Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 19 Ιουλίου 2016

ΝΟΜΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ : ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΕΡΗΜΗΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ !!!

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ
Να τρέξουν στα Ειρηνοδικεία, πριν είναι αργά, καλούνται ξαφνικά χιλιάδες κόκκινοι δανειολήπτες που οι υποθέσεις τους έχουν ενταχθεί στο Νόμο Κατσέλη και έχουν προσδιοριστεί να δικαστούν μετά τον Οκτώβριο του 2018 !!!


Ο λόγος ;;; Ελλοχεύει ο κίνδυνος να δικαστεί η υπόθεσή τους νωρίτερα, χωρίς να το γνωρίζουν !!!

Διότι, η κυβέρνηση, τον Οκτώβριο του 2015 έφερε αλλαγές στο Ν.3869/10 και μία εξ αυτών ανέφερε ότι οι υποθέσεις που έχουν προσδιοριστεί να δικαστούν πέραν της τριετίας θα πάρουν νέες ημερομηνίες αυτεπαγγέλτως από τα κατά τόπους Ειρηνοδικεία.

Σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «STARpress», τους προηγούμενους μήνες, υποχρεώθηκαν να καταθέσουν εκ νέου τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκείμενου να επικαιροποιήσουν το αίτημά τους.  
Ο λόγος, τουλάχιστον επίσημα, ήταν ότι θα δίνονταν νέες ημερομηνίες για όσες υποθέσεις είναι προγραμματισμένο να δικαστούν μετά το 2018. Ωστόσο, καταθέτοντας τελικά οι δανειολήπτες τα χαρτιά, δεν υπήρχε καμία σχετική ενημέρωση. Απλά έλεγαν στους πολίτες ότι θα ενημερωθούν!

Μόνο που σήμερα υπάρχουν δύο ταχύτητες, όπως εξηγεί στη StarPress ο κ. Στράτης Νικολακέας, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Κάποια ειρηνοδικεία, όπως του Χαλανδρίου, της Καλλιθέας και του Μενιδίου, έχουν ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των ανθρώπων. Αντιθέτως, στην Αθήνα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές της Ελλάδας, δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Αυτό σημαίνει ότι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει οι ίδιοι να απευθύνονται στα Ειρηνοδικεία που έχουν καταθέσει το σχετικό αίτημα, προκειμένου να ρωτήσουν για το αν και για πότε θα δοθεί νέα ημερομηνία. Διότι, υπάρχει κίνδυνος να έχει δοθεί νέα δικάσιμος και να την χάσουν.

Όσον αφορά το Ειρηνοδικείο της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προσλάβουν περίπου 200 δικαστικούς επιμελητές προκειμένου να ενημερώσουν όσους κατέθεσαν τα επικαιροποιημένα δικαιολογητικά για τη νέα ημερομηνία δικασίμου. Αναφορικά πάντως με τους δικαστές, σε αυτό το τομέα υπάρχουν καλά νέα. Έχουν γίνει ήδη οι σχετικές διαδικασίες και τον Σεπτέμβριο θα προσληφθούν 900 δικαστικοί, για όλη όμως την Ελλάδα. Η διαδικασία ανέφερε αρχικά ότι θα προσληφθούν περίπου 1.500 άτομα.


Πηγή: http://www.financialbox.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates