.

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ !!!

ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Η αρχή θα γίνει από τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ) και σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθούσουν και οι επιχειρήσεις άλλων μορφών !!!Στην πλήρη ηλεκτρονικοποίηση των διαδικασιών και την ενίσχυση των αρμοδιοτήτων των Υπηρεσιών μιας Στάσης για τις επιχειρήσεις προχώρα το υπουργείο Οικονομίας το οποίο αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή σχετικό νομοσχέδιο το επόμενο διάστημα.

Το νομοσχέδιο το οποίο έχει επεξεργαστεί η Γενική Γραμματεία Εμπορίου άφορα στο θεσμικό πλαίσιο για την εξ αποστάσεως σύσταση επιχειρήσεων. Στόχος είναι κάθε ενδιαφερόμενος επιχειρηματίας από το γραφείο να μπορεί να συστήσει μια επιχείρηση πραγματοποιώντας ηλεκτρονικά όλα τα στάδια. Η αρχή θα γίνει από τις Ιδιωτικές Κεφαλαιουχικές Εταιρείες (ΙΚΕ)και σε δεύτερο χρόνο θα ακολουθούσουν και οι επιχειρήσεις άλλων μορφών.

Όλα τα έγγραφα που αποτελούν προϋπόθεση για τη νομική υπόσταση μιας εταιρείας, θ’ αποδίδονται ηλεκτρονικά στον ενδιαφερόμενο με βάση μια πλήρως ηλεκτρονικοποιημένη διαδικασία υποβολής αίτησης και ελέγχου. Επίσης ,σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας θα δημιουργηθεί ιστοσελίδα μέσω της οποίας θα παρέχεται οποιαδήποτε πληροφορία για την Υπηρεσία αυτή.


Το νέο πλαίσιο θα προβλέπει αύξηση των διαδικασιών που διεκπεραιώνουν οι Υπηρεσίες μιας Στάσης οι οποίες θα ελαχιστοποιούν το διοικητικό κόστος για τους ενδιαφερόμενους ενώ οι Υπηρεσίες μιας στάσης θα αποδίδουν στις εταιρείες κλειδάριθμους Taxis, ώστε να μη χρειάζεται ο ενδιαφερόμενος να πηγαίνει και στην Εφορία.

Σκόπος είναι σε επόμενη φάση η επέκταση των δυνατοτήτων της Υπηρεσίας ώστε να μη χρειάζεται να πηγαίνει ο ενδιαφερόμενος ούτε στον ασφαλιστικό του φορέα. Έτσι εντελώς ηλεκτρονικά θα διεκπεραιώνεται όλος ο κύκλος που αφορά και τη σύστασή αλλά και την ενεργοποίηση μιας επιχείρησης.

Παράλληλα προβλέπεται ότι το παράβολο της σύστασης εταιρείας εξ αποστάσεως θα είναι χαμηλότερο. Το συμβολαιογραφικό έγγραφο επίσης δε θα είναι πλέον υποχρεωτικό για τη σύστασή Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης και Ανωνύμων Εταιρειών. Οι ιδρυτές τέτοιων επιχειρήσεων θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής ενός πρότυπου καταστατικού το οποίο θα διατίθεται δωρεάν.


πηγη: insider.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates