Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2016

ΕΞΙΣΩΘΗΚΕ Η ΟΜΟΦΙΛΟΦΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ;;;

ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
Φυλάκιση και βαριά πρόστιμα για ρατσιστικά σχόλια !!!
Με φυλάκιση ως και τρία χρόνια και βαριά χρηματικά πρόστιμα απειλούνται όσοι κάνουν διάκριση λόγω φύλου, θρησκείας, καταγωγής, πεποιθήσεων, οικογενειακής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού και ασθένειας, σύμφωνα με το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή !!!


Όπως αναφέρει το «Εθνος», το πολυνομοσχέδιο επιχειρεί να υπάρξει αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση περιστατικών αυθαιρεσίας όπως βασανιστήρια που διαπράττονται από αστυνομικούς, λιμενικούς ή σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ώστε η χώρα να αποφεύγει «ευρωκαταδίκες» και αποζημιώσεις. Ο Συνήγορος του Πολίτη θα είναι αυτός που θα αναλαμβάνει την διερεύνηση τέτοιων περιστατικών.


Παράλληλα, στο πολυνομοσχέδιο εξισώνεται το σύμφωνο συμβίωσης με τον γάμο, με τους συντρόφους του συμφώνου να αναγνωρίζονται τα ίδια δικαιώματα στον εργασιακό χώρο. Αυτό σημαίνει πως μπορούν να διεκδικήσουν συνυπηρέτηση, οικογενειακά επιδόματα κλπ..

Όσοι κάνουν διακρίσεις λόγω φύλου, θρησκείας κτλ. θα απειλούνται με φυλάκιση 6 μηνών έως 3 χρόνων, ενώ θα υπάρχει και χρηματική ποινή 1.000-5.000 ευρώ, μετά από καταγγελία στον Συνήγορο του Πολίτη.


ΠΗΓΗ
http://www.koutipandoras.gr/article/fylakish-kai-baria-prostima-gia-ratsistika-sxolia

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates