Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΣΤΕΛΝΕΙ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ 11 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΑ ΑΠΑΤΣΙ !!!

9.000.000 ΔΟΛΑΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΕΛΗΞΑΝ...ΣΕ ΤΣΕΠΕΣ
Ο πρώην γενικός γραμματέας Οικονομικού Σχεδιασμού και Αμυντικών Επενδύσεων Σπύρος Τραυλός (επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου), ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος και υπηρεσιακοί παράγοντες του ΥΠΕΘΑ είναι τα πρόσωπα για τα οποία ο εισαγγελέας Εφετών Σ. Λογοθέτης ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα της προμήθειας 12 ελικοπτέρων Απάτσι το 2003 !!!


Πρόκειται για τη σύμβαση αντισταθμιστικών ωφελημάτων 22/2003, τα οποία απορρέουν από την κύρια σύμβαση προμήθειας 12 επιθετικών ελικοπτέρων τύπου AH-64D Apache από την εταιρία Boeing. Το τίμημα ανερχόταν σε 594.000.000 δολάρια και η ζημιά από τη μειωμένη εκτέλεση των αντισταθμιστικών που εικάζεται ότι κατέληξαν σε... τσέπες αγγίζει τα 9.000.000, σύμφωνα με εισαγγελικές εκτιμήσεις.

Ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή σε δίκη για κακουργήματα συνολικά 11 ατόμων και συγκεκριμένα (κατά περίπτωση) για απιστία στην υπηρεσία, υπό τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών Δημοσίου, καθώς και για ηθική αυτουργία κατά συρροή. Ο κ. Λογοθέτης ζητά να απαλλαγεί ένας από τους αρχικώς κατηγορουμένους, καθώς και να παύσει η ποινική δίωξη για ακόμα έναν λόγω θανάτου.

Η έρευνα για την υπόθεση είχε ξεκινήσει ύστερα από παραγγελία της εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς Ελένης Ράικου και διενεργήθηκε από τους επίκουρους εισαγγελείς της, Αντώνιο Ελευθεριάνο και Πόπη Παπανδρέου.

Αντίγραφα της δικογραφίας διαβιβάστηκαν στη Βουλή τον Δεκέμβριο του 2015 προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιάννου Παπαντωνίου, υπουργού Εθνικής Αμυνας, κατά τον χρόνο υπογραφής της σύμβασης 22/2003. Σημειώνεται ότι τα αδικήματα, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών, έχουν παραγραφεί.Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates