Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΓΕΝΙΑ ΑΤΜ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ !!!

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΤΜ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
Η Αγροτική Τράπεζα Κίνας (ABC) υιοθετεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και ήδη το κεντρικό κατάστημα στο Τζινάν είναι το πρώτο που θα το κάνει πράξη.


Φαίνεται πως και οι κάρτες τραπεζικών συναλλαγών και πληρωμών ολοκληρώνουν σιγά – σιγά τον κύκλο τους καθώς οι μεγάλοι χρηματοοικονομικοί οργανισμοί αναζητούν την επόμενη μέρα.

Η Κίνα μιας χώρα που το τραπεζικό της σύστημα περιλαμβάνει αμέτρητες συναλλαγές καθημερινά δείχνει τον δρόμο για την μετεξέλιξη της κάρτας.

Η Αγροτική Τράπεζα Κίνας (ABC) υιοθετεί την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και ήδη το κεντρικό κατάστημα στο Τζινάν είναι το πρώτο που θα το κάνει πράξη.

Όπως εξήγησε ο διευθυντής της τράπεζας Σου Γιανρού «το πλέον θετικό της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπου είναι ότι δεν θα χρειάζεται να έχεις πάνω σου κάρτες για μικροκαταθέσεις ή μικροαναλήψεις».

Στην ίδια κατεύθυνση και άλλες τράπεζες της Κίνας που αφήνουν πίσω τους τις κάρτες και τοποθετούν μηχανήματα αναγνώρισης προσώπου.

Λειτουργεί με την κάμερα που σκανάρει το πρόσωπο του πελάτη του οποίου τα χαρακτηριστικά λειτουργούν ως κωδικός και στη συνέχεια καταχωρείται το pin.

Η νέα μέθοδος θεωρείται ότι μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο αντιγραφής καρτών, αλλά και να περιορίσει τα λάθη ιδιαίτερα από ηλικιωμένους που οδηγούν στην κράτηση της κάρτας.

Νωρίτερα φυσικά ο πελάτης έχει καταχωρίσει στην τράπεζα ευκρινή φωτογραφία που αντιστοιχεί τα δεδομένα που σαρώνει η κάμερα.

Ήδη λειτουργούν σχεδόν 2000 φωτοΑΤΜ στην Κίνα όμως το μειονέκτημα είναι το υψηλό κόστος συντήρησης αλλά και εγκατάστασης καθώς είναι πιο απαιτητική τεχνολογία.

Πάντως αργά ή γρήγορα θα το δούμε και στη χώρα μας το νέο μοντέλο αναλήψεων και πληρωμών.


πηγη: unblock.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates