Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ: ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ Η 1η ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!!

ΑΠΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟΙ
Πλειστηριασμοί: Εθιμικά και όχι με νόμο συνεχίζεται να προστατεύεται η πρώτη κατοικία !!!
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στους πλειστηριασμούς και την αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Φόβοι για νέα επεισόδια σήμερα στα Ειρηνοδικεία καθώς υπάρχει εντολή προστασίας με τρόπο μη νομοθετικό για την κύρια κατοικία, όχι όμως και για τη δεύτερη ή για άλλα περιουσιακά στοιχείαΣτην καλή θέληση των Συμβολαιογράφων που για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα απέχουν από τους πλειστηριασμούς α’ κατοικίας για χρέη προς το Δημόσιο αλλά και στην εθιμικού χαρακτήρα εντολή του υπουργείου Οικονομικών να μην συντελούνται κατασχέσεις κι εκπλειστηριάσεις επαφίεται πλέον η τύχη χιλιάδων περιουσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr προσωπικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης έχει ζητήσει να μην προβαίνει το Δημόσιο σε εκπλειστηριάσεις πρώτων και κύριων κατοικιών, μετά από τις σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις.


Μάλιστα έχει απευθυνθεί σε όλο τον μηχανισμό του υπουργείου ζητώντας με αυστηρότητα να τηρηθεί αυτή η εντολή. Παρά ταύτα σε περιπτώσεις που οι τράπεζες κινηθούν κατά οφειλετών, το Δημόσιο τότε έχει πρόβλημα και οφείλει εκ του νόμου να προχωρήσει με τη σειρά του σε εκτελέσεις για να μην προκύψουν ποινικές ευθύνες.

Παρά ταύτα, αυτό δεν σημαίνει πως η β’ κατοικία, γραφεία ή μικρότερα περιουσιακά στοιχεία θα μπορούν να προστατευτούν με αποτέλεσμα και σήμερα να αναμένονται παραστάσεις διαμαρτυρίας ακτιβιστών κατά των πλειστηριασμών, μελών της ΛΑΕ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και άλλων κοινωνικών φορέων.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Πηγές τονίζουν πάντως πως το θέμα της προστασίας της α κατοικίας από τις κατασχέσεις δεν είναι καθόλου εύκολο να περάσει από την πλευρά των δανειστών και θα δοθεί μάχη.

Χθες, η Συντονιστική Επιτροπή Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος αποφάσισε την επανάληψη της αποχής των συμβολαιογράφων από τη διενέργεια πράξεων κατά της περιουσίας ευρισκόμενων σε αδυναμία πολιτών ζητώντας από την ελληνική πολιτεία τη διασφάλιση της εύρυθμης και ασφαλούς διεξαγωγής των πλειστηριασμών, οι οποίοι αποτελούν μέρος της απονομής της Δικαιοσύνης και την άμεση νομοθέτηση διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και για χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία, και τους ΟΤΑ, καθώς και τη βελτίωση των υφιστάμενων διατάξεων προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τις τράπεζες, όπως έχει ανακοινώσει".

Βέβαια τα παραπάνω σε καμία περίπτωση δεν σημαίνουν πως πλειστηριασμοί δεν θα υπάρξουν καθώς όπως και οι ίδιοι οι συμβολαιογράφοι αναφέρουν «κατ’ εξαίρεσιν θα διεξάγονται πλειστηριασμοί κατόπιν χορηγηθησομένης αδείας εκ των Συλλόγων ή της Συντονιστικής Επιτροπής Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδος μετά από σχετικό αίτημα του επί του πλειστηριασμού υπαλλήλου, όταν κριθεί αναγκαίο».


Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ & ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ !!!
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, τα σπίτια των Δανειοληπτών του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, δεν θα τα δείτε ποτέ στα εκθέματα των πλειστηριασμών, αφού ακυρώνουμε τις Διαταγές Πληρωμής, με επιτυχία μεγαλύτερη του 90% στον πρώτο βαθμό, στα Δικαστήρια όλης της Ελλάδας !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Πιο συγκεκριμένα, θα χορηγούνται άδειες για αναγκαστικούς πλειστηριασμούς μεταξύ ιδιωτών, για εκούσιους πλειστηριασμούς, για πλειστηριασμούς με αντικείμενο διεκδικήσεις από διατροφές ή μισθούς εργαζομένων, για πλειστηριασμούς ευπαθών προϊόντων τα οποία κινδυνεύουν να καταστραφούν, για πλειστηριασμούς πλοίων, αεροσκαφών, επαγγελματικών χώρων, βιομηχανικών ή βιοτεχνικών χώρων, ξενοδοχειακών μονάδων, οικοπέδων, αγροτεμαχίων και κινητών πραγμάτων καθώς και για πλειστηριασμούς με επισπεύδοντα τις Τράπεζες, το Ελληνικό Δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία και τους ΟΤΑ, οι οποίοι δεν έχουν αντικείμενο κατοικίες», σημειώνουν.

ΠΗΓΗ
http://www.protothema.gr/greece/article/624644/pleistiriasmoi-ethimika-gia-triti-evdomada-ki-ohi-me-nomo-prostateuetai-i-a-katoikia/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates