Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΖΕΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ & ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΕΝΩ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ ΚΑΘΕ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΑ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΑ
Τι είπε ο ΥΠΟΙΚ Γιώργος Σταθάκης για τα επιχειρηματικά κόκκινα δάνεια !!!
ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :


Στο νομοσχέδιο για τα επιχειρηματικά «κόκκινα δάνεια» αναφέρθηκε ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο, σημείωσε ότι το νομοσχέδιο έχει ισχυρές αναλογίες με τη διάσωση της "Μαρινόπουλος", αλλά με την προσθήκη του Δημοσίου και των Ταμείων στις οφειλές που θα αναδιαρθρώνονται.

Το νομοσχέδιο είναι διατυπωμένο και θα έχει ψηφιστεί μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, όπως εκτίμησε ο κ. Σταθάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στα τέσσερα βασικά χαρακτηριστικά του, που είναι τα εξής :


1. Ο νόμος για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια θα αφορά σε όλες τις επιχειρήσεις (χωρίς να αποκλείονται και οι ατομικές), οι οποίες, κατά τη δημοσίευση του νόμου στο ΦΕΚ, θα είναι υπερχρεωμένες. Το προηγούμενο εγχείρημα στην ίδια κατεύθυνση, ο «νόμος Δένδια», αφορούσε μόνο ορισμένες κατηγορίες, ενώ τώρα καλύπτονται όλες, μεγάλες, μεσαίες και μικρές. «Πρόθεσή μας είναι να μην υπάρχει όριο, αλλά να περιληφθεί το σύνολο των επιχειρήσεων», σημείωσε ο υπουργός Οικονομίας.

2. Αντί να δίνονται «κίνητρα» ένταξης από το Δημόσιο και τα Ταμεία, τώρα όλα τα χρέη αντιμετωπίζονται από κοινού, προς Δημόσιο, Ταμεία και τράπεζες και ο μηχανισμός διευθετεί το σύνολο των δανείων και οφειλών της υπερχρεωμένης επιχείρησης με ενιαίο τρόπο.

3. Εφόσον η επιχείρηση κριθεί αρχικά βιώσιμη, με αντικειμενικές εκτιμήσεις από εξωτερικούς αξιολογητές, παράγεται το αντίστοιχο σχέδιο αναδιάρθρωσης των οφειλών, ώστε να γίνει τελικά βιώσιμη η επιχείρηση.

4. Για πρώτη φορά, το Δημόσιο και τα Ταμεία συμμετέχουν στην απομείωση των χρεών προς αυτά.

Ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι με την ευρεία συναίνεση και τη δικαστική επικύρωση των παραπάνω δημιουργείται ένας υπέρτατος μηχανισμός προστασίας και αξιοπιστίας.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πιθανότητα πώλησης των δανείων σε fund που θα τα διαχειριστούν στη συνέχεια, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις αντί να διαπραγματευτούν μεταξύ τους τρεις-τέσσερις τράπεζες για την αναδιάρθρωση των οφειλών, είναι πιο λειτουργική η ίδια διαδικασία όταν ένας φορέας κατέχει όλα τα δάνεια.


ΠΗΓΗ
http://www.enikos.gr/economy/412708,Ti-eipe-o-Sta8akhs-gia-ta-epixeirhmatika-kokkina-daneia.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates