σταθοκωστόπουλο η σύμπραξή του με τον Δημήτρη Παππά, γιο της γνωστής ηθοποιού Χριστίνας Παππά, για τη δημιουργία του εστιατορίου «Hamma» στην Κηφισιά. Γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο βγάζει σε πλειστηριασμό, στις 13 Δεκεμβρίου 2017, την ψιλή κυριότητα του μισού ακινήτου στο οποίο στεγαζόταν το εστιατόριο. Μάλιστα, όπως αναφέρει το έγγραφο του πλειστηριασμού, ως οφειλέτης εμφανίζεται «ο Βασίλειος Σταθοκωστόπουλος, ατομικά και υπό την ιδιότητά του ως εγγυητής των: 1) εταιρίας με την επωνυμία “ΗΑΜΑ Κηφισιάς & Σία Ε.Ε.”, ΑΦΜ 997242257 και 2) Δημητρίου Παππά του Ευσταθίου, διαχειριστή και ομόρρυθμου εταίρου της ως άνω εταιρίας». Το αρχιτεκτονικό γραφείο κατάφερε να εκδώσει διαταγή πληρωμής ύψους 66.206 ευρώ, ενώ πλειστηριάζεται η ψιλή κυριότητα του ½ εξ αδιαιρέτου καταστήματος του ισογείου, εμβαδού 86,3 τ.μ., το οποίο είχε περιέλθει στον επιχειρηματία μέσω γονικής παροχής.

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ

Το φθινόπωρο του 2012 ήρθε η κάθοδος για την οικογένεια του βασιλιά των γυάλινων πύργων Μπάμπη Βωβού και του γιου του, Αρη, όταν κατατέθηκε η αίτηση πτώχευσης της εταιρίας. Το τέλος της αυτοκρατορίας στο χώρο των κατασκευών και η «πτώση» της οικογένειας που έζησε μεγάλες στιγμές glam στα χρόνια της υπερβολής οδηγούν σε πλειστηριασμό της πολυτελούς κατοικίας του Μπάμπη Βωβού στην πλατεία του Παλαιού Ψυχικού. Η βίλα βγαίνει στο… σφυρί στις 13 Δεκεμβρίου 2017 με τιμή εκκίνησης τα 2.560.000 ευρώ, ενώ φέρει αρκετά βάρη, όπως μια προσημείωση τράπεζας ύψους 7,5 εκατ. ευρώ. Το οικόπεδο έχει συνολική έκταση 1.053,61 τ.μ. και η μονοκατοικία εντός του έκταση περίπου 900 τ.μ. Στο υπόγειο των 340 τ.μ. συναντά κανείς λουτρό, πισίνα και μπαρ, ενώ ανεβαίνοντας στο ισόγειο υπάρχουν δύο σαλόνια με τζάκι, λουτρά και κουζίνα. Στον πρώτο όροφο βρίσκονται έξι υπνοδωμάτια, εκ των οποίων το ένα έχει και εσωτερικό W.C. και τρία ακόμη λουτρά, εκ των οποίων το ένα μαρμαρόστρωτο, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει ένα σαλονάκι και βεράντες.

ΕΦΗ ΜΑΡΟΣΟΥΛΗ

Προβλήματα αντιμετωπίζει, όπως φαίνεται, και η οικογένεια Μαροσούλη, καθώς βγαίνει σε πλειστηριασμό το εκπληκτικό διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, που διαθέτει η κόρη του βασιλιά των νυχτερινών κέντρων, Ηλία Μαροσούλη, Εφη. Σε περίπου ένα μήνα, στις 12 Ιουλίου 2017, εκποιείται από τράπεζα το 380 τ.μ. ρετιρέ του 6ου ορόφου που ανήκει στην Εφη Μαροσούλη για οφειλή δανείου 150.000 ευρώ, με τιμή πρώτης προσφοράς το 1.310.000 ευρώ. Οι βεράντες του σπιτιού εκτείνονται σε 139 τ.μ. με ασύλληπτη θέα, ενώ το υπόλοιπο σπίτι διαθέτει ιματιοθήκη, λίβινγκ ρουμ – σαλόνι, τραπεζαρία, δύο κοιτώνες, οφίς, μαγειρείο, δωμάτιο υπηρεσίας, αποχωρητήριο υπηρεσίας, αποχωρητήριο ξένων, δύο λουτρά, ένα διάδρομο υπνοδωματίων, αλλά και δώμα 62 τ.μ. που συγκοινωνεί με σκάλα από τη βεράντα του διαμερίσματος.

Αντώνης Λυμπέρης: Ιδού το παλάτι των θρυλικών πάρτι στο Κεφαλάρι

Ηταν 1981 όταν ο Αντώνης Λυμπέρης καθόταν σ’ ένα γραφειάκι στην πλατεία Βικτωρίας, όπου σίγουρα δεν μπορούσε να φανταστεί πως τριάντα χρόνια αργότερα θα διηύθυνε έναν εκδοτικό κολοσσό στο Κορωπί. Ηταν η εποχή που η Ελλάδα ζούσε με τα δάνεια. Δάνεια που πολλαπλασίαζαν το εισόδημα του μέσου Ελληνα και η εκδοτική ελίτ της χώρας υιοθετούσε τον τρόπο ζωής μεγαλοεπιχειρηματιών του εξωτερικού.

Η κρίση χτύπησε την πόρτα και σήμερα ο άλλοτε πανίσχυρος Αντώνης Λυμπέρης βλέπει την υπερπολυτελή βίλα του στο Κεφαλάρι να βγαίνει στο… σφυρί στις 18 Οκτωβρίου 2017. Το ποσό της οφειλής για το οποίο επεβλήθη η κατάσχεση είναι εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ (150.000,00 €), αν και τα βάρη του ακινήτου είναι μερικά εκατομμύρια. Η τιμή πρώτης προσφοράς κατά την ημέρα του πλειστηριασμού ορίστηκε η εμπορική του αξία, δηλαδή το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων τετρακοσίων ογδόντα εννέα χιλιάδων τετρακοσίων τριάντα τεσσάρων ευρώ (4.489.434,00 €)!

Η βίλα στην οποία έχουν δοθεί θρυλικά πάρτι βρίσκεται στο Κεφαλάρι και όπως αναφέρει το έγγραφο του πλειστηριασμού είναι: «Μια διώροφη οικία μετά του οικοπέδου της, το οποίο βρίσκεται στην Κηφισιά Αττικής και έχει επιφάνεια δύο χιλιάδες τριακόσια ενενήντα έξι (2.396) τ.μ. Το ισόγειο στεγάζει χολ, μεγάλο σαλόνι, τραπεζαρία, γραφείο, καθημερινό, κουζίνα, λουτρό, W.C. και χώρο ύπνου του βοηθητικού προσωπικού. Υπάρχει πέργκολα, η οποία έχει προσαρτηθεί στον κυρίως χώρο και έχει κυρία χρήση, ως χώρος γυμναστηρίου. Στον ακάλυπτο χώρο και παραπλεύρως της πισίνας υπάρχει κεραμοσκεπές κτίσμα, το οποίο χρησιμοποιείται ως καθιστικό – χώρος ξεκούρασης των λουομένων. Ο Α’ όροφος στεγάζει καθιστικό, 5 κοιτώνες, 5 λουτρά και ιματιοθήκες».

Εκποιούνται 14 ιδιοκτησίες σε πολυώροφο ακίνητο της επιχείρησης στο Κολωνάκι

Στα χρόνια που η Ελλάδα δεν είχε περάσει στην περίοδο της κρίσης υπήρχε μια σειρά καταστημάτων με ρούχα διάσημων οίκων που επί σειρά ετών ήταν από τα πιο αγαπημένα της ελληνικής ελίτ. Ο λόγος για την εταιρία ενδυμάτων Καρούζος, που βγάζει στις 8 Νοεμβρίου 2017 στο… σφυρί 14 ιδιοκτησίες σε πολυώροφο ακίνητο της επιχείρησης στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Σέκερη 8 και Κανάρη 14. Το χρέος σε τράπεζα ανέρχεται περίπου στο 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ σε πλειστηριασμό βγαίνουν ξεχωριστά οι ιδιοκτησίες της εταιρίας στο συγκεκριμένο κτίριο. Για παράδειγμα, υπάρχει υπόγεια αποθήκη 7 τετραγωνικών με τιμή εκτίμησης 3.000 ευρώ, αλλά και διαμερίσματα από 211.000 έως 302.000 ευρώ.


πηγη: eretikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates