Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΒΑΣΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ...ΝΑ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΑΚΙΝΗΤΑ & ΕΝΟΙΚΙΑ !!!

ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΔΕΣ...ΜΕ ΒΙΛΕΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΑ ΦΙΛΕΤΑ
Πρόστιμα έως 60% αλλά και ποινικές διώξεις και κατασχέσεις σε όσους δεν τρέξουν οικειοθελώς να τα δηλώσουν ετοιμάζει η ΑΑΔΕ !!!Ειδοποιητήρια για να σπεύσουν άμεσα να ενταχθούν στη ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα άρχισαν να λαμβάνουν ήδη οι πρώτοι 877 από τους πάνω από 20.000 ιδιοκτήτες που εντοπίστηκαν μετά από διασταύρωση της Εφορίας να έχουν αποκρύψει από τη δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) τις βίλες και τα δεκάδες ακίνητα που κατέχουν, με αποτέλεσμα να μην πληρώνουν εδώ και χρόνια ούτε ένα ευρώ για τα χαράτσια, τα οποία φορτώθηκαν άλλοι ιδιοκτήτες και για ευτελούς αξίας ή κενά ακίνητα.

Η διασταύρωση που έκανε η Διεύθυνση Φορολογικής Συμμόρφωσης της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), έφερε στο φως περιπτώσεις ιδιοκτητών που διέθεταν 10 πολυτελή ακίνητα σε περιοχές-φιλέτα, όπως η Βάρκιζα, η Γλυφάδα, το Ψυχικό ή το Πανόραμα Θεσσαλονίκης, και οι οποίοι δεν τα είχαν δηλώσει στο Ε9, με αποτέλεσμα να μην έχουν πληρώσει ποτέ ΕΝΦΙΑ, ΕΕΤΗΔΕ, ΕΤΑΚ, ΦΜΑΠ ή ΦΑΠ για τη συνολική περιουσία τους.

Σε άλλες περιπτώσεις, βρέθηκαν ιδιοκτήτες με 36 διαμερίσματα που εισέπρατταν πάνω από 100.000 ευρώ τον χρόνο από ενοίκια, χωρίς όμως να τα δηλώνουν. Η διασταύρωση έγινε με βάση τα δηλωθέντα ακίνητα στο Ε9, τα δηλωθέντα ενοίκια στο Ε2, τους αριθμούς ηλεκτροδότησης, τις δηλώσεις δαπάνης ενοικίων και μισθωτηρίων συμβολαίων, αλλά και από άλλες πληροφορίες που αξιοποίησε η ΑΑΔΕ.

Οχι σπάνια, οι ΔΟΥ επιχείρησαν και επιτόπιους ελέγχους, οι οποίοι όμως εμποδίζονταν από «φουσκωτούς» ή από τις ψηλές μάντρες που περιβάλλουν τα ακίνητα-φαντάσματα.

Αντίστοιχα ειδοποιητήρια θα σταλούν και στους 20.000-25.000 ιδιοκτήτες που διαπιστώνεται ότι «ξέχασαν» να δηλώσουν ακίνητα ή ενοίκια που εισέπρατταν - ή και τα δύο ταυτόχρονα!

Με τον τρόπο αυτό, οι «σεσημασμένοι» φοροφυγάδες θα έχουν την ευκαιρία να πληρώσουν πρόστιμο έως 60% (δηλαδή περίπου 200.000 ευρώ για κάθε χρόνο που ενώ δεν πλήρωναν ΕΝΦΙΑ εισέπρατταν ενοίκια 120.000 ευρώ ετησίως), γλιτώνοντας τα διπλάσια πρόστιμα και τις ποινικές διώξεις που θα υποστούν αν δεν σπεύσουν έως το τέλος Μαΐου στην αρμόδια ΔΟΥ για να κλείσουν τους ανοικτούς λογαριασμούς που έχουν με την Εφορία. Στις περιπτώσεις αυτές, οι κατασχέσεις θα είναι ο κανόνας, αφού οι ιδιοκτήτες τους και ρευστό έχουν και ακίνητα μεγάλης αξίας, που μπορούν να βγουν στο σφυρί από το Δημόσιο. Για τον λόγο αυτό, περίπου 200 ιδιοκτήτες ενδιαφέρθηκαν ήδη -μέσω λογιστών και δικηγόρων- να ζητήσουν πληροφορίες από τις ΔΟΥ προκειμένου να ενταχθούν στη ρύθμιση οικειοθελούς αποκάλυψης των εισοδημάτων που έκρυβαν.


πηγη newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates