Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΤΟΥ EURIBOR !!!

ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ
Κατηγορούνται για συνομωσία με σκοπό την εξαπάτηση, αδίκημα που φέρονται ότι τέλεσαν μεταξύ Ιανουαρίου 2005 και Δεκεμβρίου 2009, αλλοιώνοντας τα επιτόκια Euribor για να αυξήσουν τα κέρδη των συναλλαγών τους !!!Αθώοι δήλωσαν οι πρώτοι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Euribor, που εμφανίστηκαν σε δικαστήριο του Λονδίνου, την Τρίτη. Οι έξι κατηγορούμενοι - πέντε άνδρες και μία γυναίκα - συνεργάτες μεγάλων τραπεζών, εμφανίστηκαν στο δικαστήριο Southwark Crown Court της βρετανικής πρωτεύουσας, προκειμένου να τους απαγγελθούν επισήμως κατηγορίες και να γνωστοποιήσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Ανάμεσά τους, ο 45χρονος Christian Bittar, ένας από τους πλέον κερδοφόρους αντικριστές της Deutsche Bank στο παρελθόν και ο συνάδελφός του στην Barclays, Philippe Moryoussef, 48 ετών. Και οι δύο είναι Γάλλοι πολίτες, οι οποίοι εδρεύουν στη Σιγκαπούρη.

Ο 52χρονος Achim Kraemer, ο οποίος εξακολουθεί να εργάζεται στην Deutsche Bank, και οι πρώην αντικριστές της Barclays, Colin Bermingham, 60 ετών, Βρετανός, Carlo Palombo, αγγλο-ιταλός, 38ετών, και Sisse Bohart, Δανός 39 ετών, βρέθηκαν επίσης στο εδώλιο.

Όλοι κατηγορούνται για συνομωσία με σκοπό την εξαπάτηση, αδίκημα που φέρονται ότι τέλεσαν μεταξύ Ιανουαρίου 2005 και Δεκεμβρίου 2009, αλλοιώνοντας τα επιτόκια Euribor για να αυξήσουν τα κέρδη των συναλλαγών τους.

Το αδίκημα επισύρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών και η δίκη τους έχει προγραμματιστεί να αρχίσει στις 4 Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη δίωξη για την υπόθεση καθυστέρησε το περασμένο έτος, όταν πέντε από τους 11 κατηγορούμενους δεν εμφανίστηκαν στην πρώτη ακροαματική διαδικασία στο Λονδίνο. Τέσσερις παραμείνουν στη Γερμανία και ένας στη Γαλλία.

Οι αρχές έχουν επιβάλει πρόστιμα 9 δισ. $ σε 11 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και έχουν απαγγείλει κατηγορίες σε περίπου 30 άτομα, στο πλαίσιο μιας παγκόσμιας έρευνας για το πώς οι τράπεζες χειραγωγούσαν τα επιτόκια αναφοράς Libor (διατραπεζικό επιτόκιο του Λονδίνου) και Euribor (διατραπεζικό επιτόκιο του ευρώ), τα οποία καθορίζουν το ύψος των επιτοκίων δανείων και χρηματοοικονομικών συμβάσεων αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε παγκόσμιο επίπεδο.


πηγη: directnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates