Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ !!!

Η ΠΩΛΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΣΤΑ FUNDS ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ
Και παράλληλα, η ΕΚΤ έδωσε πράσινο φως στην ελληνική κυβέρνηση να ζητήσει την εφαρμογή του ιταλικού μοντέλου για τα κόκκινα δάνεια και στην Ελλάδα, ανοίγοντας τον δρόμο στις τράπεζες να τα εκχωρήσουν στην ΕΚΤ για άντληση ρευστότητας !!! 

Δείτε στη συνέχεια το βίντεο :Δικαιώνονται από τις εξελίξεις οι δανειολήπτες του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ, που αντί να μείνουν καθηλωμένοι στους καναπέδες περιμένοντας τον πλειστηριασμό των σπιτιών τους, διεκδικούν το κούρεμα των δανείων τους μέσα από την ομαδική αγωγή του σωματείου !!!

Παράθυρο Ντράγκι για την προστασία των «κόκκινων δανείων» μετά από Ερώτηση του Νότη Μαριά
Παράθυρο για την προστασία των «κόκκινων δανείων» άνοιξε ο Πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι απαντώντας σε Γραπτή Ερώτηση του Ανεξάρτητου Ευρωβουλευτή, Καθηγητή Νότη Μαριά.
Ως γνωστόν στις 26/2/2016 ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής αξιοποιώντας το γεγονός ότι ο Μ. Ντράγκι είχε φροντίσει να βρει λύση για τα «κόκκινα δάνεια» στην Ιταλία κατέθεσε Γραπτή Ερώτηση προς την ΕΚΤ ζητώντας από τον Μάριο Ντράγκι να υπάρξει αντίστοιχη λύση και για τα «κόκκινα δάνεια» στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι αντί οι Ελληνικές τράπεζες να πουλήσουν τα «κόκκινα δάνεια» αντί πινακίου φακής σε επιθετικά funds και κοράκια να τα εντάξουν τελικά σε «καλάθι» τιτλοποιημένων απαιτήσεων (ABS) που να πληρούν τους κανόνες αποδοχής της ΕΚΤ και να τα δώσουν ως εγγυήσεις στην ΕΚΤ.

Στην Απάντησή του ο Μάριο Ντράγκι επισημαίνει με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ότι «στο Μνημόνιο Συνεννόησης που έχει υπογραφεί με την Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται ειδική απαίτηση η οποία να υποχρεώνει τις ελληνικές τράπεζες να πωλούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνειά τους» τινάζοντας στον αέρα τις μεθοδεύσεις εγχώριων και ξένων κύκλων να πωληθούν άρον-άρον τα «κόκκινα δάνεια» στα διάφορα κοράκια.

Στην Απάντησή του ο Μ. Ντράγκι επισημαίνει επίσης ότι «επαφίεται πλήρως στα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα στα οποία αναφέρεστε στην επιστολή σας να αποφασίζουν, βάσει καθαρά εμπορικών κριτηρίων, ποια εργαλεία χρησιμοποιούν κατά τη διαδικασία διευθέτησης μη εξυπηρετούμενων δανείων.»

Και ανοίγοντας το δρόμο να βρεθεί λύση α λα Ιταλικά στα «κόκκινα δάνεια» με έκδοση τιτλοποιημένων απαιτήσεων (ABS) βάσει μη εξυπηρετούμενων δανείων παρατηρεί ότι «τα πιστωτικά ιδρύματα της ζώνης του ευρώ είναι ελεύθερα να αποφασίζουν για την πιθανή έκδοση τιτλοποιημένων απαιτήσεων βάσει μη εξυπηρετούμενων δανείων, καθώς και για τη χρήση των απαιτήσεων αυτών. Προκειμένου να είναι αποδεκτές ως ασφάλεια στις πράξεις νομισματικής πολιτικής του Ευρωσυστήματος, οι εν λόγω τιτλοποιημένες απαιτήσεις θα πρέπει να πληρούν τα ισχύοντα κριτήρια καταλληλότητας και να αξιολογούνται κατά περίπτωση.»

Τέλος επισημαίνεται ότι το θέμα της ρύθμισης α λα Ιταλικά των «κόκκινων δανείων» στην Ελλάδα είχε θέσει με Ερώτησή του στις 18/2/2016 ο Νότης Μαριάς και στον Ντάισελμπλουμ ο οποίος στην Απάντησή του παρέπεμπε τελικά το θέμα στον ΝτράγκιΔεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates