Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΠΑΛΛΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ BANKIA Ο ΠΡΩΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ !!!

ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΕΚΔΟΣΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ Η BANKIA, ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΟ 97% ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΕ 2 ΧΡΟΝΙΑ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΩΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ... ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΜΙΑ
Tόσο ο ίδιος όσο κι άλλοι επτά αξιωματούχοι των κεντρικών τραπεζών και των ρυθμιστικών αρχών κρίθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες που τους βάραιναν !!!


Απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες για πιθανές εγκληματικές ενέργειες στην υπόθεση της κατάρρευσης της Ισπανικής τράπεζας Bankia SA, ο Miguel Angel Fernandez Ordonez, πρώην κυβερνήτης της Τράπεζας της Ισπανίας.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, τόσο ο ίδιος όσο κι άλλοι επτά αξιωματούχοι των κεντρικών τραπεζών και των ρυθμιστικών αρχών κρίθηκαν αθώοι για τις κατηγορίες που τους βάραιναν.

Δύο από τους τρείς δικαστές της επιτροπής που είχε αναλάβει την υπόθεση, έκριναν ότι «η παράλειψή τόσο του πρώην κυβερνήτη της τράπεζας της Ισπανίας όσο και των υπολοίπων να μην αναλάβουν δράση ώστε να αποτραπεί η έκδοση ομολόγων της τράπεζας, από την οποία έχασε το 97% της αξίας της τα πρώτα δύο χρόνια, δεν αποτελούσε ποινική ενέργεια - παρόλο που οι λογαριασμοί της ενδέχεται να ήταν αναληθής.

Ενας από τους δικαστές ωστόσο διαφώνησε, υποστηρίζοντας ότι ορισμένοι από τους αξιωματούχους συμμετείχαν σε δόλια οικονομική λογιστική στην Bankia και σε απάτη σε βάρος των επενδυτών της. 

Η δικαστής Clara Bayarri υποστηρίζει ότι η Deloitte SL έχει πιθανή ποινική ευθύνη για τον ρόλο της στον έλεγχο της τράπεζας, σε αντίθεση με απόφαση τοπικού δικαστηρίου που διέταξε μόνο αστικές κατηγορίες.


πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates