Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017

ΣΚΑΝΔΑΛΟ PETROBRAS: ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ Ο ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΕΠΙ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ Κ.ΚΟΤΡΩΝΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ
Σύμφωνα με τον πρώην εκτελεστικό διευθυντή της Petrobras ο Κ.Κοτρωνάκης του έδωσε 530.000 δολάρια για να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της Petrobras και να πάρει ως αντάλλαγμα απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία, τις οποίες θα μετέδιδε σε 20 τουλάχιστον ναυτιλιακές εταιρείες(με τις περισσότερες να ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές) με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων !!!Κεντρικό ρόλο στο σκάνδαλο της Petrobras, που συγκλονίζει τη Βραζιλία εδώ και τρία χρόνια, φέρεται να διαδραμάτισε ένας Έλληνας, ο πρόξενος επί τιμή της χώρας μας στο Ρίο ντε Τζανέιρο Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης, με τους εισαγγελείς να έχουν βάλει στο στόχαστρο της έρευνάς τους τόσο τον ίδιο, όσο και τον γιο του, Γιώργο, για την κατηγορία της δωροδοκίας.

Την εμπλοκή του Κ. Κοτρωνάκη στο σκάνδαλο, όπως γράφαμε στο mononews.gr, είχε αποκαλύψει το 2015 ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της Petrobras, Πάουλο Ρομπέρτο Κόστα, σύμφωνα με τον οποίο ο Κ. Κοτρωνάκης φέρεται να του έδωσε το ποσό των 530.000 δολαρίων, προκειμένου να χρηματίσει ηγετικά στελέχη της Petrobras. Σε αντάλλαγμα ο κ. Κοτρωνάκης φέρεται ότι λάμβανε απόρρητες πληροφορίες σχετικά με ναυλοσύμφωνα που σχεδίαζε να βγάλει στην αγορά η βραζιλιάνικη εταιρεία. Τις πληροφορίες αυτές ο Κωνσταντίνος Κοτρωνάκης φέρεται να τις μετέδιδε σε 20 τουλάχιστον εταιρείες, με τις περισσότερες να ελέγχονται από Έλληνες εφοπλιστές, με στόχο την προσαρμογή των προσφορών τους σε συμβόλαια ύψους πολλών εκατομμυρίων δολαρίων. Ο τζίρος των συμβολαίων αυτών είναι τεράστιος, όπως και τα κέρδη που απεκόμισαν οι εφοπλιστές που κατόρθωσαν τελικά να κερδίσουν τους ναύλους αυτούς.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες ελληνικών συμφερόντων που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση είναι μεταξύ άλλων ο όμιλος Τσάκου, η Dynacom Tankers Management (Γ. Προκοπίου) και ηDorian Hellas (Γ. Χατζηπατέρας), ενώ στη δικογραφία υπάρχει και το όνομα της Aegean Marine Petroleum Network, σύμφωνα με ρεπορτάζ του TradeWinds. Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι καμία από τις ναυτιλιακές δε διώκεται, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι εφοπλιστές γνώριζαν πως γίνονταν παράνομες πληρωμές για λογαριασμό τους, και επομένως δε βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Αντίθετα, στο στόχαστρο των εισαγγελέων, όπως είπαμε, βρίσκεται ο γιος του Κωνσταντίνου Κοτρωνάκη, Γιώργος, του οποίου οι ναυλομεσιτικές εταιρείες GB Maritime και Seaview Shipbroking ερευνώνται, όπως και η βρετανική ναυλομεσιτική Galbraiths.

Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, το σχέδιο αρχικά περιελάμβανε προμήθειες ύψους 3%, από τις οποίες ο Κόστα έπαιρνε το 40%, ο Κ. Κοτρωνάκης το 20% και ο λομπίστας Χένρι Χόγιερ ντε Καρβάλιο τα υπόλοιπα. Αργότερα στο “παιχνίδι” φέρεται να μπήκε και ο Γιώργος Κοτρωνάκης, λαμβάνοντας μερίδιο 25% των προμηθειών.

Ερωτηθείς σχετικά από το TradeWinds, ο Γ. Κοτρωνάκης αρκέστηκε να πει ότι οι δικηγόροι του στη Βραζιλία είναι σε επαφή με τις αρχές, χωρίς να δώσει περισσότερες πληροφορίες, ενώ ηGalbraiths ξεκαθάρισε πως δεν ερευνάται στο πλαίσιο της υπόθεσης και δεν έχει ή δεν είχε καμία επαφή με τις αρχές της Βραζιλίας.


πηγη: mononews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates