Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τρίτη, 7 Μαρτίου 2017

ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ !!!

ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΑΠΟ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΚΑΛΟΥΣΑΝ 2 & 3 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΛΟΥΣΑΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ & ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΣ ΑΦΗΝΑΝ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ
Στα μαλακά έπεσαν οι εισπρακτικές για τους εκβιασμούς και καθάρισαν με απλό πλημμέλημα στην εναντίον τους δικογραφία, αφού κλήθηκαν από την Εισαγγελία να καταθέσουν 100 δανειολήπτες που, ενώ ερωτήθηκαν αν επιθυμούν την ποινική δίωξη των εμπλεκομένων υπαλλήλων, αυτοί απάντησαν στην πλειοψηφία τους "ΟΧΙ" !!! ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ-ΡΑΓΙΑΔΕΣ !!!

Σε δίωξη για ένα απλό πλημμέλημα, αυτό της παράνομης χρήσης αρχείων προσωπικού χαρακτήρα, κατά 15 προσώπων-εκπροσώπων ή υπαλλήλων 6 εισπρακτικών εταιρειών και 2 τραπεζών, κατέληξε η πολύχρονη εισαγγελική έρευνα για τη λειτουργία των εισπρακτικών εταιρειών. Μάλιστα το αδίκημα δεν συνδέεται με τον τρόπο δράσης τους αλλά με το ότι ορισμένες εξ αυτών δεν είχαν δηλωθεί, όπως προβλέπεται εκ του νόμου, στο μητρώο Καταναλωτή.


Της Άννας Κανδύλη


Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, οι εισπρακτικές «δεν επεδίωκαν παράνομο περιουσιακό όφελος ενώ είχαν το δικαίωμα να ζητούν τα οφειλόμενα χρηματικά ποσά». Στο πόρισμα μάλιστα γίνεται και επίκληση γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σύμφωνα με την οποία «μπορούν να επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα των οφειλετών». Το ίδιο ισχύει και για τα δικηγορικά γραφεία με το ίδιο αντικείμενο. Άρα η λειτουργία τους είναι νόμιμη, νομίμως τηλεφωνούν και αξιώνουν εξόφληση και νομίμως κατέχουν και επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα των οφειλετών των τραπεζών.

Η έρευνα

Η προκαταρκτική εξέταση , που ξεκίνησε το 2008 μετά από μηνυτήρια αναφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και καταγγελίες πολιτών, αφορούσε σε 29 εταιρείες και 17 δικηγορικά γραφεία. Βάσει των στοιχείων που συγκεντρώθηκαν, δεν προέκυψε η τέλεση κακουργηματικών πράξεων όπως της αντιποίησης δικηγορικού λειτουργήματος, της απάτης, της εκβίασης και της παράνομης βίας το οποίο διώκεται μόνο κατόπιν μήνυσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Εισαγγελία κλήθηκαν 100 πολίτες και ερωτήθηκαν αν επιθυμούν την ποινική δίωξη των υπαλλήλων. Η πλειοψηφία αυτών αρνήθηκε. Το σκέλος της δικογραφίας που τίθεται στο αρχείο υποβλήθηκε προς έγκριση στην εισαγγελία Εφετών.


ΠΗΓΗ
http://www.enikos.gr/society/503305/sta-malaka-oi-eispraktikes-gia-tous-ekviasmous-katharisan-me-aplo

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates