Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 6 Ιουλίου 2017

ΚΟΥΠΟΝΙΑ 10% !!! ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ & ΥΠΟΙΚ ΑΠΟ ΤΑ LIDL O ΓΙΑΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΙΣΜΟΣ ΜΗΔΕΝΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟΥ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ
Ακόμη και αν υιοθετούνταν επιτυχώς η "εξωτική" αυτή νομισματική πρόταση του Γιάνη Βαρουφάκη, το αποτέλεσμα θα ήταν στην πράξη μηδενικό και, έτσι, δεν θα μπορούσε να αλλάξει σε τίποτα προς το καλύτερο, την εγκληματική διαπραγμάτευση με την Τρόικα Εσωτερικού και Εξωτερικού, κατά το 1ο εξάμηνο του 2015 !!!Σύμφωνα με τα στοιχεία του τακτικού προϋπολογισμού, οι πληρωμές των δαπανών της ετήσιας μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχονται περίπου στα 12 - 13 Δις, εξαιρώντας τις δαπάνες των συντάξεων και λαμβάνοντας υπόψη τις πρόσθετες παροχές. Έτσι, το 10% των κουπονιών Βαρουφάκη, θα κάλυπτε, σε κάθε περίπτωση, ταμειακές ανάγκες του δημοσίου μόλις 1,3 Δις.

Ήταν μόνο 1,3 Δις το πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας στο 1ο 6μηνο του 2015 ;;;

Και αν το πρόβλημα ήταν μόνο τόσο μικρό, τότε γιατί οι ελληνικές τράπεζες, κατά την περίοδο της θητείας Βαρουφάκη στο ΥΠΟΙΚ, σήκωσαν 100 ολόκληρα Δις από τον ELA, για τα οποία εκκρεμούν ακόμη σωρεία ερωτημάτων, στα οποία ο Γιάνης δεν τόλμησε ποτέ να απαντήσει ;;;
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Άρα λοιπόν, ακόμη και με τα κουπόνια, μια ένεση 1,3 Δις, δεν θα μπορούσε ποτέ να λύσει το συνολικό πρόβλημα ρευστότητας των 100 Δις, που κατέληξε στο σκανδαλώδες κλείσιμο των τραπεζών, ενώ αυτές είχαν προηγουμένως χρηματοδοτηθεί με εκατοντάδες Δις από τον Ελληνικό Λαό και με 100 επιπλέον Δις από την ΤτΕ.


Δεν σβήνει η υπογραφή Βαρουφάκη στο κλείσιμο των τραπεζών το καλοκαίρι του 2015, ούτε με το εφεύρημα των κουπονιών, ούτε με οποιοδήποτε άλλο επικοινωνιακό τέχνασμα επιχειρηθεί ο αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης και το ξέπλυμα του Γιάνη Βαρουφάκη ως προς τις τεράστιες ευθύνες του για τα οικονομικά, τραπεζικά και νομισματικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την θητεία του στο ΥΠΟΙΚ, όπου, ως προεδρεύων της Επιτροπής Συστημικής Ευστάθειας, εισηγήθηκε ο ίδιος στο Μαξίμου το κλείσιμο των τραπεζών.

Ταυτόχρονονα όμως, θα ήταν μηδενικό και το δημοσιονομικό αποτέλεσμα της συγκεκριμένης αυτής πρότασης, αφού, η κυκλοφορία και η χρήση των κουπονιών, θα ήταν περιορισμένη στις συναλλαγές των δημοσίων υπαλλήλων με το Ελληνικό Δημόσιο. 

Τι θα κέρδιζαν λοιπόν τα δημόσια ταμεία, σε όρους εσόδων και πλεονάσματος, όταν, αντί χρήματος, θα εισέπρατταν πίσω, από τους δημόσιους υπαλληλους, τα ίδια κουπόνια που τους είχαν προηγουμένως χορηγήσει, έναντι του 10% της μισθοδοσίας τους ;;; 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ :

Πληρωμή του 10% της μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων με κουπόνια !!!

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είχε μιλήσει για την ύπαρξη ενός σχεδίου Β΄ το οποίο προέβλεπε ενός είδους παράλληλο νόμισμα το οποίο θα κυκλοφορούσε στην Ελλάδα μαζί με το ευρώ για δημοσιονομικούς και μόνο λόγους σε μια προσπάθεια της νέας τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να γεμίσουν τα κρατικά ταμεία σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία έμοιαζε να είναι σε ελεύθερη πτώση.

Τώρα, σύμφωνα με εφημερίδα, αποκαλύπτονται για πρώτη φορά οι λεπτομέρειες αυτού του παράλληλου νομισματικού συστήματος από τον Γκλεν Κιμ, τον σύμβουλο του τότε υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο οποίος τον διαδέχθηκε.

Ο Κορεάτης αποκάλυψε, μιλώντας στο συνέδριο του κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο, ότι το παράλληλο αυτό σύστημα προέβλεπε ένα “νόμισμα” το οποίο θα είχε τη μορφή κουπονιού και σε πρώτη φάση θα εφαρμοζόταν στις πληρωμές των Δημοσίων Υπαλλήλων.

Όπως είπε μάλιστα ο Κιμ το σχέδιο αυτό είχε συζητηθεί και με τραπεζίτες και θα μπορούσε να προχωρήσει εάν υπήρχε ο απαραίτητος χρόνος.

Ποιο ήταν λοιπόν το σχέδιο ;;;

Όπως είπε ο Κιμ σε μια χώρα όπου η χρήση πλαστικού χρήματος ήταν (τότε το 2015) για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού σχεδόν άγνωστη λέξη έπρεπε να βρεθεί ένα μέσο για να λειτουργήσει το σχέδιο όσο πιο ομαλά γινόταν. 

Έτσι αναζητήθηκε η μορφή που θα είχε αυτό το “δημοσιονομικό νόμισμα”. 

Όπως είπε θα είχε τη μορφή κουπονιού, ίσως σαν αυτά που... μοιράζουν οι εφημερίδες(!) όπου στην μια του πλευρά θα αναγραφόταν η αξία η διάρκεια της ισχύος του, αλλά και ο λόγος για τον οποίο δημιουργήθηκε.

Ο λόγος αυτός λοιπόν θα ήταν αποκλειστικά και μόνο για την αποπληρωμή των φόρων.
Όπως είπε όμως ο Γκλεν Κιμ πρώτα απ' όλα αυτό το νόμισμα θα έπρεπε να περάσει το “τέστ του οκτάχρονου”, να είναι δηλαδή ένα σύστημα τόσο απλό στη χρήση του που θα μπορούσε να το καταλάβει και ένα παιδί ηλικίας οκτώ ετών.

Ο οκτάχρονος λοιπόν ήταν ο γιος του Κιμ ο οποίος του είπε πως το νόμισμα θα έπρεπε να μοιάζει και να μυρίζει σαν χρήματα.

Για να μην υπάρχει συνταγματικό κόλλημα, καθώς απαγορεύεται η κυκλοφορία νομίσματος για την αποπληρωμή χρεών, αποφασίστηκε το νόμισμα αυτό να κυκλοφορήσει μονάχα για ορισμένο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε να κυκλοφορήσει μόνο για τους 500.000 δημοσίους υπαλλήλους στη μισθοδοσία των οποίων η πρόσβαση για την κυβέρνηση ήταν απλή και απόλυτα ελεγχόμενη διαδικασία για την κυβέρνηση.

Θα αφορούσε το 10% του μισθού τους, καθώς με μεγαλύτερο ποσοστό ουσιαστικά θα πλημμύριζε το σύστημα με κουπόνια. Με τα κουπόνια θα ήταν δυνατή μόνο η πληρωμή φόρων έτσι ώστε να αρχίσουν να γεμίζουν και πάλι τα κρατικά ταμεία.

Για να αναγκαστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να χρησιμοποιήσουν τα κουπόνια είχε επίσης αποφασιστεί να ισχύουν μόνο για ορισμένο χρονικό διάστημα και στη συνέχεια να επανεκδίδονται με μειωμένη αξία. Όποιος λοιπόν δεν τα χρησιμοποιούσε θα έχανε μέρος της αξίας τους.

Όσο για το τι θα συνέβαινε και τι αντίκτυπο θα είχε στην κοινωνία και την οικονομία η κυκλοφορία ενός παράλληλου νομίσματος ο κύριος Κιμ ανέφερε πως το σχέδιο ήταν πιλοτικό και όχι μόνιμο και για τον λόγο αυτό θα είχε και περιορισμένη ημερομηνία λήξης το κουπόνι ώστε να μπορεί η κυβέρνηση να το αποσύρει σχετικά γρήγορα σε περίπτωση που είχε αρνητική εξέλιξη...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates