Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΟΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ-ΦΙΛΕΤΑ !!!

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΖΩΗ ;;; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΜΕ ΕΚΤΑΣΕΙΣ-ΦΙΛΕΤΑ ΣΕ ΚΗΦΙΣΙΑ & ΠΟΛΙΤΕΙΑ !!!
Περισσότεροι από 200 νυν και πρώην Βουλευτές είναι μέλη του Οικοδομικού Συνεταιρισμού που διαθέτει εκτάσεις φιλέτα για τα 1.500 συνολικά μέλη του και διαχειρίζεται μια σειρά από ακίνητα στην καρδιά της Πολιτείας και του Δήμου Κηφισιάς !!!
Ο οικοδομικός συνεταιρισμός, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Παραπολιτικά» ιδρύθηκε πριν από 63 χρόνια και σκοπός του ήταν «η απόκτηση κατοικίας από τα μέλη του δια της διαθέσεως σε αυτά άρτιων οικοπέδων , κατάλληλων για την ανέγερση κατοικιών στις περιοχές Κοκκιναρά Κηφισιάς και Σκροπονερίου Βοιωτίας.

Από τους πρώτους που είχαν συμμετάσχει ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής και ο αδελφός του Αχιλλέας , ο Κάρολος Παπούλιας και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Σε μια από τις πιο αριστοκρατικές και πανάκριβες ακόμα περιοχές της Αττικής, στην καταπράσινη Πολιτεία με τις βίλλες των εκατομμυρίων ευρώ και την υψηλή ποιότητα ζωής για τους κατοίκους της, βρίσκεται μια έκταση 1.000 στρεμμάτων στην οποία πριν από 65 χρόνια τα τότε μέλη της Βουλής των Ελλήνων αποφάσισαν να επενδύσουν τα… στεγαστικά τους όνειρα.

Έχοντας προφανώς μεγάλη… διορατικότητα αφού η Πολιτεία ήταν τότε ένα λόφος πέριξ της Κηφισιάς όπου οι τσοπάνηδες βοσκούσαν πρόβατα, έστησαν το 1949 τον «Οικοδομικό Συνεταιρισμό Βουλευτών και πρώην Βουλευτών και Γερουσιαστών». Λίγα χρόνια μετά, με την υπογραφή του Κωνσταντίνου Καραμανλή που ήταν υπουργός Δημοσίων Έργων (ΕΓΓΡΑΦΟ-ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ) η περιοχή εντάσσεται στο ρυμοτομικό σχέδιο της Κηφισιάς και η αξία των ακινήτων απογειώνεται! Ο ίδιος ο μετέπειτα πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είναι από τους πρώτους που έσπευσαν να γίνουν μέλη του Συνεταιρισμού. Όπως και ένας από τους μεγάλους αντιπάλους του, ο επικεφαλής της ΕΔΑ Ηλίας Ηλιού.

Εν έτει 2014 ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Βουλευτών «Η Πολιτεία», όπως έχει μετονομασθεί πλέον, αριθμεί 1.364 μέλη. Η μεγάλη πλειοψηφία τους δεν είναι πλέον μέλη της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας. Ωστόσο ανάμεσα τους υπάρχουν εν ενεργεία βουλευτές και πολλοί περισσότεροι πρώην. Στην τελευταία λίστα των μελών του Συνεταιρισμού που προέρχονται από το Κοινοβούλιο -και που προφανώς δεν έχει επικαιροποιηθεί εδώ και αρκετά χρόνια- υπάρχουν συνολικά 220 πρόσωπα κάποια από τα οποία έχουν εγκαταλείψει τα εγκόσμια, καιρό τώρα. Δεν υπάρχουν σε αυτόν ούτε καν οι τελευταίοι βουλευτές που έγιναν μέλη.

Η πιο πρόσφατη εγγραφή εν ενεργεία βουλευτών έγινε το 2006 από την νυν υφυπουργό υγείας Κατερίνα Παπακώστα που εκλέγεται στην Β΄ Αθηνών και τον Θανάση Κατσιγιάννη που ήταν τότε βουλευτής στην Περιφέρεια Αττικής. Ένα χρόνο αργότερα, το 2007 έγινε μέλος του Συνεταιρισμού ο πρώην βουλευτής Έβρου με την ΝΔ Θεοφάνης Δημοσχάκης και από τότε, οι λιγοστές εγγραφές αφορούσαν είτε συγγενείς αποβιωσάντων βουλευτών ή τρίτα πρόσωπα που συστήνονται επισήμως από νυν μέλη και περνούν από την αυστηρή κρίση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού. Η εγγραφή πάντως δεν σημαίνει και αγορά γης καθώς πλέον δεν υπάρχουν διαθέσιμές εκτάσεις ούτε στην Πολιτεία ούτε στο Σκροπονέρι Βοιωτίας όπου ο Συνεταιρισμός αγόρασε το 1965 και διένειμε από το 1975 μια νέα έκταση 1.650 στρεμμάτων καθώς τα 1.000 στρέμματα της Πολιτείας είχαν ήδη διατεθεί σε οικόπεδα των 1.200 και 600 τ.μ.

Από τους νυν βουλευτές εμφανίζονται ως μέλη -εκτός της κυρίας Παπακώστα- οι Αναστάσιος Νεράντζης, Ιωάννης Τραγάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Μανώλης Κεφαλογιάννης (Ν.Δ.) και Απόστολος Κακλαμάνης, Σήφης Βαλυράκης (ΠΑΣΟΚ).

Στον κατάλογο που δημοσιοποιούν τα «Παραπολιτικά» υπάρχουν ακόμα τα ονόματα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Ο πρώτος αν και έγινε μέλος ουδέποτε αγόρασε οικόπεδο ενώ ο δεύτερος πήρε ένα στην περιοχή του Σκροπονερίου. Αρκετοί ακόμα όπως ο νυν πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Γιώργος Σουφλιάς, ο Δημήτρης Τσοβόλας, ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος, η Μαριέτα Γιαννάκου που έγιναν μέλη δεν μπόρεσαν ποτέ να αποκτήσουν και την ανάλογη γη αφού είχε εξαντληθεί και στις δυο περιοχές. Το ίδιο συμβαίνει με ένα σημαντικό αριθμό μελών του που απλώς περιμένουν να εξευρεθεί ένα μεγάλο κομμάτι γης που θα μπορούσε να ικανοποιήσει και τις δικές τους ανάγκες.

Σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το Μέγαρο της Βουλής βρίσκονται τα γραφεία του Συνεταιρισμού Βουλευτών που πρόεδρος του είναι ο επιχειρηματίας Αντώνης Παπαπαύλου και διευθυντής του ο Κώστας Κεφαλογιάννης ο οποίος προέρχεται από τη μεγάλη πολιτική οικογένεια της Κρήτης.

«Αναζητούμε ακόμα γη για τα μέλη μας» λέει στα «Παραπολιτικά» ο κ. Κεφαλογιάννης. Οι προσπάθειες που έγιναν την περίοδο της δεκαετίας του ΄80 όταν είχαν εντοπιστεί εκτάσεις στην περιοχή του Ψυχικού αλλά και της Βουλιαγμένης «σκόνταψαν» σε αντιδράσεις που προκλήθηκαν τότε από τον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση και όχι μόνο. Άλλες δύο περιοχές πέριξ των Αθηνών όπου προτάθηκαν μεγάλα κομμάτια γης στην Βραυρώνα και τον Μαραθώνα αποδείχθηκε στην πορεία της συζήτησης ότι ήταν δασικές κι έτσι η συζήτηση σταμάτησε εκεί καθώς δεν ήταν δυνατόν συνεταιρισμός βουλευτών να καταπατήσει δάση.

Το τελευταίο διάστημα μπήκε σε συζήτηση ένα κομμάτι γης στην περιοχή του Αυλώνα που δεν είναι δασικό. Όμως οι συζητήσεις, προς το παρόν, έχουν «παγώσει» λόγω αιφνίδιου θανάτου του κτηματομεσίτη που έκανε τη διαπραγμάτευση.

Την ίδια ώρα «πονοκέφαλος» για τον Συνεταιρισμό είναι η δικαστική διαμάχη με τον Δήμο Κηφισιάς που διεκδικεί τη διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων της Πολιτείας καθώς ο Συνεταιρισμός έχει την ευθύνη για την ύδρευση αλλά και για την καθαριότητα των κοινόχρηστων χώρων πέριξ της πολύ γνωστής πλατείας της Πολιτείας. Τοπικοί φορείς έχουν αντιδράσει σε κατά καιρούς ενέργειες του Συνεταιρισμού που, όπως λένε, έδωσαν τη δυνατότητα επέκτασης σε καταστήματα της περιοχής που ανήκουν σε αυτόν. Η απόφαση του Πρωτοδικείου αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα.

H οικονομική κρίση έχει πλήξει και τα μέλη του Συνεταιρισμού βουλευτών καθώς, όπως λέει στα «Π» ο κ. Κεφαλογιάννης, δεν μπορούν να εισπράξουν στην ώρα τους τα ενοίκια από τα ακίνητα που διαχειρίζεται στην καρδιά του αριστοκρατικού προαστίου. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το «Πολιτεία Tennis Club» για το οποίο ο μισθωτής του καταβάλει ενοίκιο 6.200 ευρώ τον μήνα. Συνολικά από τα ενοίκια υπολογίζεται πώς ο Συνεταιρισμός θα εισπράξει 453.000 ευρώ. Τα υπόλοιπα καταστήματα που διαχειρίζεται είναι το «Mandarin» (εκεί που βρισκόταν κάποτε το θρυλικό Belle Hellene), το «Ελαίας Γη», και το «Best Friends»…

Εκεί που αντιμετωπίζει ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στην είσπραξη των συνδρομών από τα μέλη του. Αν και πρόκειται κυρίως για ανθρώπους με σημαντική οικονομική επιφάνεια αρκετοί είναι εκείνοι που δεν είναι συνεπείς με την υποχρέωση να καταβάλουν 18 ευρώ τον χρόνο. Ασφαλώς γιατί το αμελούν.

Πάντως αυτό το τελευταίο δεν θα βλάψει ιδιαίτερα τα οικονομικά του αφού το συνολικό αποθεματικό του είναι περίπου 1,9 εκατομμύρια ευρώ από το οποίο φέτος υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί περίπου 50.000 για να ισοσκελίσει τον προϋπολογισμό του.

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ

1. Αβραμίδης Αλέξανδρος
2. Αγγελούσης Άγγελος
3. Αγοραστής Βασίλειος
4. Αδάμης Παναγιώτης
5. Αθανασόπουλος Νικόλαος
6. Ακριτίδης Νικόλαος
7. Αλαβάνος Κωνσταντίνος
8. Αμανατίδης Κωνσταντίνος
9. Αναγνωστόπουλος Νικόλαος
10. Αναστασόπουλος Γεώργιος
11. Ανδριανόπουλος Ανδρέας
12. Αντωνακούδης Γεώργιος
13. Αντωνιάδης Μάρκος
14. Αντωνίου Χρήστος
15. Αντωνόπουλος Ιωάννης
16. Αποσκίτης Κωνσταντίνος
17. Αποστολάτος Γεράσιμος
18. Αργυρόπουλος Νικόλαος
19. Αρσένη Μαρία
20. Ασλάνης Κωνσταντίνος
21. Ατματζίδης Χαράλαμπος
22. Βαδαλούκας Σπύρος
23. Βάθης Μιχαήλ
24. Βαλυράκης Ιωσήφ
25. Βαρβιτσιώτης Ιωάννης
26. Βερυβάκης Ελευθέριος
27. Βλαχόπουλος Δημήτριος
28. Βουδούρης Δημήτριος
29. Βρεττάκος Δημήτριος
30. Βύζας Θεμιστοκλής
31. Γεράκης Παναγής
32. Γεωργιάδης Αντώνιος
33. Γεωργιάδης Θεόδωρος
34. Γιαννάκου Μαριορή
35. Γιαννοπούλου Κωνσταντίνα
36. Γιατράκος Κωνσταντίνος
37. Γικόνογλου Μόσχος
38. Γκελεστάθης Νικόλαος
39. Γλαβίνας Ιωάννης
40. Γόντικας Κωνσταντίνος
41. Γρηγοριάδης Νικόλαος
42. Δαβιδόπουλος Γεώργιος
43. Δαλακούρας Γεώργιος
44. Δαμιανίδης Αλέξανδρος
45. Δριβιανάκης Αλέξανδρος
46. Δελημήτσος Παναγιώτης
47. Δημόπουλος Ιωάννης
48. Δημοσθενόπουλος Δημοσθένης
49. Διακόπουλος Γεώργιος
50. Διαμαντίδης Ιωάννης
51. Ζαΐμης Ανδρέας
52. Ζαπάρτας Εμμανουήλ
53. Ζαφειρόπουλος Ιωάννης
54. Ιμάμογλου Χασάν
55. Ιντζές Βασίλειος
56. Καββαδάς Παναγιώτης
57. Κάκαρης Χρήστος
58. Κακλαμανάκη-Ρήγου Σταυρούλα
59. Κακλαμάνης Απόστολος
60. Καλαντζάκου Σοφία
61. Καλαντζάκος Αριστείδης
62. Καλκάνης Άγγελος
63. Καλογιάννης Ελευθέριος
64. Καλογιάννης Σταύρος
65. Καλούδης Δημήτριος
66. Καλτεζιώτης Νικόλαος
67. Καραντζάς Χάρης
68. Καρράς Αναστάσιος
69. Κατσαφάδος Ιωάννης
70. Κατσίγιαννης Αθανάσιος
71. Κατσικόπουλος Δημήτριος
72. Κατσιμπάρδης Γεώργιος
73. Κεδίκογλου Βασίλειος
74. Κεφαλίδης Δημήτριος
75. Κεφαλογιάννης Εμμανουήλ
76. Κιλτίδης Κωνσταντίνος
77. Κλείτος Νικόλαος
78. Κοκκινοβασίλης Χρήστος
79. Κολλιούσης Αχιλλέας
80. Κονταξής Αθανάσιος
81. Κοντογιαννόπουλος Βασίλειος
82. Κοπελούζος Δημήτριος
83. Κοραχάης Βασίλειος
84. Κουρής Γεράσιμος
85. Κούτρας Παναγιώτης
86. Κουτσογιάννης Ιωάννης
87. Κρητικός Παναγιώτης
88. Κρικέλης Αναστάσιος
89. Κυπριωτάκη-Περράκη Μαρία
90. Κυριακού Ελευθέριος
91. Κυριαφίδης Ιωάννης
92. Λαγαράς Δημοσθένης
93. Λαμπράκη Ειρήνη
94. Λασκαρίδης Αγγελος
95. Ληναίος Στέφανος
96. Μακρή Ζωή
97. Μαλλιάκας Γεώργιος
98. Μανδυλάς Βασίλειος
99. Μαντζώρης Βασίλειος
100. Μάργαρης Ιωάννης
101. Μαρινίδης Σταύρος
102. Μαρκόπουλος Χρήστος-Ηρακλής
103. Μάρτης Νικόλαος
104. Μαυρίδης Κωνσταντίνος
105. Μαύρος Φίλιππος
106. Μεσσάρης Χαράλαμπος
107. Μηνακάκης Σταύρος
108. Μητακίδης Δημοσθένης
109. Μητσοτάκης Κωνσταντίνος
110. Μιχαλάκης Αριστείδης
111. Μιχαλοδιάκος Βασίλειος
112. Μιχελογιάννης Ιωσήφ
113. Μουτζουρίδης Γεώργιος
114. Μούτσιος Γεώργιος
115. Μπακογιάννη Θεοδώρα
116. Μπαντουβάς Κωνσταντίνος
117. Μπασιάκος Ευάγγελος
118. Μπεκίρης Βασίλειος
119. Μπεχράκης Διονύσιος
120. Μπλέτσας Στυλιανός
121. Μπόκοβος Παναγιώτης
122. Μπουλούκος Διονύσιος
123. Μπουρδάρα Καλλιόπη
124. Μπουρνιάς Λεωνίδας
125. Μπούσιος Χαρίλαος
126. Μπρατάκος Άγγελος
127. Μωραΐτης Γεώργιος
128. Νεράντζης Αναστάσιος
129. Νιανιάς Δημήτριος
130. Ντεντιδάκης Αντώνιος
131. Ντέρος Κωνσταντίνος
132. Ξανθόπουλος Αθανάσιος
133. Ξαρχάς Αθανάσιος
134. Οικονομόπουλος Κωνσταντίνος
135. Οικονόμου Χρήστος
136. Παλαιοκρασσάς Ιωάννης
137. Πάλλη-Πετραλιά Φάνη
138. Παναγούλης Ευστάθιος
139. Παναρίτης Βασίλειος
140. Πανούρης Παναγιώτης
141. Παπαγεωργόπουλος Παναγιώτης
142. Παπαγιάννης Μιχαήλ
143. Παπαδέλης Φραγκλίνος
144. Παπαδημητρίου Δήμος
145. Παπαδημητρίου Ευάγγελος
146. Παπαδημητρίου Ιωάννης
147. Παπαδημητρίου Νικόλαος
148. Παπαδόπουλος Γεώργιος
149. Παπαδόπουλος Δημοσθένης
150. Παπαδόπουλος Ιωάννης
151. Παπαδόπουλος Σπύρος
152. Παπαδόπουλος Χαράλαμπος
153. Παπαηλίας Ηλίας
154. Παπαθανασίου Αθανάσιος
155. Παπαθεμελής Στυλιανός
156. Παπανδρέου Νικόλαος
157. Παπούλιας Κάρολος
158. Πατρώνης Νικόλαος
159. Παυλίδης Αριστοτέλης
160. Πεντάρης Ευάγγελος
161. Περδικούρης Άγγελος
162. Περράκης Γεώργιος
163. Περρωτής Αριστομένης
164. Πεταλωτής Δημήτριος
165. Πετρίδης Ιωάννης
166. Πέτσος Γεώργιος
167. Πνευματικός Άγγελος
168. Ποττάκης Ιωάννης
169. Πρίντζος Κωνσταντίνος
170. Ράλλης Σπύρος
171. Ρίζος Δημήτριος
172. Ροδίου Γεώργιος
173. Σαάτζιγλου Ανέστης
174. Σακελλάρης Ευάγγελος
175. Σαλίκας Νικόλαος
176. Σαμαράς Αντώνιος
177. Σαπουντζής Δημήτριος
178. Σαρειδάκης Γεώργιος
179. Σεργιανός Γεώργιος
180. Σιγανίδης Κωνσταντίνος
181. Σιούφας Δημήτριος
182. Σουσουρογιάννης Ευάγγελος
183. Σουφλιάς Γεώργιος
184. Σπανός Ιωάννης
185. Στάθης Θεόδωρος
186. Στάικος Ευάγγελος
187. Σταματόπουλος Χαράλαμπος
188. Στάμος Δημήτριος
189. Σφενδόνης Ιωάννης
190. Ταχυρίδης Αθανάσιος
191. Τζανής Λεωνίδας
192. Τζαννετάκης Τζανής
193. Τζήρος Νικόλαος
194. Τζουμάκας Στέφανος
195. Τουρίκης Παναγιώτης
196. Τραγάκης Ιωάννης
197. Τσεκούρας Ιωάννης
198. Τσιριμώκου-Πιμπλώ Ιουλία
199. Τσοβόλας Δημήτριος
200. Τσουδερού Βιργινία
201. Τσουκαντάς Αθανάσιος
202. Φικιώρης Ιωάννης
203. Φιλιππόπουλος Αθανάσιος
204. Φλώρος Ιωάννης
205. Φύσσας Χρήστος
206. Φωτόπουλος Χρήστος
207. Χατζηγάκης Σωτήριος
208. Χατζηδημητρίου Δημήτριος
209. Χατζηνάκης Εμμανουήλ
210. Χατζηνικολάου Παναγιώτης
211. Χατζοπλάκης Ηλίας
212. Χειμάρας Αθανάσιος
213. Χονδροκούκης Δημήτριος
214. Χούτας Θωμάς
215. Χριστόγλου Ιωαννης
216. Χριστοφορίδου-Βερυβάκη Κυριακούλα
217. Ψηλός Διομήδης

ΠΗΓΗ
http://www.fpress.gr/politiki/item/17314-voyleytikoreal-estate-stin-panakrivi-politeia-lista

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates