.

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2017

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΚΟΨΟΧΡΟΝΙΑ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.htmlΟ έλεγχος των δανειακών χαρτοφυλακίων και ειδικά των προβληματικών έχει ξεκινήσει σε Alpha bank και Εθνική και είναι αυστηρότατες οι διαδικασίες.

Ο έλεγχος που διεξάγεται από EKT και SSM θα ολοκληρωθεί τέλη Σεπτεμβρίου και αρχές Οκτωβρίου θα ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος με Πειραιώς και Eurobank που θα ολοκληρωθεί τέλη Δεκεμβρίου 2017. 

Όπως έχουμε αναφέρει αναμένεται αύξηση 30% των στόχων για το ελληνικό banking ως προς τα NPLs και NPEs που αυτό σημαίνει για το 2018 από 7 δισεκ. σε περίπου 10 ή 11 δισεκ. ευρώ 

Είναι προφανές ότι θα ασκηθούν σημαντικές πιέσεις στις τράπεζες να εξυγιάνουν ή να πουλήσουν προβληματικά δάνεια.

  • Τα καταναλωτικά προβληματικά δάνεια με ή χωρίς εξασφαλίσεις μπορούν να πωληθούν στο 1% με 1,5% της ονομαστικής τους αξίας.
  • Τα στεγαστικά προβληματικά ανοίγματα μπορούν να πωληθούν στο 26% με 30% της ονομαστικής τους αξίας 
  • Τα προβληματικά ανοίγματα σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα μπορούσαν να πωληθούν στο 4% με 5% της ονομαστικής αξίας 
  • Τα προβληματικά ανοίγματα στις μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να πωληθούν στο 30% με 33% της ονομαστικής αξίας. 

Με βάση αυτές τις παραδοχές

  1. Τα καταναλωτικά προβληματικά ανοίγματα ύψους 14,4 δισεκ. ευρώ με ή χωρίς εξασφαλίσεις λογιστικοποιημένα ή μη θα μπορούσαν να πωληθούν 180 εκατ. Δηλαδή τα 14,4 δισεκ. έχουν αξία 180 εκατ ευρώ. 
  2. Τα στεγαστικά προβληματικά ανοίγματα ύψους 27 δισεκ. ευρώ θα μπορούσαν να πωληθούν περίπου 7 δισεκ. ή σε ένα εύρος 6,5 με 7,5 δισεκ. 
  3. Τα προβληματικά ανοίγματα σε πολύ μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες ύψους 17 δισεκ. θα μπορούσαν να πουληθούν μεταξύ 780 με 850 εκατ ευρώ. 
  4. Τα προβληματικά ανοίγματα στις μεγάλες και μεσαίες επιχειρήσεις ύψους 44 δισεκ. θα μπορούσαν να πωληθούν 13 δισεκ. 
  5. Τα ναυτιλιακά προβληματικά ανοίγματα ύψους 2,8 δισεκ. θα μπορούσαν να πωληθούν 560 εκατ ευρώ.


πηγη: bankingnews.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates