Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Γ. ΣΤΑΘΑΚΗ !!!

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας των δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, οι μανδαρίνοι των Βρυξελλών, ακόμη και ο Γιάννης Στουρνάρας, είδαν θετικά την σχετική πρόταση που κατέθεσε στο Ευρωκοινοβούλιο ο Νότης Μαριάς, ο ΥΠΟΙΚ Γιώργος Σταθάκης κατάφερε να νομοθετήσει ένα άθλιο πλαίσιο, κατά φαντασία προστασίας των δανειοληπτών, που στην πράξη, πριν τους δανειολήπτες, θα καταστρέψει τις ίδιες τις τράπεζες, προκειμένου μια συμμορία απατεώνων να θησαυρίσουν βάζοντας στο χέρι τα 56 Δις των συνολικών προβλέψεων του ελληνικού τραπεζικού συστήματος για τα κόκκινα δάνεια !!!

ΔΕΙΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ :   Αναλυτικά η απάντηση Γιούνκερ:

"Σε απάντηση του ερωτήματος σας σχετικά με το αν οι ευρωπαϊκοί θεσμοί έχουν επιβάλλει στις ελληνικές αρχές ως προαπαιτούμενο, τη μη νομοθέτηση του δικαιώματος του οφειλέτη και του εγγυητή να συμμετάσχουν στη διαδικασία που συνδέεται με την αγορά και πώληση του δανείου τους και του δικαιώματος να παρουσιάσουν προσφορά και από μέρους των ίδιων, σας ενημερώνω ότι δεν ισχύει καμία τέτοια περίπτωση. Οι ελληνικές αρχές είχαν την πρωτοβουλία της σύνταξης, τόσο της αρχικής όσο και της αναθεωρημένης έκδοσης του νόμου 4354/2015 και στο έργο τους αυτό δεν αντιμετώπισαν κανένα εκ προοιμίου περιορισμό όπως αυτόν που αναφέρετε στο ερώτημα σας και πράγματι ούτε συζητήθηκε κάτι τέτοιο σε κανένα στάδιο της νομοθετικής διαδικασίας».

ΥΠΟΙΚ: Προτείναμε να μπορεί ο δανειολήπτης να αγοράσει το δάνειο, αλλά το απέρριψαν οι δανειστές
Η κυβέρνηση έκανε πρόταση να έχει ο οφειλέτης το δικαίωμα να υποβάλει πρόταση εξαγοράς του δανείου του πριν καταλήξει στα Funds, αλλά απορρίφθηκε από τους δανειστές.

Αυτό υποστηρίζουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών, απαντώντας σε δημοσιεύματα για το θέμα.

«Η πώληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων συνιστούσε εξαρχής θέση των δανειστών και αυτό αποτυπώθηκε στη συμφωνία του προηγούμενου Αυγούστου. Πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να μπουν αυστηροί κανόνες στην αγορά των δανείων για να προστατευθούν αδύναμες κοινωνικές ομάδες δανειοληπτών και αυτό επετεύχθη. Kατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων σχετικά με το νόμο για την απελευθέρωση της πώλησης μη-εξυπηρετούμενων δανείων, η πρόταση να παρέχεται η δυνατότητα κατά προτεραιότητα στον δανειολήπτη να εξαγοράσει το δάνειό του, είχε γίνει από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά απορρίφθηκε από τους δανειστές ύστερα από διαδοχικές συζητήσεις», ανέφεραν οι πηγές από το υπουργείο Οικονομικών.

Στην περίπτωση της Κύπρου, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι δανειστές είχαν απορρίψει, επίσης, αντίστοιχες προτάσεις, με αποτέλεσμα να είναι στη διακριτική ευχέρεια (που έτσι κι αλλιώς ισχύει και στην ελληνική περίπτωση) της τράπεζας να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα στους δανειολήπτες. «Σύμφωνα με την ψηφισμένη νομοθεσία, η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει πρόταση ρύθμισης στον δανειολήπτη δώδεκα μήνες πριν από τη πώληση του δανείου του», σημείωναν ακόμη.

Οι κύκλοι του ΥΠΟΙΚ ανέφεραν τέλος ότι στην πρόσφατη τροποποίηση του Κώδικα Δεοντολογίας των Τραπεζών που συντάχθηκε σε συνεργασία με τηνΤ.τ.Ε. προβλέπεται η δυνατότητα ο δανειολήπτης να καταβάλει μετρητά για την εξαγορά του δανείου του σε ποσοστό της ονομαστικής του αξίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates