Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τρίτη, 30 Μαΐου 2017

ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΘΑΥΜΑ !!! ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΠΑΝΟΤΟΚΙΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Συνεταιριστική τράπεζα επιστρέφει 111.000.000 ευρώ σε 11.323 δανειολήπτες λόγω λάθους !!!
Όλα τα υπόλοιπα των δανείων, ενήμερων, σε καθυστέρηση και κόκκινων, των ελληνικών τραπεζών, περιλαμβάνουν τις ίδιες αυτές παράνομες χρεώσεις, που πρέπει αντιστοίχως να αφαιρεθούν από τους λογαριασμούς και να αντιλογιστούν υπέρ των δανειοληπτών !!!
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/11/blog-post_28.html

Την επιστροφή ή/και τον αντιλογισμό τόκων ύψους €111εκατ. σε 11.323 επηρεαζόμενους λογαριασμούς λόγω λάθους στην εφαρμογή του βασικού επιτοκίου σε συμβάσεις δανείων με βασικά επιτόκια ΕΚΤ & Euribor για την περίοδο 2007-2011, ανακοίνωσε την Τρίτη 30/5 ο Γενικός Διευθυντής Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης.

Σε δήλωσή του στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ο κ. Χατζηγιάννης σημειώνει ότι το 2016 υπήρξε μια χρονιά σημαντικών βελτιώσεων και προόδου για το Συνεργατισμό.


«Σημαντικά ορόσημα, πέραν των αρχικών προγραμματισμών και προσδοκιών μας, έχουν επιτευχθεί, όπως η απόφαση για νομική συγχώνευση των 18 Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων (ΣΠΙ) με την Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα (ΣΚΤ), ανοίγοντας τον δρόμο για την εισαγωγή της ΣΚΤ στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και την δημιουργία μιας εγχώριας και διευρυμένης ιδιοκτησιακής βάσης», επεσήμανε.

Ανέφερε ότι «τα οικονομικά αποτελέσματα του 2016 περιλαμβάνουν κέρδη από εργασίες προ των προβλέψεων €145εκατ. και τελική κερδοφορία €7εκατ. έχοντας διοχετεύσει το μεγαλύτερο μέρος των λειτουργικών μας κερδών για τον σχηματισμό νέων προβλέψεων ύψους €116,5 εκατ».

Παράλληλα, πρόσθεσε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, «έχουμε διαχειριστεί με την ανάλογη υπευθυνότητα για εμάς το θέμα του λάθους που διαπιστώθηκε σε ορισμένες δανειακές συμβάσεις του παρελθόντος».

Συγκεκριμένα, όπως είπε, «έχει αναγνωριστεί λάθος στην εφαρμογή του βασικού επιτοκίου σε συμβάσεις δανείων με βασικά επιτόκια ΕΚΤ & Euribor για την περίοδο 2007-2011. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να προκύπτει επιστροφή ή/και αντιλογισμός τόκων ύψους €111εκατ. σε 11.323 επηρεαζόμενους λογαριασμούς και αρνητική επίδραση στα κεφάλαια της ΣΚΤ ύψους €75,5εκατ. διατηρώντας όμως ένα δείκτη κεφαλαίων στο 15.4%».

Ο κ. Χατζηγιάννης ανέφερε επίσης ότι «η αποκλιμάκωση των επιτοκίων συνεχίστηκε και την χρονιά που μας πέρασε δημιουργώντας νέα δεδομένα και προκλήσεις που ως κυπριακό τραπεζικό σύστημα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε».

«Η εμπιστοσύνη των πελατών λιανικής τραπεζικής παραμένει σε ψηλά επίπεδα αγκαλιάζοντας τον Συνεργατισμό με καταθέσεις και ένα αυξημένο δείκτη ρευστότητας του 34%, καθιστώντας μας επίσης την μεγαλύτερη λιανική τράπεζα της Κύπρου με το 84% των επιτοκιακών εσόδων να προέρχεται από ιδιώτες πελάτες», ανέφερε.

Στον τομέα της διαχείρισης των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων, είπε ότι «ολοκληρώθηκε ο ολιστικός στρατηγικός σχεδιασμός μας δημιουργώντας υποδομές για να καλύψουν το πλήρες φάσμα με διαχείριση από τις πρόωρες καθυστερήσεις μέχρι τις εξασφαλίσεις ακινήτων».

Στο υπό εξέταση δωδεκάμηνο, συνέχισε, « είχαμε ρεκόρ αναδιαρθρώσεων με συνολικές ρυθμίσεις ύψους €1,26 δις και μείωση των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων κατά €347 εκατ. σε ετήσια βάση διατηρώντας ψηλά ποσοστά θεραπείας πέραν του 70%».

Η προσπάθεια του 2016, είπε, «αποτυπώνεται στον δείκτη δανείων σε καθυστέρηση πέραν των 90 ημερών, ο οποίος αποκλιμακώθηκε στο 47,3% σε σχέση με 51.1% την αντίστοιχη περσινή περίοδο».

«Ο δείκτης ΜΕΧ διατηρήθηκε στο 59,9% με συνολική κάλυψη από προβλέψεις στο 45,3%. Εξαιρουμένων των συμβατικών τόκων στις απομειωμένες χορηγήσεις ο δείκτης ΜΕΧ μειώνεται στο 58,7% και η κάλυψη από προβλέψεις στο 42,4% αντίστοιχα», είπε.

Οι προκλήσεις για το 2017, είπε, « παραμένουν αυξημένες, καθώς πέραν των εγχώριων ανταγωνιστικών πιέσεων υπάρχει ανάγκη και προγραμματίζονται αναλόγως πιο ρηξικέλευθες και πολύπλευρες ενέργειες για την αντιμετώπιση και μείωση των μη-εξυπηρετούμενων χορηγήσεων».

«Έχουμε υλοποιήσει πολλά τη χρονιά που πέρασε, προχωρώντας αποφασιστικά μπροστά, και αυτά μας στηρίζουν στην μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε για την δημιουργία μίας Συνεργατικής Τράπεζας που να είναι ανταγωνιστική, σύγχρονη, υπεύθυνη και με τοπογενή χαρακτήρα έτσι ώστε να παραμείνει παράγοντας ισορροπίας για την διασφάλιση μακροχρόνιας και διατηρήσιμης οικονομικής ανάπτυξης», σημείωσε.

Η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα ιδρύθηκε το 1937 και παρέχει ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών και ασφαλιστικών υπηρεσιών. Εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Η Κυπριακή Δημοκρατία κατέχει το 77,34% των μετοχών της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, το Ταμείο Ανακεφαλαιοποίησης το 21,88% και η Συνεργατική Κεντρική Εταιρεία Συμμετοχών το 0,78%.

Συνεργάζεται με τα συνεργατικά κινήματα πολλών χωρών και εκπροσωπείται στους σημαντικότερους διεθνείς συνεργατικούς θεσμούς. Διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ στην Κύπρο και είναι η πρώτη τράπεζα σε καταθέσεις κατοίκων εσωτερικού. Εργοδοτεί συνολικά 2.677 άτομα. Στις 31 Δεκεμβρίου 2016, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρισκόταν στο 15,42%, τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα €1,2δις και το σύνολο ενεργητικού στα €14,1δις, καταλήγει στη δήλωση του ο κ. Χατζηγιάννης.


ΠΗΓΗ
http://www.tothemaonline.com/oikonomia/2017/05/30/epistrefei111skt/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates