Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΑΔΗΛΩΤΩΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ !!!

ΣΤΟΝ ΠΑΓΟ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΟΥ ΟΣΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ
Στο πολυδαίδαλο σύστημα της κρατικής γραφειοκρατίας έχει μπλοκάρει η ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα, καθώς δεν έχει ακόμη διατεθεί στις ΔΟΥ το ειδικό λογισμικό για τον υπολογισμό των φόρων και των προσαυξήσεων που πρέπει να πληρώσουν όσοι ενταχθούν στη ρύθμιση !!!Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων δεν μπορεί να εφαρμόσει τη ρύθμιση του σχετικού νόμου για την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών, καθώς οι ΔΟΥ και οι λοιπές υπηρεσίες της δεν μπορούν να προχωρήσουν στην εκκαθάριση των εκπρόθεσμων αρχικών ή τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, ΦΠΑ και άλλων φόρων που έχουν ήδη σπεύσει να υποβάλουν όσοι φορολογούμενοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να ενταχθούν στη συγκεκριμένη ρύθμιση.

Ο λόγος είναι ότι δεν είναι ακόμη έτοιμο και δεν έχει διατεθεί στις ΔΟΥ το ειδικό λογισμικό για τον υπολογισμό των φόρων και των προσαυξήσεων που πρέπει να πληρώνουν όσοι φορολογούμενοι ζητούν να ενταχθούν στη ρύθμιση. Ως εκ τούτου, είναι αδύνατο να προχωρήσουν οι διαδικασίες της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων που απαιτούνται να υποβληθούν και της βεβαίωσης των κύριων και πρόσθετων φόρων που προκύπτουν, με αποτέλεσμα το όλο εγχείρημα υλοποίησης της ρύθμισης να έχει παγώσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πολλοί φορολογούμενοι έχουν προσέλθει ήδη στις αρμόδιες ΔΟΥ για να υποβάλουν τις φορολογικές δηλώσεις παρελθόντων ετών που απαιτούνται βάσει του ν. 4446/2016 για την υπαγωγή τους στη ρύθμιση της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης των χρήσεων 2000-2016 και να πληρώσουν τα ποσά των κύριων και των πρόσθετων φόρων που προβλέπει η συγκεκριμένη ρύθμιση, είτε εφάπαξ είτε τμηματικά σε 12 μηνιαίες δόσεις. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι μεγαλοεπιχειρηματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες καθώς και άλλων κατηγοριών φορολογούμενοι με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.πηγη: iefimerida.gr

SSL Certificates