Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 4 Μαΐου 2016

ΒΟΜΒΑ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ - ΜΑΡΙΟ ΝΤΡΑΓΚΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΕ FUNDS
Απάντηση Μ. Ντράγκι σε ερώτηση Νότη Μαριά : 
Οι ελληνικές τράπεζες θα αποφασίζουν μόνες τους πώς θα αντιμετωπίζουν τα κόκκινα δάνειά τους !!!


ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ για το Κούρεμα των Δανείων μας, μαζί με το Εξώδικο Επανακαθορισμού των Τραπεζικών Οφειλών, είναι σήμερα τα μεγαλύτερα όπλα αποτελεσματικής άμυνας Δανειοληπτών & Εγγυητών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/blog-page_8.html
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2015/11/blog-post_28.html 
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/p/1.html

Επαφίεται στις ελληνικές τράπεζες να αποφασίζουν, με βάση καθαρά εμπορικά κριτήρια, ποια μέσα θα χρησιμοποιούν για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων τους, αναφέρει ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, απαντώντας σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νότη Μαριά.  Ο ίδιος προσθέτει ότι στο Μνημόνιο Συνεννόησης που έχει υπογραφεί με την Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται ειδική απαίτηση, η οποία να υποχρεώνει τις ελληνικές τράπεζες να πωλούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους.

Ολόκληρη η απαντητική επιστολή του Μάριο Ντράγκι στο Νότη Μαριά :

Αξιότιμο μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κύριε Μαριά
Σας ευχαριστώ για την επιστολή σας, την οποία μου διαβίβασε ο κ. Roberto Gualtieri, Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής, μαζί με συνοδευτική επιστολή, στις 10 Μαρτίου 2016.

Τα πιστωτικά ιδρύματα της ζώνης του ευρώ είναι ελεύθερα να αποφασίζουν για την πιθανή έκδοση τιτλοποιημένων απαιτήσεων βάσει μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και για τη χρήση των απαιτήσεων αυτών.

Προκειμένου να είναι αποδεκτές ως ασφάλεια στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος, οι εν λόγω τιτλοποιημένες απαιτήσεις θα πρέπει να πληρούν τα ισχύοντα κριτήρια καταλληλότητας και να αξιολογούνται κατά περίπτωση.

Θα ήθελα να επισημάνω ότι επαφίεται πλήρως στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα στα οποία αναφέρεστε στην επιστολή σας να αποφασίζουν, βάσει καθαρά εμπορικών κριτηρίων, ποια εργαλεία χρησιμοποιούν κατά τη διαδικασία διευθέτησης μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Επιπλέον, στο Μνημόνιο Συνεννόησης που έχει υπογραφεί με την Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται ειδική απαίτηση η οποία να υποχρεώνει τις ελληνικές τράπεζες να πωλούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους.

Το Μνημόνιο Συνεννόησης απαιτεί την εκπόνηση πλαισίου βάσει του οποίου οι τράπεζες θα έχουν τη δυνατότητα να πωλούν δάνεια, αν το κρίνουν κατάλληλο.

Σκοπός είναι να τεθούν στη διάθεση των ελληνικών τραπεζών όλα τα πιθανά εργαλεία για τη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε διατηρήσιμο επίπεδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates