Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ: ΝΟΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ: ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΣΕΝΓΚΕΝ & ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΥΝΗΣΙΑΚΟ ΛΑΔΙ !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΜΑΡΙΑ ΣΤΗΝ "ΥΠΕΡΒΑΣΗ" ΤΗΣ 02/03/2016
Δικαίωση από τον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της προσωρινής αποχώρησης της Ελλάδας από τη συνθήκη Σένγκεν και καταγγελία μεθοδεύσεων στις Βρυξέλλες κατά των Ελλήνων ελαιοπαραγωγών !!!

Δείτε εδώ το βίντεο :
Νότης Μαριάς : Πισώπλατη μαχαιριά της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς !!!

"Σκότος" επικρατεί εδώ και λίγα 24ωρα για την πραγματική στάση των Ελλήνων ευρωβουλευτών απέναντι στο μέτρο, που πέρασε τελικά, των εισαγωγών αφορολόγητου τυνησιακού λαδιού 35.000 τόνων φέτος και άλλων 35.000 τόνων του χρόνου, όπως έγραψε το neakriti.gr, αφού το μόνο σίγουρο μέχρι και την Παρασκευή ήταν ότι ο Νότης Μαριάς, ως ανεξάρτητος ευρωβουλευτής, και οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. καταψήφισαν τη συγκεκριμένη τροπολογία. Όπως καταψήφισαν και το σύνολο των τροπολογιών.
Αλλά η "Ν.Κ." θα περιμένει να ενημερωθεί από τους ίδιους τους ευρωβουλευτές, με ανακοινώσεις των κομμάτων τους, αν ψήφισαν και τι, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν γίνει και κάποιες λάθος επιλογές, από τους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων κομμάτων, οι οποίες και να διορθωθούν, σε επόμενο στάδιο!

Την υπόθεση είχε αποκαλύψει η "Ν.Κ." από τον περασμένο Νοέμβριο. Οι βάσεις για να εγκριθεί η αύξηση των εισαγωγών των τυνησιακών λαδιών κατά 70.000 τόνους, μπήκαν μέσω των αρμόδιων οργάνων, από το Σεπτέμβριο, αλλά φαίνεται ότι από την άνοιξη, τουλάχιστον, υπήρχαν μεθοδεύσεις. Το πρόσχημα για να αυξηθούν αυτές οι εισαγωγές στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν και παραμένει η ενίσχυση της Τυνησίας, λόγω των τρομοκρατικών χτυπημάτων που δέχτηκε στη διάρκεια του 2015.

Ο επικεφαλής της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Μανόλης Κεφαλογιάννης, μας ενημέρωσε προχθές ότι η ομάδα του ψήφισε "όχι" στις εισαγωγές, ενώ "όχι" ψήφισαν οι χώρες του Νότου, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία (του Λαϊκού Κόμματος) και "ναι" η Γερμανία και η Γαλλία.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για διαφορετικά κριτήρια με τα οποία λειτούργησε ο Νότος και ο Βορράς. Ο Νότος, συγκεκριμένα, λειτούργησε με βάση την οικονομική καταστροφή σε βάρος των ελαιοπαραγωγών, ενώ ο Βορράς αποφάσισε με βάση την τρομοκρατία στην Τυνησία και στις χώρες του Νότου, με τις επιπτώσεις που υπάρχουν ή που θα υπάρξουν στο μέλλον και στη Δύση, αν δεν παρθούν μέτρα για τις χώρες αυτές.«Πισώπλατη μαχαιριά»

Από την πλευρά του, μιλώντας στη "Ν.Κ." την Παρασκευή, ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς έκανε λόγο για «πισώπλατη μαχαιριά» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς. Και δεν αναφέρεται μόνο στις εισαγωγές του τυνησιακού ελαιολάδου.

«Έγινε και άλλη ψηφοφορία, για να ανοίξει η αγορά της Ευρώπης, άρα και της Ελλάδας, με τη Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών. Η Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών είναι να μπαίνει μια ζωή λάδι από τρίτες χώρες μέσα στην ευρωπαϊκή αγορά. Εγώ καταψήφισα και τα δύο αυτά θέματα», ξεκαθαρίζει ο Νότης Μαριάς. «Με την απόφασή της αυτή, η Ε.Ε. διαλύει τους Έλληνες ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι έχουν ήδη φτωχοποιηθεί από το μνημόνιο», λέει ο κ. Μαριάς και συνεχίζει: «Έτσι η γραφειοκρατία των Βρυξελλών προτιμά να στηρίξει την Τυνησία και να διαλύσει τους ελαιοκαλλιεργητές του ευρωπαϊκού Νότου.
Σε μια φάση, λοιπόν, που οι Έλληνες αγρότες παλεύουν ενάντια στη φορομπηχτική λεηλασία που τους επιβάλλει η τρόικα, σε μια φάση που δέχονται επίθεση και στο ασφαλιστικό, η Κομισιόν τούς "εκδικείται" και πλημμυρίζει την αγορά με χιλιάδες τόνους τυνησιακό λάδι».«Συγνώμη, λάθος»

Στο μεταξύ, στο ερώτημά μας προς τον κ. Μαριά αν ένας ευρωβουλευτής μπορεί στη συνέχεια να διορθώσει την ψήφο του, ο ίδιος απαντά: «Σε μία ψήφο μπορεί πράγματι, επειδή γίνονται πολλές ψηφοφορίες, να γίνει ένα λάθος. Το λάθος αυτό διορθώνεται. Υπάρχει μια προθεσμία για να διορθωθεί το λάθος. Πρέπει να επικυρωθούν τα πρακτικά, για να πούμε ότι ο τάδε ευρωβουλευτής ψήφισε αυτό ή το άλλο»...

Τσίπρας δικαιώνει Μαριά για την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν !!!

Οι θέσεις που είχε εκφράσει ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Νότης Μαριάς ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015, περί αποχώρησης της Ελλάδας από την Σένγκεν, δικαιώθηκαν πλήρως διά στόματος του κυρίου Πρωθυπουργού στην εκπομπή "Ενικός" την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016. 

Σε ερώτηση που του έθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου σχετικά με την πρόταση του Νότη Μαριά για έξοδο της Ελλάδας από τη Σένγκεν, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι αυτή «θα μπορούσε να είναι μία άποψη σε κενό χρόνο που λέμε, σε νεκρό χρόνο, όχι τώρα». 
Αλήθεια πώς ορίζει ο κ. Τσίπρας την έννοια του "κενού/νεκρού πολιτικού χρόνου"; Μήπως ο περασμένος Δεκέμβριος, πολύ πριν οξυνθούν δραματικά οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές δεν ήταν "κενός/νεκρός πολιτικός χρόνος" σε σχέση με το προσφυγικό; 

Υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι ο Νότης Μαριάς είχε καταθέσει δημόσια την πρόταση αυτή με δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής στις 11 Δεκεμβρίου 2015 και στη συνέχεια στην Ειδομένη στις 13 Δεκεμβρίου 2015. Θέση την οποία επανέλαβε πολλές φορές με δημόσιες παρεμβάσεις σε ΜΜΕ και στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Εάν η Ελληνική κυβέρνηση είχε τότε δρομολογήσει την άμεση αποχώρηση της Πατρίδας μας από τη Σένγκεν τώρα +δεν θα συζητούσαμε για τους δεκάδες χιλιάδες εγκλωβισμένους πρόσφυγες ο αριθμός των οποίων κινδυνεύει να εκτιναχτεί στα ύψη τους επόμενους μήνες μόλις καλυτερέψει ακόμα περισσότερο ο καιρός στο Αιγαίο.

Αλήθεια ο κ. Πρωθυπουργός δεν έχει ποτέ αναρωτηθεί γιατί οι δεκάδες χιλιάδες κατατρεγμένοι πρόσφυγες στην προσπάθειά τους να φτάσουν στη Γερμανία και στη Γαλλία θαλασσοπνίγονται στο Αιγαίο αντί να περάσουν μέσω χερσαίων οδών στην Βουλγαρία; Η απάντηση είναι απλή, η Βουλγαρία δεν είναι εντός Σένγκεν και δεν μπορεί να προμηθεύσει τους πρόσφυγες με ταξιδιωτικά έγγραφα τύπου Σένγκεν όπως γίνεται στην Ελλάδα.

Με την αποχώρηση της Ελλάδας από τη Σένγκεν η Ελλάδα θα πάψει να είναι μαγνήτης για τους πρόσφυγες ενώ ταυτόχρονα θα μπορεί να καταργήσει τη βίζα για τους Ρώσους τουρίστες που επιβάλλεται σήμερα λόγω Σένγκεν, εξέλιξη που θα είναι επωφελής για την αύξηση των εσόδων του Ελληνικού τουρισμού αφού έτσι θα αυξηθούν κατά κόρον οι αφίξεις Ρώσων τουριστών. Τέλος σε σχέση με τους τουρίστες από χώρες εντός Ε.Ε. και εντός Σένγκεν η χώρα μας διατηρεί το δικαίωμα να επιτρέπει την είσοδο αυτών των τουριστών με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας και όχι διαβατηρίου σε περίπτωση αποχώρησης της Πατρίδας μας από τη Σένγκεν. Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates