Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 3 Απριλίου 2017

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΡΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !!!

ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΣΧΕΔΟΝ 200.000.000 ΕΥΡΩ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ 2013
Κι όλα αυτά την ώρα που πετσόκοβαν μισθούς και συντάξεις !!!Το σπάταλο Δημόσιο δεν πτοήθηκε από την κρίση!

Ένα ατελείωτο πάρτι κακοδιαχείρισης και διασπάθισης δημοσίου χρήματος φέρνει στο φως κάθε χρόνο το Ελεγκτικό Συνέδριο, με μια έκθεση που θα μπορούσε να θεωρηθεί επανάληψη των προηγούμενων, αν δεν διανθίζονταν με ολοένα καινούργια περιστατικά κάθε φορά, σύμφωνα με την εφημερίδα "Έθνος".

Θα περίμενε κανείς ότι μεσούσης της κρίσης, τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει, αλλά κάθε χρόνο προσγειωνόμαστε ανώμαλα, δείχνοντας ότι οι ίδιες ακριβώς παθογένειες εξακολουθούν να ταλαιπωρούν τον κρατικό μηχανισμό.

Η φετινή έκθεση που παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής, η πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ανδρ.Θεοτοκάτου, αφορά το «σωτήριο έτος 2013», κατά το οποίο ο προληπτικός έλεγχος των κρατικών δαπανών (δηλαδή πριν την εκταμίευσή τους) κατάφερε να αποτρέψει παράνομες πληρωμές 196,8 εκατ. ευρώ (αυξημένες τουλάχιστον κατά 11% σε σύγκριση με τις ματαιωθείσες παράνομες δαπάνες της προηγούμενης χρονιάς, ύψους 174,9 εκατ. ευρώ).

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα, η 600σέλιδη έκθεση είναι γεμάτη από δημοσιολογιστικές παραβάσεις, λανθασμένες εκκαθαρίσεις, διπλές πληρωμές, μη νόμιμες προσλήψεις, παρανομίες σε προμήθειες, έργα και παροχή υπηρεσιών, με απευθείας αναθέσεις και εσκεμμένες κατατμήσεις, φουσκωμένες υπερωρίες, επιδόματα, έξοδα κίνησης, σπατάλες σε εορταστικές εκδηλώσεις, γεύματα, δεξιώσεις, εκδρομές, με δουλειές σε συγγενείς, χαμένα δικαιολογητικά όταν ζορίζουν οι έλεγχοι και χαμηλή εισπραξιμότητα.
Η φαντασία του Έλληνα οργιάζει

Στις περιπτώσεις που μπλόκαρε το ΕΣ και φαίνεται η φαντασία του Έλληνα, συγκαταλέγονται οι υπερωρίες για ηλεκτρολογικές – υδραυλικές εργασίες σε πολυπράγμονα δασοφύλακα (!), η ανάθεση τεχνικής εργασίας σε ΜΚΟ άσχετης με το αντικείμενο, η μετάταξη του μοναδικού υπαλλήλου υπηρεσίας που έμεινε έτσι «ορφανή», η φιλοτέχνηση προσωπογραφίας δημάρχου με κρατικές δαπάνες, η χορήγηση επιδόματος για θέση ευθύνης σε προϊστάμενο ωδείου, η κατασπατάληση χρημάτων μέσα από το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»!

Τα περισσότερα περιστατικά αφορούν ΟΤΑ και νοσοκομεία.

Η κατάσταση πάντως, μόνο ευοίωνη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, ενόψει και της πρόσφατης κατάργησης του προληπτικού ελέγχου που έκανε πάντα το ΕΣ, πράγμα που σημαίνει ότι όλα θα ελέγχονται πλέον μετά την εκταμίευση…


πηγη: star.gr


Μεγάλο "φαγοπότι" στο δημόσιο σε καιρό κρίσης

Παράνομες πληρωμές πολλών εκατομμυρίων ευρώ, απέτρεψε το Ελεγκτικό Συνέδριο από φορείς του δημοσίου - κι ενώ η χώρα βυθιζόταν σε ύφεση.

Δείτε εδώ το σχετικό απόσπασμα από το δελτίο ειδήσεων του Alpha.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates