Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΒΙΕΤΝΑΜ: ΣΕ ΘΑΝΑΤΟ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΗ 35.000.000 ΔΟΛΑΡΙΩΝ !!!

ΕΝΩ ΙΣΟΒΙΑ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ OCEANBANK
Nguyen Xuan Son, πρώην διευθυντή της OceanBank καταδικάστηκε σε θάνατο για υπεξαίρεση, κατάχρηση εξουσίας και οικονομική κακοδιαχείριση κρατικών πόρων !!!
Σε θάνατο καταδικάστηκε ανώτατος τραπεζίτης του Βιετνάμ που έπαιξε σημαντικό ρόλο σε απάτη 800 εκατ. ντονγκ (35 εκατ. δολαρίων), αποδεικνύοντας με το παραπάνω ότι σκοπεύει να καταπολεμήσει δραστικά τη διαφθορά.

Η πρωτοφανής απόφαση αφορά τον Nguyen Xuan Son, πρώην διευθυντή της OceanBank καταδικάστηκε για υπεξαίρεση, κατάχρηση εξουσίας και οικονομική κακοδιαχείριση.

Ο ιδρυτής της τράπεζας, ο μεγιστάνας Ha Van Tham και δεκάδες άλλοι τραπεζικοί αξιωματούχοι, δικάζονται επίσης για παραβιάσεις στο καθεστώς δανεισμού. 

Στη φυλακή και δεκάδες τραπεζικοί υπάλληλοι

Εν τω μεταξύ, δεκάδες πρώην υπάλληλοι της τράπεζας έλαβαν επίσης μεγάλες ποινές φυλάκισης για την ίδια υπόθεση διαφθοράς.

Επειδή η OceanBank ανήκει εν μέρει στην πολιτεία του Βιετνάμ, το έγκλημα του Son για «κακή διαχείριση των κρατικών πόρων» θεωρήθηκε ιδιαίτερα σοβαρό.

Αφού εγκατέλειψε την τράπεζα, ο καταδικασθέντας έγινε επικεφαλής του πετρελαϊκού γίγαντα PetroVietnam.Ο τραπεζικός τομέας και η PetroVietnam βρίσκονται στο επίκεντρο μιας εκτεταμένης προσπάθειας για καταστολή της διαφθοράς στο κομμουνιστικό κράτος.

Οι έρευνες για την PetroVietnam ήρθαν στο φως τον περασμένο μήνα, όταν η Γερμανία κατηγόρησε το Βιετνάμ για απαγωγή του Trinh Xuan Thanh, πρώην υπαλλήλου μιας μονάδας της PetroVietnam, από ένα πάρκο στο Βερολίνο, αναγκάζοντας τον να αντιμετωπίσει κατηγορίες για οικονομική κακοδιαχείριση.

Νωρίτερα ο πρώην πρόεδρος της OceanBank, Ha Van Tham, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της χώρας, φυλακίστηκε σε ισόβια για τις ίδιες κατηγορίες.


πηγη: tribune.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates