Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 6 Μαρτίου 2016

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ & ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ SIEMENS & ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟ !!!

ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΥ
  • Το διεφθαρμένο ελληνικό πολιτικό σύστημα διασώζεται από τις ποινικές διώξεις βουλευτών, υπουργών, πρωθυπουργών & κομματικών μπατζιμάνηδων, για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
  • Η SIEMENS διασώζεται από τον αποκλεισμό της από διεθνείς διαγωνισμούς.
  • Η επέσχυντη συμφωνία συμβιβασμού με το ελληνικό δημόσιο παραμένει ισχυρή, αφού με την καθαρτήριο απαλλαγή του Χριστοφοράκου το ΣτΕ δεν θα τολμήσει ποτέ να την ανατρέψει.
  • Το κόμμα της κας Μέρκελ στη Γερμανία θα συνεχίσει την απρόσκοπτη χρηματοδότηση & χορηγία του από τη SIEMENS, την οποία θα διασώσει από την κατάρρευση η Ελλάδα, όπως ακριβώς έκανε και με τη Γερμανία, με τα μνημόνια, τη διαχείριση του χρέους και τη διάσωση του χρεοκοπημένου τραπεζικού μας συστήματος. 


Την απαλλαγή του φυγόδικου για τον σκάνδαλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκου προτείνει ο εισαγγελέας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Real News», κρίνοντας ότι τα εκατομμύρια ευρώ που αποδεδειμένα διοχετεύτηκαν προς τα ταμία του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, δεν αποτελούσαν μίζες, αλλά "δωρέες".

nikos-tweet

 Συνεπώς...
σύμφωνα με τον εισαγγελέα Στέλιο Κωσταρέλλο, πρέπει να αρθούν τα δύο εντάλματα σύλληψης που είχαν εκδοθεί σε βάρος του κατηγορούμενου, όταν δεν εμφανίστηκε να απολογηθεί στον τέταρτο ειδικό ανακριτή και διέφυγε στη Γερμανία, όπου από τότε κυκλοφορεί ελεύθερος.
Η υπόθεση αφορά στη δωροδοκία – δωροληψία κρατικών αξιωματούχων που εμπλέκονταν στην ανάθεση της προμήθειας του συστήματος C4I στην κοινοπραξία SAIC TEAM και την χρηματοδότηση των δύο μεγαλύτερων τότε πολιτικών κομμάτων της χώρας.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, στην πρόταση του προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο, ο κ. Κωσταρέλλος προτείνει την απαλλαγή του κ. Χριστοφοράκου όχι μόνο για το αδίκημα της απάτης αλλά και για αυτά της δωροδοκίας και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ("ξέπλυμα χρήματος").
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την «Real News», ο εισαγγελέας στην πρόταση του διαπιστώνει:
«Από το αποδεικτικό υλικό που συγκεντρώθηκε και ειδικότερα από τις καταθέσεις μαρτύρων με τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των αρμοδίων για την παρακολούθηση του έργου και στη συνέχεια των μελών της Επιτροπής Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας C4I, τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών των στελεχών της ελληνικής εταιρίας Siemens ΑΕ (Μιχάλη Χριστοφοράκου, Διονύσιου Δενδρινού), καθώς και άλλων στελεχών της ίδια υποκατασκευάστριας μέρους του όλου έργου εταιρίας, δεν προέκυψε κανένα στοιχείο με διακίνηση χρηματικών ποσών προς υπαλλήλους (μέλη των αρμοδίων επιτροπών για την παρακολούθηση του έργου και την παραλαβή αυτού) ή άλλα υπηρεσιακά στελέχη που είχαν καθ οιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στην προμήθεια του συστήματος ασφαλείας C4I...Περαιτέρω με διαταγή του Ειρηνοδικείου του Μονάχου επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους στον Μ. Χριστοφοράκο, διότι ως διευθυντής της Siemens στην Ελλάδα προέβη σε δωρεά διψήφιου ποσού εκατομμυρίων ευρώ προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ και δη προς τους ταμίες των κομμάτων αυτών, ώστε να επηρεάσουν τους αρμοδίους υπαλλήλους και να επιταχυνθεί η παραλαβή των επιμέρους έργων της προμήθειας, ενεργώντας ενδεχομένως και κατά παράβαση των καθηκόντων τους υπέρ της εταιρίας Siemens. Η συμπεριφορά όμως αυτή (δωρεά χρημάτων σε πολιτικά κόμματα) σε καμία περίπτωση δεν στοιχειοθετεί την αντικειμενική υπόσταση των εγκλημάτων της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας».
Επίσης το δημοσίευμα υπογραμμίζει πως ο εισαγγελέας συμπεραίνει ότι «δεν στοιχειοθετείται και η αξιόποινη πράξη της νομιμοποίησης εσόδων από την εγκληματική αυτή δραστηριότητα, είτε με τη διακίνηση χρηματικών ποσών μέσω του χρηματοπιστωτικού τομέα, είτε με την κτήση περιουσιακών στοιχείων με αυτά και σκοπό να συγκαλυφθεί η αληθινή προέλευση των χρημάτων που προήλθαν από τις άνω αξιόποινες πράξεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates