Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

ΝΕΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΤΗΝ BNP PARIBAS ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΙΣΟΤΙΜΙΩΝ !!!

ΤΟ ΕΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ;;;
Η γαλλική τράπεζα συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 246.000.000 δολάρια για τα διαβόητα chatrooms που χειραγωγούσαν τις ισοτιμίες των νομισμάτων !!!
Η BNP Paribas συμφώνησε να πληρώσει 246 εκατ. δολάρια προκειμένου να διευθετήσει τους ισχυρισμούς της Fed πως δεν κατάφερε να εμποδίσει τους traders νομισμάτων της να χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά chatrooms για να χειραγωγήσουν τις τιμές, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η αμερικανική κεντρική τράπεζα.

Η Fed ανέφερε πως οι ανεπάρκειες της τράπεζας με έδρα στο Παρίσι -ανεπάρκειες που οδήγησαν και σε προηγούμενη διευθέτηση 350 εκατ. δολαρίων με τις χρηματοοικονομικές αρχές της Νέας Υόρκης- έδωσαν συνέχεια σε επισφαλείς πρακτικές. Η κεντρική τράπεζα διέταξε την BNP να βελτιώσει την επίβλεψη και τους εσωτερικούς ελέγχους στο trading νομισμάτων.

Η BNP Paribas είναι μεταξύ αρκετών παγκόσμιων τραπεζών που έχουν έρθει αντιμέτωπες με πρόστιμα δισεκατομμυρίων, με κυρώσεις από ρυθμιστικές αρχές και με νομικές προκλήσεις, λόγω της χρήσης chatrooms για να επηρεάσουν τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. Παράλληλα και κάποια μεμονωμένα άτομα που εμπλέκονται, έχουν υποστεί ποινικές διώξεις.

«Η BNP Paribas μετανιώνει βαθιά για την προηγούμενη ανάρμοστη συμπεριφορά, η οποία αποτελεί ξεκάθαρη παραβίαση των υψηλών προτύπων βάσει των οποίων λειτουργεί ο όμιλος», υποστήριξε η τράπεζα σε ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα. Όπως πρόσθεσε, έχει από τότε εφαρμόσει «εκτεταμένα μέτρα για την ισχυροποίηση των συστημάτων ελέγχου και συμμόρφωσης» και έχει εισάγει νέο κώδικα δεοντολογίας για τους εργαζόμενους.

Η έρευνα της Fed αφορά σε πρακτικές που έλαβαν χώρα στη διάρκεια μιας εξαετούς περιόδου μέχρι το 2013.

Νωρίτερα φέτος, ο Jason Katz, πρώην trader στην BNP Paribas, δήλωσε ένοχος για παραβίαση των αμερικανικών ομοσπονδιακών αντιμονοπωλιακών νόμων. Η Fed του απαγόρευσε τη δραστηριοποίηση στην αμερικανική τραπεζική βιομηχανία τον Ιανουάριο.


πηγη: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates