.

Σάββατο 29 Ιουλίου 2017

Η WELLS FARGO ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ 80.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ !!!

ΝΕΟ ΠΛΗΓΜΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ 2.000.00 ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΩΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 140.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ
Η αμερικάνικη τράπεζα θα επιστρέψει τα 80.000.000 δολάρια σε δανειολήπτες που είχαν λάβει δάνειο για αγορά αυτοκινήτου και οι οποίοι χρεώθηκαν με λάθος τρόπο στο ασφαλιστικό της πρόγραμμα, μεταξύ 2012 και 2017 !!!
Το ποσό των 80 εκ. δολαρίων καλείται να επιστρέψει συνολικά σε περίπου 570.000 πελάτες της η Wells Fargo, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα λιανικής, σε μία προσπάθεια να βελτιώσει την «τσαλακωμένη» εικόνα τους στο εσωτερικό των Η.Π.Α..

Η επαναχρηματοδότηση αφορά πολίτες που έχουν λάβει δάνειο για αγορά αυτοκινήτου και οι οποίοι χρεώθηκαν με λάθος τρόπο στο ασφαλιστικό πρόγραμμα της τράπεζας, μεταξύ 2012 και 2017. 


Ο Franklin Codel, επικεφαλής του καταναλωτικού δανεισμού της Wells Fargo, δήλωσε ότι η τράπεζα αναλαμβάνει την ευθύνη για την αποτυχία της να διαχειριστεί το ασφαλιστικό πρόγραμμα και ζήτησε «συγγνώμη από τους πελάτες».
«Μετά την ανακάλυψή μας, ενεργήσαμε γρήγορα να διακόψουμε το πρόγραμμα και να αναπτύξουμε αμέσως ένα σχέδιο να το διορθώσουμε», σημείωσε. 

Πρόσφατα η τράπεζα κλήθηκε να καταβάλει το ποσό των 142 εκατ. δολαρίων για το σκάνδαλο μεγατόνων με την αυθαίρετη δημιουργία λογαριασμών πελατών, έπειτα από διακανονισμό με το δικαστήριο της Καλιφόρνια. Ο αρχικός «λογαριασμός» έφτανε τα 180 εκατ. δολάρια. 

Η μεγαλύτερη τράπεζα λιανικής βρέθηκε στο στόχαστρο για την αυθαίρετη δημιουργία 2,1 εκατ. λογαριασμών πελατών, λόγω της προσπάθειας των στελεχών της να κερδίσουν παραπάνω μπόνους. Μάλιστα, τον Απρίλιο 2017, η τράπεζα προχώρησε και στην επανάκτηση μπόνους συνολικού ύψους 75 εκατ. δολαρίων, μετά από εσωτερική έρευνα για το σκάνδαλο.


πηγη: bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates