Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕΙΩΣΑΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΣΤΟ MEGA ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΩΣΟΥΝ !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΒΓΑΖΟΥΝ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ
Οι τέσσερις τράπεζες μείωσαν σημαντικά τις δόσεις του Mega και μετέθεσαν την αποπληρωμή του δανείου για το 2021 !!!
Να μειώσουν σημαντικά το ύψος των δόσεων του Mega αποφάσισαν οι τέσσερις δανείστριες τράπεζες, δίνοντάς του το «φιλί της ζωής», παρά την αντιπαράθεση των μετόχων για τα χρήματα που πρέπει να καταβληθούν και την εκκρεμότητα με τις τηλεοπτικές άδειες. Είναι μια καίρια απόφαση, που δεν πρέπει να εφαρμοστεί μόνο στα media αλλά και σε όλη την κοινωνία, ώστε να ανακουφιστεί από το βάρος των δόσεων.

Με τη συνολική οφειλή της τηλεοπτικής εταιρείας στα 88,2 εκατ. ευρώ και με τη διαπιστωμένη αδυναμία της να καταβάλει τις δόσεις των 5 εκατ. ευρώ και των 8 εκατ. ευρώ, η Alpha Bank, η Eurobank, η Εθνική και η Πειραιώς απέφυγαν να εγγράψουν ζημίες στους ισολογισμούς τους, ενεργοποιώντας τη διαδικασία του πλειστηριασμού επί των περιουσιακών στοιχείων του Mega.

Οι τέσσερις τράπεζες πήραν την απόφαση να μειώσουν τις δόσεις στο 1,5 εκατ. ευρώ και να μεταθέσουν την αποπληρωμή του δανείου για το 2021, υπό την προϋπόθεση πως θα καλυφθεί η τρέχουσα (έως την 1η Μαρτίου 2016) αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ. Το Mega καλείται να πληρώσει εντός του 2016 περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση το αρχικό σχέδιο θα έπρεπε να καταβάλει 16 εκατ. ευρώ. Ήδη, με βάση τη συμφωνία με τις τράπεζες, αντί για συσσωρευμένες δόσεις της τάξεως των 10 εκατ. ευρώ, η Τηλέτυπος πλήρωσε 1,154 εκατ. ευρώ στις 28/12/2015, για ομολογίες που ξεκίνησαν να λήγουν από το τέλος του προηγούμενου έτους, από το 2014.

πηγη: typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates