Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΡΟΣΤΙΜΟ 14 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ ΣΤΗΝ DEUTSCHE BANK !!! ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ
Βουλιάζει χθες και σήμερα η μετοχή των Γερμανών !!!


Την έντονη δυσφορία της για την πρόθεση των ΗΠΑ να της επιβάλλουν πρόστιμο, ύψους 14 δισ. δολαρίων, εκφράζει η Deutsche Bank, στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού για την υπόθεση των ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, η οποία πυροδότησε την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008.

Σε ανακοίνωσή της, η γερμανική τράπεζα καθιστά σαφές ότι «δεν πρόκειται να συμφωνήσει σε έναν τέτοιον συμβιβασμό», καθώς το μέγεθος του προστίμου είναι δυσθεώρητο.

«Η τράπεζα αναμένει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών θα καταλήξουν σε ένα πρόστιμο, ανάλογο μ’ αυτό που επιβλήθηκε στις υπόλοιπες εμπλεκόμενες τράπεζες» προσθέτει η Deutsche Bank.

Η διοίκηση της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας επιβεβαίωσε σήμερα ότι έλαβε πρόταση από τις αμερικανικές αρχές για την καταβολή 14 δισ. δολαρίων προκειμένου να «κλείσει» η υπόθεση της πώλησης ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων.

Για την ίδια υπόθεση, η Citigroup κατέβαλε πρόστιμο 7 δισ. δολαρίων, η Goldman Sachs 5,06 δισ. δολαρίων, ενώ παρόμοια ποσά κλήθηκαν να πληρώσουν και οι Morgan Stanley, Credits Suisse, HSBC και UBS.

Πάντως, πρώην στέλεχος των εποπτικών αρχών των ΗΠΑ, μιλώντας στη Wall Street Journal, εκτίμησε ότι η Deutsche Bank στο τέλος, θα κληθεί να καταβάλει σχεδόν το 50% της αρχικής πρότασης των αμερικανικών αρχών, ήτοι 7 δισ. δολαρία.


πηγη: naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates