Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 29 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΡΑ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟ ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΣΤΟ ΓΑΛΑ !!! ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΦΘΗΝΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ !!!

ΣΤΑ 27,5 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΓΑΛΑ ΟΙ ΓΑΛΑΚΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΑ ΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΜΕΤΑΒΛΗΤΕΣ ΑΠΟ 1,18 - 1,40 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ
Μεγάλη αύξηση στις εισαγωγές φρέσκου γάλακτος που βαφτίζεται ελληνικό και με τον νόμο, την ώρα που η εγχώρια παραγωγή μένει στα αζήτητα !!!


Οι τιμές παραγωγού γάλακτος έχουν κατακρημνιστεί σε πρωτοφανή χαμηλά επίπεδα, ενώ στα ράφια των σούπερ μάρκετ οι τιμές παραμένουν αμετάβλητες, διευρύνοντας την ψαλίδα μεταξύ των τιμών παραγωγού και των λιανικών τιμών.

Η εγχώρια παραγωγή γάλακτος μένει στα αζήτητα κινδυνεύοντας με αφανισμό και η αγορά «πλημμυρίζει» με εισαγόμενο φθηνό φρέσκο γάλα από Βαλκάνια και Κεντρική Ευρώπη, αναφέρει δημοσίευμα του Έθνους.

Περισσότεροι από 35.000 τόνοι φρέσκου γάλακτος εισήχθησαν στη χώρα μας το 2015 χωρίς να γνωρίζει κανείς πού κατευθύνθηκαν, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν στην ελληνική αγορά προϊόντα ξένης ετικέτας, ενώ οι συνολικές εισαγωγές διαφόρων ειδών γάλακτος ανήλθαν πέρυσι σε 113.000 τόνους.

Η γαλακτοβιομηχανία της χώρας αγοράζει γάλα στα 27,5 λεπτά το λίτρο από 42 λεπτά που κινούνταν οι τιμές στις αρχές του χρόνου, αλλά οι τιμές στα ράφια των σούπερ μάρκετ δεν πέφτουν. Η μοναδική μεταβολή προς τα κάτω σημειώθηκε τον Οκτώβριο του 2014, όταν αυξήθηκε η διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος από πέντε σε εφτά μέρες και οι τιμές λιανικής μειώθηκαν κατά 4 λεπτά το λίτρο. Το νωπό γάλα των εφτά ημερών κυμαίνεται σήμερα από 1,18 έως 1,40 ευρώ το λίτρο.

Ενώ όμως μέρος της εγχώριας παραγωγής μένει στα αζήτητα, φθηνό εισαγόμενο νωπό αγελαδινό γάλα περνά τα σύνορα της χώρας και είναι απορίας άξιον για λογαριασμό ποιων βιομηχανιών εισάγεται. Όπως εξηγούν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης οι βιομηχανίες κάνοντας χρήση του κοινοτικού τελωνειακού κώδικα μπορούν να εμφανίζουν το εισαγόμενο γάλα ως ελληνικό εφόσον μεταποιείται ουσιωδώς.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates