.

Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΕΚΠΤΩΣΗ 30% ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΧ !!!

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΙΧ
Σε μόλις 10% από 30% που ισχύει σήμερα θα περιοριστεί η έκπτωση της φορολογίας στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, λόγω διανυθέντων χιλιομέτρων !!!Ειδικότερα όπως αποκάλυψε ο κ. Τρύφων Αλεξιάδης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αγορά», αποκάλυψε πως το ποσοστό έκπτωσης που παρέχεται κατά τον εκτελωνισμό των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων θα μειωθεί από το 30% σε μόλις 10% ενώ παράλληλα εξήγγειλε και ριζικές αλλαγές στη φορολογία των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκίνητων.

Μάλιστα, στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα ΙΧ θα υπάρξει πολλαπλασιαστής Euro που θα αυξάνει το ποσοστό (%) του Τέλους Ταξινόμησης.

Σύμφωνα με στελέχη της αγοράς ο πολλαπλασιαστής των συντελεστών ανάλογα με την οδηγία ρύπων (Euro) θα κάνει «απαγορευτικές» τις εισαγωγές των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και θα υπάρξει νέα προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

'Αλλωστε όπως επισημαίνουν στο Enikonomia.gr στελέχη από την αγορά: «Πουθενά στην Ευρωπαϊκή 'Ενωση το εισαγόμενο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο δεν φορολογείται για δεύτερη φορά, καθώς έχει φορολογηθεί σε κάποιο άλλο κράτος-μέλος. Η υπερφορολόγηση των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στην αγορά και αποκλείει τους 'Ελληνες καταναλωτές από την επιλογή ενός φθηνότερου αλλά ασφαλούς και "καθαρού" αυτοκινήτου».


ΠΗΓΗ
http://www.kontranews.gr/OIKONOMIA/214438-Telos-e-ekptose-30-sta-eisagomena-metacheirismena-ICH

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates