Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 9 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ !!!

ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
Τι δεν καταλαβαίνεις  ;;;Αντιμετώπιση ανάλογη με αυτή που επιφύλαξε το ΣτΕ στους δικαστικούς λειτουργούς για το πόθεν έσχες ζητούν και οι καναλάρχες με προσφυγή τους στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Με αυτή η Ένωση Ιδιοκτήτων Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ) ζητεί αφενός προσωρινή διαταγή αναστολής της υποχρέωσης υποβολής των δηλώσεων πόθεν έσχες των μελών της (και για όλα τα διευθυντικά και μετοχικά στελέχη της), μέχρι να εκδοθεί η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ επί της προσφυγής των πέντε δικαστικών Ενώσεων. Ζητεί αφετέρου να μην υποβάλουν καθόλου δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης και οικονομικών συμφερόντων τα μέλη της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Αυτό το αίτημα εδράζεται "στον παράνομο και αντισυνταγματικό χαρακτήρα της νομοθετικής πρόβλεψης για τις εν λόγω δηλώσεις (έτσι όπως τροποποιήθηκε) και αφορά ιδιοκτήτες, μετόχους, εταίρους, προέδρους, διευθύνοντες συμβούλους και τα εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, διαχειριστές, καθώς και οι γενικούς διευθυντές και διευθυντές ειδήσεων και ενημέρωσης κάθε μορφής επιχειρήσεων ή εταιρειών, που κατέχουν άδεια λειτουργίας ή εν γένει έχουν την εκμετάλλευση τηλεοπτικών σταθμών, ελεύθερης λήψης, όπως και οι βασικοί μέτοχοι των μελών της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ επικαλείται τα επιχειρήματα των δικαστικών ενώσεων και υποστηρίζει επίσης ότι τίθεται θέμα άμεσου κινδύνου διαρροής των στοιχείων που θα υποβάλουν. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων σε ηλεκτρονική μορφή λήγει την ερχόμενη Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017. Όμως, για τους δικαστές και εισαγγελείς δεν λήγει η προθεσμία υποβολής των δηλώσεών τους, καθώς η Ολομέλεια του ΣτΕ τον περασμένο Δεκέμβριο "πάγωσε" προσωρινά την ηλεκτρονική κατάθεση των δηλώσεων πόθεν έσχες μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση επί της κυρίας προσφυγής που έχουν καταθέσει πέντε δικαστικές ενώσεις, η οποία θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του ΣτΕ την 13η Ιανουαρίου 2017.


πηγη: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates