Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ : ΜΑΘΑΝ ΟΤΙ @#$%&%$#@ ΠΛΑΚΩΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΠΑΝΟΙ !!!

ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΦΤΑΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΓΑΖΕΙ ΣΠΙΤΙΑ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ
Χιλιάδες οι εγκλωβισμένοι ιδιοκτήτες ακινήτων σε ομηρεία, κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους !!!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Στα Ειρηνοδικεία η χώρα αναστενάζει καθώς η κυβέρνηση εδώ κι ένα μήνα δεν νομοθετεί για την προστασία από τους πλειστηριασμούς – Ασπίδα προστασίας οι ακτιβιστές και οι συμβολαιογράφοι όμως ο κίνδυνος παραμένειΣτα Ειρηνοδικεία της χώρας παίζεται εδώ κι ένα μήνα το δράμα της χώρας καθώς χιλιάδες είναι οι εγκλωβισμένοι ιδιοκτήτες κοκκινισμένων ακινήτων που απουσία κυβερνητικής πρωτοβουλίας κρατούνται όμηροι μιας και δεν γνωρίζουν εάν θα εκπλειστηριαστούν ή όχι οι πρώτες κατοικίες τους.

Ένας μήνας συγκεκριμένα έχει περάσει από τις εξαγγελίες πως θα υπάρξει μέριμνα και τροπολογία που θα απαγορεύει τους πλειστηριασμούς και κατασχέσεις κατά της α κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο, όμως όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση υποσχέθηκε κάτι που δεν μπορεί να εφαρμόσει με τρόπο άμεσο. Κι αυτό παρά το ότι με πρωτοβουλία της ΝΔ της δόθηκε ευκαιρία να περάσει σχετική ρύθμιση και την αρνήθηκε προφανώς προσκρούοντας στην άρνηση των δανειστών.

Αντίστοιχα με το πλαίσιο προστασίας των ελεύθερων επαγγελματιών το οποίο αν κι εξαγγέλθηκε από τον πρωθυπουργό με τον πλέον επίσημο τρόπο στη ΔΕΘ όμως ακόμα δεν προχώρησε, σήμερα χιλιάδες οφειλέτες ζουν καθημερινά με τον φόβο της απώλειας των σπιτιών τους. Μοναδική προστασία τους εκτός της «ασπίδας προστασίας» των ακτιβιστών, είναι η αποχή των συμβολαιογράφων και η εθιμικού χαρακτήρα προσωπική εντολή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη να μην γίνονται κατασχέσεις και να μην εκδίδονται διαταγές πλειστηριασμού από το Δημόσιο. Όλοι όμως γνωρίζουν πως αυτή η πολιτική έχει βραχύ ορίζοντα και πως τίποτα ακόμα – παρά τις υποσχέσεις – δεν έχει κριθεί.

Στον αντίποδα των παραπάνω, δεκάδες είναι οι κατασχέσεις που συνεχίζονται σε ό,τι αφορά τη δεύτερη κατοικία κι άλλα περιουσιακά στοιχεία με επικέντρωση στους ρημαγμένους από την κρίση επαγγελματίες. Πολίτες που δεν κατόρθωσαν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη, περιπτώσεις μικρο-επιχειρηματιών που έπεσαν έξω κι άλλες καθημερινές ιστορίες δημιουργούν ένα κοινωνικά ασφυξκτικό κλίμα. Παράλληλα, οι καταγγελίες πως ισπανική τράπεζα έχει αναλάβει τη διαχείριση πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας στη χώρα μας και μάλιστα στο λαϊκό Περιστέρι για χρέος μόλις 28.000 ευρώ προκαλεί ερωτηματικά.

Πάντως αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση δείχνει να επιδιώκει περισσότερο επικοινωνιακά παρά ουσιαστικά να θέλει να διαχειριστεί το ζήτημα. Για την ακρίβεια επιλέγει να απέχει από κάθε απάντηση για το τι προτίθεται να κάνει και με ποιο τρόπο και απλά να μιλά γενικά για προστασία της στέγης.

Πλειστηριασμοί: «Ισπανική τράπεζα μας βγάζει το σπίτι στο σφυρί!»

Δεν εμφανίστηκε συμβολαιογράφος στο Περιστέρι - «Είχαμε προσπαθήσει να μπούμε στο νόμο Κατσέλη, χαλάσαμε ένα σκασμό χρήματα» - «Πήρε ο πατέρας μου δάνεια για να ανοίξω μια επιχείρηση. Δεν πήγε καλά και τώρα είμαι άνεργη» - Συγκλονιστική μαρτυρία γυναίκας που κινδυνεύει να χάσει το σπίτι της σε πλειστηριασμόΜπορεί οι συμβολαιογράφοι να συνεχίζουν την αποχή τους, διευκολύνοντας τη μη διεξαγωγή πλειστηριασμών, όμως οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας, παρά και την οδηγία του υπουργείου Οικονομικών φαίνεται πως είναι προγραμματισμένοι να διεξαχθούν. Η «λαϊκή οργή» ξεχειλίζει με συγκεντρώσεις να λαμβάνουν χώρα σε όλα τα Ειρηνοδικεία της χώρας όπου είναι προγραμματισμένοι πλειστηριασμοί, δίνοντας ένα σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι διαδικασίες θα τύχουν εντονότατης αντίδρασης από ακτιβιστές και απλούς πολίτες, με στόχο τη ματαίωσής τους.

Συγκεκριμένα, στα Ειρηνοδικεία Περιστερίου, στη Λουκάρεως στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στη Θεσσαλονίκη, ακτιβιστές διαφόρων κινημάτων έχουν συγκεντρωθεί για ακόμα μια Τετάρτη, σε μια προσπάθεια να εμποδιστεί η οποιαδήποτε διαδικασία πλειστηριασμού.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ


«Είμαι σε τραγική κατάσταση κι έχω μπλέξει και την οικογένειά μου !!!»

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση της Κ.Τ. όπου σήμερα στο Ειρηνοδικείο Περιστερίου θα έβγαινε η πρώτη και μοναδική κατοικία της οικογένειάς της σε πλειστηριασμό για οφειλή σε ισπανική τράπεζα.

«Πήρε ο πατέρας μου τα δάνεια για να ανοίξω εγώ μία επιχείρηση. Δεν πήγε καλά και τώρα είμαι άνεργη. Είμαι σε μία τραγική κατάσταση και όχι τίποτα άλλο έχω μπλέξει και την οικογένειά μου, δεν ξέρω τι να κάνω», λέει απελπισμένη στο protothema.gr η Κ.Τ.

Όπως εξηγεί η ίδια η κατοικία των 70τμ στο Περιστέρι είναι στο όνομα του πατέρα της ο οποίος πήρε στο παρελθόν κάποια δάνεια για να την βοηθήσει να φτιάξει τη δική της επιχείρηση. Τα πράγματα όμως δεν πήγαν όπως υπολόγιζαν και βρέθηκαν με χρέη ύψους 120.000 σε έξι διαφορετικές τράπεζες. Ωστόσο το σπίτι εκπλειστηριάζεται από τράπεζα με έδρα την Ισπανία για οφειλή ύψους 28.000 ευρώ με τιμή εκκίνησης τα 41.000 ευρώ.

«Είχαμε προσπαθήσει να μπούμε στο νόμο Κατσέλη, χαλάσαμε ένα σκασμό χρήματα αλλά από λάθος του δικηγόρου, ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά χρόνια και τελικά μας ακυρώσανε και η ισπανική τράπεζα μας βγάζει σε προγράμματα πλειστηριασμών. Αυτή είναι η δεύτερη φορά και κάθε 40 ημέρες το σπίτι θα βγαίνει. Έχουμε βρει κάποιους άλλους δικηγόρους τώρα δεν ξέρω τι θα καταφέρουμε κι αν θα καταφέρουμε κάτι. Τουλάχιστον να πάρουμε λίγο χρόνο».

Όπως τονίζει: «Είχαμε πάρει στεγαστικό δάνειο 30.000 από αυτή την τράπεζα, είχαμε δώσει κάποιο ποσό αλλά μας βγάζουν τώρα το σπίτι για χρέος 28.000. Είναι η πρώτη και μοναδική κατοικία. Το μόνο εισόδημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην οικογένεια είναι η σύνταξη του πατέρα μου. Εγώ είμαι άνεργη και χωρισμένη, η μητέρα μου δεν εργάζεται. Έχουμε χρέος και σε άλλες τράπεζες γι’ αυτό προσπαθήσαμε να μπούμε στον νόμο Κατσέλη για να μπορέσουμε να δίνουμε κάποιες δόσεις. Γιατί και να κάνω ρύθμιση με την ισπανική τράπεζα μόνο υπάρχουν και οι άλλες από πίσω. Συνολικά έχουμε πάρει δάνεια ύψους 120.000 ευρώ από έξι διαφορετικές τράπεζες». 


Αποτέλεσμα εικόνας για ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ

Χαρακτηριστικό της οικονομικής τους κατάστασης είναι ότι πλέον έχουν επιστρέψει όλοι στο πατρικό τους σπίτι και ζουν με τη σύνταξη του πατέρα η οποία δεν ξεπερνάει τα 900 ευρώ.

«Ένα παλιό σπίτι είναι στο οποίο μένουμε όλοι αυτή τη στιγμή. Τελευταία έχει έρθει ο αδερφός μου γιατί χώρισε και εκείνος. Έχει γυρίσει όλη η οικογένεια πια. Δεν έχω και πολλές επιλογές γιατί έχω κάνει πάρα πολλά όλα αυτά τα χρόνια. Περιμένω μήπως αλλάξει κάτι στη νομοθεσία», καταλήγει.

ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/greece/article/624798/bloko-stous-pleistiriasmous-se-oli-tin-ellada/
http://www.protothema.gr/greece/article/624986/se-omireia-hiliades-ofeiletes-pou-kinduneuoun-na-hasoun-ta-spitia-tous-/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates