Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2017

ΠΑΝΟΣ : ΡΕ ΑΛ6, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ Μ@Λ@Κ@Σ Ο ΚΟΥΛΗΣ ;;;Απιστευτο φιάσκο Μητσοτάκη : Πήγε για Καμμένο και του βγήκε … ο “φίλος” της Μαρέβας !!!

Σε “μπουμερανγκ” εκτιμούν στο Μέγαρο Μαξίμου,ότι εξελίχθηκε η χυεσινή πριαναγγελθείσα από τη ΝΔ ως “η μητέρα των μαχών”, συζήτηση στη Βουλή για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία! Όπως μάλιστα χαρακτηριστικά ακουγόταν στους ...διαδρόμους των κοινοβουλευτικών συντακτών, στην Βουλή, χθερς το απόγευμα, ” ο Κυριάκος πήγε για τον Καμμένο και … έπεσε πάνω σε “φίλο” της Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι!”!

Ο λόγος φυσικά για τον Τζον Σφακιανάκη, στενό συνεργάτη της Μαρέβα Μητσοτάκη στην οργάνωση εξέυρεσης νέων επιχειρηματιών Endeavor, στο ελληνικό τμήμα της οποίας συνιδρυτής αλλά και αντιπρόεδρος είναι η σύζυγος του κ Μητσοτάκη, ενώ ο Τζον Σφακιανάκης είναι μέλος στο Σαουδαραβικό της τμήμα. Μάλιστα οι πληροφορίες λένε ότι ο κ Σφακιανάκης, με καταγωγή από το Ηράκλειο Κρήτης, συνδέεται με παραδοσιακούς δεσμούς με την οικογένεια, ενώ συνηθιζε να αρθρογραφεί τακτικα σε ελληνικά ΜΜΕ φιλελευθερης ταυτότητας αλλά και στην ιστοσελίδα του…

Ο Πρωθυπουργός Αλ Τσίπρας, κατέδειξε χθές τον Τζον Σφακιανάκη ως τον παραγοντα που λειτούργησε στην προκειμενη συμφωνια πώλησης πυρομαχικών, “υπονιμευτικά” και υπέρ “αλλότριων” συμφερόντων ( Σαουδαραβικών ), ενώ ακόμα και ο Τ Τέλογλου σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ ανέφερε οτι “ο κ Σφακιανάκης ενημερωσε τους Σαουδάραβες οτι η ελληνική πλευρά είχε προτείνει υψηλότερη κατα 7-8 φορές τιμη πώλησης των πυρομαχικών στην ΣΑ, από οτι θα μπορουσαν να πετυχουν οι Σαουδαραβες…”! Μάλιστα ο Πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί οτι είναι περιέργη και η αποφαση του έλληνα πρέσβη στο Ριάντ, να χρησιμοποιήσει τον κ Σφακιανάκη ως “εμπειρογνώμονα” στην όλη συμφωνία, ενω είβαι γνωστό ότι εργαζεται για Σαουδαραβικά συμφεροντα...

Ο κ Μητσοτάκης βέβαια έσπευσε να αποποιηθεί κάθε σχέση λέγοντας ότι «δεν γνωρίζω ποιος είναι ο ρόλος του», λέγοντας μάλιστα ότι “έψαξε στο Google για να βρει ποιος είναι …”, ο συνεργάτης της συζύγου του Μαρέβα στην Endeavor !!! Όμως το πολιτικό συμπέρασμα για τον πρωθυπουργό είναι καθαρό μετά τις αποκαλύψεις: «Η Ν.Δ. δουλεύει για συγκεκριμένους ενδιάμεσους».

Aπό τα στοιχεία που κατέθεσε ο Αλ. Τσίπρας προκύπτει ότι ο πρέσβης στις 17 Νοεμβρίου 2016 γνώριζε από τις απαντήσεις του υπουργείου Άμυνας της Σ. Αραβίας ότι ο Βασ. Παπαδόπουλος είχε εξουσιοδότηση εκπροσώπου και δεν είναι μεσάζοντας. Από τα άκρως απόρρητα ειδικού χειρισμού τηλεγραφήματα του υπουργείου Εξωτερικών προκύπτει ότι ο πρέσβης στις 21 Νοεμβρίου 2016 τηλεγράφησε στον υπουργό Εξωτερικών λέγοντας ότι συναντήθηκε με «αξιόπιστη πηγή» που βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του Σαουδάραβα υπουργού και ότι «θα έπρεπε να έρθει απευθείας ο ίδιος στην Ελλάδα, προκειμένου να έχει συνεργασία, για να πάρει η σαουδαραβική πλευρά σε χαμηλότερο τίμημα την αγορά του υλικού». Συγκεκριμένα ο πρέσβης γράφει: «εφόσον η ελληνική πλευρά, κατ’ αρχήν, συμφωνεί, ο σύνδεσμος αυτός του υπουργού Άμυνας προτίθεται άμεσα να μεταβεί στην Αθήνα για κατ’ ιδίαν διαβούλευση, διευθέτηση και πληρωμή».

Η ομολογία του πρέσβη
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ να εξηγήσει γιατί θεωρεί ότι ο Βασ. Παπαδόπουλος δεν είναι ο αυθεντικός εκπρόσωπος της σαουδαραβικής πλευράς και τι γνωρίζει για την «αξιόπιστη πηγή». Ο πρέσβης προφορικά απάντησε ότι τα γνωρίζει διότι αυτή η πηγή βρίσκεται πολύ κοντά εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις και συγκεκριμένα ήταν παρών στο Υπουργικό Συμβούλιο και άκουσε τη συζήτηση.

Τότε ο Ν. Κοτζιάς φώναξε τον πρέσβη της Σ. Αραβίας στην Ελλάδα και τον ρώτησε αν υπάρχει περίπτωση κάποιος τρίτος να παρίσταται στις συνεδριάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου. Η απάντηση του Σαουδάραβα πρέσβη ήταν «βεβαίως, όχι». Ο Ν. Κοτζιάς ζήτησε από τον πρέσβη μας στο Ριάντ να κατονομάσει σε νέο τηλεγράφημα ειδικού χειρισμού ποια είναι αυτή η «πηγή». Και ο πρέσβης απάντησε ότι «αρχική πληροφορία τον Νοέμβριο του 2016 περί ενδιαφέροντος σαουδαραβικής πλευράς για την αγορά τού εν λόγω υλικού, καθώς και ενημέρωση περί διαμειφθέντων σε πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο μού περιήλθαν από το ίδιο πρόσωπο».

«Θα φαντάζεστε όλοι σας, βεβαίως, ότι θα είναι κάποιος Σαουδάραβας, κάποιος κοντά στο παλάτι, κάποιος αυλικός, κάποιος πρίγκηπας, κάποιο πριγκηπόπουλο. Είναι, όμως, Έλληνας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι. Και το όνομα αυτού: John Σφακιανάκης από το Ηράκλειο Κρήτης!» αποκάλυψε ο πρωθυπουργός.

Εξουσιοδοτημένος και με τη βούλα
Από την πλευρά του, ο Π. Καμμένος κατέθεσε πλήθος εγγράφων που αποδεικνύουν ότι ο Βασ. Παπαδόπουλος ήταν εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της Σ. Αραβίας και ότι στη συμφωνία «τα χρήματα που θα φύγουν ή θα έφευγαν από τη Σ. Αραβία από τον λογαριασμό του υπουργείου Οικονομικών θα πήγαιναν στο υπουργείο Οικονομικών της Ελλάδας. Ουδείς ενδιάμεσος, ουδείς μεσάζων». Απλώς «κάποιοι ήθελαν να χαλάσει η συμφωνία και να μπλέξουμε σε χαρτοπόλεμο» εκτίμησε ο Π. Καμμένος σημειώνοντας ότι η συμφωνία δεν έχει καταγγελθεί αλλά η Σ. Αραβία δεν έχει πληρώσει για να υλοποιηθεί.
Ο υπουργός Άμυνας είπε ότι:
* «Έγινε μια προσφορά σε πενταπλάσια από την τιμή αγοράς απαξιωμένων πυρομαχικών, τα οποία θα πληρώναμε σε λίγα χρόνια για να τα καταστρέψουμε, και την αποδεχθήκαμε».
* Τον Μάιο του 2016 ο Β. Παπαδόπουλος παρουσίασε την εξουσιοδότηση που κατείχε από τον διευθυντή Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας της Σ. Αραβίας και αφορούσε την Olympic Industries.
* Η ελληνική πρεσβεία και το προξενείο στο Ριάντ αναγνώριζαν τον Β. Παπαδόπουλο τουλάχιστον από τον Ιούνιο του 2016, όπως προκύπτει από επικυρωμένα έγγραφά τους.
* Όταν ο γενικός διευθυντής Εξοπλισμών ναύαρχος Κυριακίδης διαπίστωσε την πίεση που ασκείτο από τον πρέσβη και τον πρόξενο στο Ριάντ να μην αναγνωρίζεται ο Β. Παπαδόπουλος ζήτησε από τον στρατιωτικό ακόλουθο της ελληνικής πρεσβείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχει ευθύνη για τη Σ. Αραβία, να μάθει από τις αρχές της χώρας αν τα έγγραφα είναι γνήσια. Η απάντηση από τον στρατηγό διευθυντή των Στρατιωτικών Ακολούθων της Σ. Αραβίας ήταν ότι όλα τα έγγραφα είναι γνήσια και ισχύει η εκπροσώπηση του Παπαδόπουλου.

Επομένως η Ελλάδα δεν μπορεί να κάνει καμία αλλαγή (π.χ. άλλον αριθμό βλημάτων, άλλον εκπρόσωπο) γιατί θα έπρεπε να υπάρξει άλλη διακρατική συμφωνία.

ΠΗΓΗ
https://fonaklas.blogspot.gr/2017/11/blog-post_701.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates