Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΠΟΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΦΠΑ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ !!!

ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ 140 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
Το άρθρο που πρόκειται να καταργηθεί αφορά πρόστιμα ΦΠΑ για πλαστά, νοθευμένα ή εικονικά φορολογικά στοιχεία, παράβαση η οποία πλέον αντιμετωπίζεται ως έγκλημα φοροδιαφυγής !!!
Νέα χειρουργική επέμβαση στα πρόστιμα τα οποία επιβάλλονται για φορολογικές παραβάσεις προβλέπει η συμφωνία με τους δανειστές, με την κατάργηση διάταξης νόμου του 1997 να βρίσκεται μεταξύ των 140 προαπαιτούμενων για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

Στα φορολογικού χαρακτήρα προαπαιτούμενα ορίζεται η κατάργηση του άρθρου 6 του νόμου 2523 του 1997, είκοσι χρόνια μετά την ψήφισή του.

Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά στα πρόστιμα ΦΠΑ για πλαστά, νοθευμένα ή εικονικά φορολογικά στοιχεία, παράβαση η οποία πλέον αντιμετωπίζεται ως έγκλημα φοροδιαφυγής (ν. 4337/2015, με τον οποίο τροποποιήθηκαν οι διατάξεις του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών).

Φοροτεχνικοί εξηγούν ότι η κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου γίνεται κατά πάσα πιθανότητα για τυπικούς λόγους, προκειμένου φορολογικές παραβάσεις αυτού του τύπου για παλαιές υποθέσεις να αντιμετωπίζονται με βάση τις ισχύουσες ευνοϊκότερες διατάξεις. Διατηρούν όμως επιφυλάξεις αναφορικά με τις μεταβατικές διατάξεις που θα προβλεφθούν.

Το συγκεκριμένο άρθρο ορίζει ότι «στον ΦΠΑ, όταν μετά από έλεγχο αποδειχθεί ότι ο υποκείμενος στον φόρο ως λήπτης εικονικού φορολογικού στοιχείου ή στοιχείου το οποίο νόθευσε αυτός ή άλλοι για λογαριασμό του, διενήργησε έκπτωση φόρου εισροών ή έλαβε επιστροφή φόρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του ν. 1642/1986 και των εκάστοτε υπουργικών αποφάσεων που ορίζουν τη διαδικασία της επιστροφής αυτής ή ως εκδότης δεν απέδωσε φόρο, με βάση πλαστά, εικονικά ή νοθευμένα φορολογικά στοιχεία, επιβάλλεται ειδικό πρόστιμο ισόποσο με το τριπλάσιο του φόρου που εξέπεσε ή που επιστράφηκε ή δεν απέδωσε, ανεξάρτητα αν δεν προκύπτει τελικά ποσό φόρου για καταβολή».

Η κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου αναμένεται να περιληφθεί στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, το οποίο σχεδιάζεται να ψηφιστεί έως τις 18 Μαΐου.


πηγη: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates