.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΕΠΙΘΑΝΑΤΙΟΣ ΡΟΓΧΟΣ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΠΡΙΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΣΚΑΪ & ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Οι χορηγοί του ΝΑΙ στο Δημοψήφισμα, παριστάνουν σήμερα τους δήθεν υποστηρικτές των αγροτών, που διεκδικούν την ατζέντα του ΟΧΙ !!! 

Οι αγρότες, μετά την Πλατεία Συντάγματος, καλά θα κάνουν να πάνε μια βόλτα μέχρι το Νέο Φάληρο, γιατί καλή η πλάκα και το δούλεμα, αλλά όλα έχουν ένα όριο.
Αν η κυβέρνηση είχε υποσχθεί στον τζάμπα μάγκα ΑΛΑΦΟΥΖΟ, δωρεάν άδεια και νέα θαλασσοδάνεια, όπως έκαναν οι προηγούμενοι, σήμερα στα ρεπορτάζ οι αγρότες θα ήταν ότι και όλα τα προηγούμενα χρόνια :
ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ, ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ, κλπ !!!


ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
Ο Αλαφούζος μεταφέρει στην Κύπρο τον ΣΚΑΙ !!!
Οι εγγυήσεις που ζήτησε για τη φορολογική έδρα και το βέτο από Ελλάδα !!!

Ενα νέο μεγάλο κόλπο ετοιμάζει ο Γιάννης Αλαφούζος, με τα σχέδιά του -δυστυχώς για τον ίδιο- να έχουν διαρρεύσει και να προκαλούν εντάσεις στις σχέσεις του Μαξίμου με την κυπριακή κυβέρνηση. Ολα ξεκίνησαν πριν από έναν μήνα, όταν μια ομάδα συνεργατών του αφεντικού του καναλιού του Νέου Φαλήρου ταξίδεψε στη Λευκωσία, όπου είχε σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και έναν Κύπριο ιδιοκτήτη μέσων ενημέρωσης. Οι συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου στη διάρκεια των συναντήσεων που είχαν ισχυρίστηκαν ότι στην Ελλάδα υφίστανται πολιτικό διωγμό και ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει με διάφορα προσχήματα να κλείσει τον ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησαν από την κυπριακή κυβέρνηση εγγυήσεις προκειμένου να μεταφέρουν τη φορολογική έδρα του ΣΚΑΪ στη Μεγαλόνησο και το κανάλι, μέσω ειδικής πλατφόρμας, να εκπέμπει σήμα στην Ελλάδα. Μάλιστα, προκειμένου να καταστήσουν ακόμη πιο δελεαστική την πρότασή τους, δεσμεύτηκαν να οργανώσουν τεχνικά και δημοσιογραφικά ένα παράρτημα στη Λευκωσία, που θα καλύπτει την κυπριακή επικαιρότητα.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, η ηγεσία της Κύπρου μέσω αρμόδιων αξιωματούχων συζήτησε το θέμα και με παράγοντες της τρόικας, οι οποίοι, από ό,τι φαίνεται, στηρίζουν το εγχείρημα του Αλαφούζου. Ως εκ τούτου, οι Κύπριοι συμφώνησαν στα ζητήματα που έχουν σχέση με την αλλαγή φορολογικής έδρας, αλλά ζήτησαν ένα χρονικό περιθώριο προκειμένου να αντιμετωπίσουν τεχνικά ζητήματα που έχουν σχέση με την πλατφόρμα μεταφοράς σήματος στην Ελλάδα.

Πρόσωπο-κλειδί στην υπόθεση είναι ένας Κύπριος οικονομικός παράγοντας, ο οποίος ζητούσε πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών και Δικτύων για τη νομοθεσία που ισχύει στην Ελλάδα όσον αφορά τη μεταφορά σήματος και τη δυνατότητα να γίνεται εκπομπή κυπριακών καναλιών μέσω της Digea.

Οταν πληροφορήθηκαν στην κυβέρνηση Τσίπρα ότι το ενδιαφέρον για εκπομπή των κυπριακών καναλιών έχει σχέση με τους σχεδιασμούς του Γιάννη Αλαφούζου, ενεργοποιήθηκαν αμέσως τα ανακλαστικά τους στέλνοντας μήνυμα προς τη Λευκωσία ότι δεν προτίθενται να επιτρέψουν πειρατικές εκπομπές καναλιών. «Αν θέλετε τον ΣΚΑΪ στην Κύπρο, είναι δικαίωμά σας. Αλλά οι εκπομπές θα περιοριστούν σε κυπριακό έδαφος», ήταν το μήνυμα που μετέφερε κυβερνητικό στέλεχος σε κορυφαίο υπουργό της κυπριακής κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά, στο κανάλι του Φαλήρου δεν πτοούνται, αναζητώντας παραθυράκια για να ξεπεράσουν τα όποια νομικά κωλύματα. Διαδικασία πάντως που, με βάση και τις αντίστοιχες προβλέψεις που προωθούνται, είναι από δύσκολη έως... αδύνατη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates