Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΡΕΚΟΡ ΠΩΛΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΕ & ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΡΟΙ, ΤΕΚΜΗΡΙΑ & ΤΕΛΗ !!!

Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΧΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ
Ρεκόρ 9ετίας : Σχεδόν 14.000.000 αυτοκίνητα πωλήθηκαν στη δυτική Ευρώπη το 2016, την ώρα που στην Ελλάδα φόροι, τεκμήρια και εξωπραγματικά τέλη κυκλοφορίας συντηρούν την ύφεση και την κρίση στην τελματωμένη αγορά αυτοκινήτου !!!Η έστω και αργή, σταδιακή και ανισομερής ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης αναμένεται να ενισχύσει την τάση αύξησης των πωλήσεων αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη και το 2017.

Σε σχεδόν 14 εκατ. οχήματα - σε υψηλό ρεκόρ 9 ετών - διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη σε ολόκληρο το έτος 2016, κατά τη διάρκεια του οποίου αυξήθηκαν κατά 5,8%, έχοντας καταγράψει τον Δεκέμβριο αξιόλογη άνοδο 2,1% σε 1,085 εκατ. οχήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας LMC Automotive, οι πωλήσεις αυτοκινήτων του περασμένου μηνός ήταν ιδιαίτερα αυξημένες σε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, όπως αυτές της Ιταλίας(+13,1%), της Γαλλίας (+5,8%) και της Γερμανίας (+3,7%), αντισταθμίζοντας την υποχώρηση των πωλήσεων στη Βρετανία (-1,1%).

Η έστω και αργή, σταδιακή και ανισομερής ανάκαμψη της οικονομίας της ευρωζώνης αναμένεται να ενισχύσει την τάση αύξησης των πωλήσεων αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη και το 2017, ιδιαίτερα στην Ισπανία και στην Ιταλία, με μικρή άνοδο στη Γερμανία και συρρίκνωση στη Βρετανία.

Οι αυξημένες πωλήσεις του τελευταίου μήνα του έτους που έφυγε, προκάλεσαν την αύξηση των εποχικά διορθωμένων ετησιοποιημένων πωλήσεων αυτοκινήτων στη δυτική Ευρώπη σε 14,5 εκατ. οχήματα, από αντίστοιχο αριθμό 14,04 εκατ. οχημάτων τον Νοέμβριο του 2016.

ΠΗΓΗ
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates