Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΚΟΜΠΙΝΑ ΜΕ ΜΕΤΑΠΩΛΗΣΗ ΜΕΓΑΡΟΣΗΜΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ !!!

5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ;;;
Σύμφωνα με την καταγγελία δικαστικός υπάλληλος αφαιρούσε μεγαρόσημα από παλιές υποθέσεις, αιτήσεις, δικογραφίες και τα έδινε σε ιδιώτη ο οποίος τα μεταπωλούσε !!!
Παίζει πολλές 10ετίες αυτό το έργο στα δικαστήρια όλης της Ελλάδας !!!

Στο εισαγγελικό "στόχαστρο" βρίσκονται ένας δικαστικός υπάλληλος και ένας ιδιώτης που καταγγέλλονται για υπόθεση υπεξαίρεσης και απιστίας, πράξεις που φέροναι να τελέστηκαν στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας. Για το θέμα διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, η οποία ξεκίνησε με αφορμή μία ανώνυμη καταγγελία που αφορά "κομπίνα" με μεταπώληση μεγαρόσημων. 

Για την διεξαγώμενη έρευνα και το πως η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές το tharrosnews αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του τα εξής:

Υπόθεση υπεξαίρεσης και απιστίας στο Πρωτοδικείο Καλαμάτας από δικαστικό υπάλληλο και ιδιώτη, απασχολεί τις τοπικές Εισαγγελικές και Δικαστικές Αρχές το τελευταίο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έγκυρες και καλά πληροφορημένες πηγές του «Θ».


Όσο απίστευτο κι αν ακούγεται αυτό για το Ναό της Δικαιοσύνης, μετά από ανώνυμη καταγγελία, διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών προκαταρκτική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μεταπωλούσαν τα μεγαρόσημα


Το θέμα, αν και αρχικά, όταν έγινε η καταγγελία πριν από περίπου ένα χρόνο, είχε κρατηθεί καλάκρυμμένο , τον τελευταίο μήνα, πλέον συζητείται έντονα από στόμα σε στόμα, τόσο στα γραφεία του Δικαστικού Μεγάρου, όσο και σε δικηγορικά γραφεία.
Η ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με πληροφορίες, στάλθηκε στην Πρόεδρο Πρωτοδικών, ενώ είχε κοινοποιηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών, στην Πρόεδρο Εφετών, στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών και στην Πταισματοδίκη.
Μ’ αυτή γινόταν συγκεκριμένη καταγγελία σε βάρος υπαλλήλου, όπου εμπλέκεται και ιδιώτης.
Ειδικότερα, έχει καταγγελθεί ότι υπάλληλος του Πρωτοδικείου, αφαιρούσε μεγαρόσημα από παλιές υποθέσεις, αιτήσεις και δικογραφίες. Ακολούθως τα χορηγούσε στον ιδιώτη, ο οποίος τα μεταπωλούσε σε πολίτες.
Μάλιστα, η καταγγελία σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναφέρει ότι αυτό γίνεται επί σειρά ετών και πως το ίδιο μεγαρόσημο, μπορεί να είχε μεταπωληθεί ακόμα και 5 φορές!


Προκαταρκτική έρευνα

Η καταγγελία, αν και ανώνυμη, μόνο στο καλάθι των αχρήστων δεν πετάχτηκε, αλλά διατάχθηκε η διερεύνησή της με κάθε λεπτομέρεια και σε κάθε πτυχή της.
Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών, ενώ έχουν κληθεί να δώσουν εξηγήσεις, όλοι οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.
Οι ίδιες πηγές πληροφόρησης, επισημαίνουν ότι η έρευνα έχει ξεκινήσει από το 2012 και μετά, δηλαδή την τελευταία 5ετία και διερευνώνται εξονυχιστικά όλες οι υποθέσεις.
Με ενδιαφέρον, λοιπόν, αναμένεται το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής έρευνας, η οποία βάσει των συμπερασμάτων στα οποία θα καταλήξει, θα οδηγήσει είτε σε άσκηση ποινικών διώξεων κατά των προσώπων που εμπλέκονται, είτε οι καταγγελίες θα κριθούν ανυπόστατες και η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο.


πηγη: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates