Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2016

ΣΤΟ 25% ΤΟΥ ΑΕΠ Η ΠΑΡΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ
Στα... αστρονομικά επίπεδα του 25% του ΑΕΠ, ποσοστό που αντιστοιχεί σε περίπου 45 δισ. ευρώ, βρίσκεται η αδήλωτη οικονομία στη χώρα, σύμφωνα με διαγνωστική έκθεση για την αδήλωτη εργασία στην Ελλάδα, που καταρτίστηκε υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ΔΟΕ) !!!

Η έκθεση επικυρώθηκε από τους κοινωνικούς εταίρου (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΣΕΤΕ) και αξιολογεί την έκταση, τη φύση και τους παράγοντες ώθησης της αδήλωτης οικονομίας στην Ελλάδα και παραθέτει υποδείξεις για τους τρόπους αντιμετώπισης του ζητήματος. 

Για να καταπολεμηθεί και να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα, η έκθεση προτείνει την υλοποίηση μίας ολιστικής ολοκληρωμένης στρατηγικής κατά της αδήλωτης εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στην επανέναρξη των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την ενίσχυση του κοινωνικού διαλόγου. 

Με αφορμή την επικύρωση της έκθεσης ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε: «Είναι ιδιαίτερα σημαντική η επιβεβαίωση από όλους τους κοινωνικούς εταίρους της ανάγκης να επιστρέψει η Ελλάδα στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, στο ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο. Στο πλαίσιο αυτό η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων αποτελεί τον κεντρικό εθνικό στόχο της διαπραγμάτευσης του Σεπτεμβρίου για τα εργασιακά. Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και κάθε άλλης πλευράς της εργασιακής ζούγκλας αποτελούν επίσης ελάχιστες προϋποθέσεις για μία δίκαιη ανάπτυξη προς όφελος όλου του λαούς μας».


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates