.

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ !!!

ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΤτΕ
Νίκος Νικολόπουλος: Ονειρεύεται ο Στουρνάρας πραξικόπημα τεχνοκρατών ;;;
Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος με όσα «σκαρφίζεται» ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. Ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος και ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος “ανησυχεί”, πληροφορούμενος τις «εξωθεσμικές» πρωτοβουλίες του Διοικητή και τις διατυπώνει σε επίκαιρη ερώτησή του, που απευθύνει προς τον ίδιο τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αφορμή για την ερώτηση αποτέλεσε το πρόσφατο γεύμα που παρέθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας στο δώμα της Τ.τ.Ε. στην πρώην Υπουργό Ντόρα Μπακογιάννη,, σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδος «Κυριακάτικη Δημοκρατία».

Μετά από αυτό το «μυστικό» γεύμα, με βάση το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο Γιάννης Στουρνάρας συγκάλεσε και το «Υπουργικό» του συμβούλιο (συνάντησε τους Προέδρους των συστημικών τραπεζών), με πρόσχημα τους χειρισμούς που πρέπει να γίνουν στο θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Εξάλλου, η «Κυριακάτικη Δημοκρατία» διαβεβαιώνει τους αναγνώστες ότι έχει αξιόπιστες πληροφορίες ότι το σχέδιο για μια τέτοια κυβέρνηση, έχει τις ευλογίες των δανειστών και αποτελεί αντικείμενο πολλαπλών διεργασιών, οι οποίες έχουν πυκνώσει το τελευταίο διάστημα. Το ίδιο δημοσίευμα εξάλλου υπογράμμιζε ότι :

“Στο πλαίσιο αυτό εντασσόταν και η εφ’ όλης της ύλης συνάντηση που είχαν η Ντόρα Μπακογιάννη με τον Γιάννη Στουρνάρα. Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος φέρεται ως ένα από τα κατεξοχήν υποστηριζόμενα, στο παρασκήνιο, πρόσωπα για τη θέση του επικεφαλής ενός μεταβατικού σχήματος, στα πρότυπα της κυβέρνησης Παπαδήμου το 2011-2012.”

Το ανησυχητικό είναι πως ενώ όλα τα ανωτέρω εγράφησαν στις 06-02-2017 και ενώ το δημοσίευμα καταγγέλλει το σχεδιασμό ανατροπής της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης της Ελλάδος με ένα “πραξικόπημα τεχνοκρατών” που ετοιμάζουν “ξένες δυνάμεις” με ΄΄πρόθυμο ενεργούμενο το διοικητή της ΤτΕ΄΄, ουδεμία κυβερνητική αντίδραση υπήρξε.

Δύο είναι τα ερωτήματα του ανεξάρτητου βουλευτή προς τον Πρωθυπουργό:

«1ον Έχουν βάση όλα τα ανωτέρω και εάν ναι, εσείς τι πράττετε προκειμένου να υπερασπίσετε την λαϊκή κυριαρχία και την λαϊκή ετυμηγορία, εάν όχι γιατί δεν υπήρξε επίσημη διάψευση;

2ον Πως τοποθετείσθε σ’ αυτήν την προκλητική συμπεριφορά του αμειβόμενου, από το κρατικό κουρβανά της δόλιας πατρίδος επί δεκαετίες με παχυλούς μισθούς και προνόμια, διοικητή της ΤτΕ Ι. Στουρνάρα, ο οποίος μάλιστα είχε δηλώσει προκλητικά ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής «όποιον θέλει θα καλεί»; Ποια απάντηση δίνετε στον Ελληνικό λαό που ερωτά γιατί πρέπει να πληρώνει τον λογαριασμό των γευμάτων και των Δημοσίων Σχέσεων εκείνων που τον οδήγησαν εδώ;»

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates