Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2016

ΟΤΑΝ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΕ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ: ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΗΔΗΞΕΙΣ ΕΣΥ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΗΔΗΞΟΥΝ ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΑΠΕΤΕΥΣΕΤΕ, ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΠΑΤΕ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ
Διαβάζουμε σήμερα στην ΑΥΓΗ :
Θα σας πηδήξουμε....

Βγήκε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βουλή, και απαντώντας σε ερώτηση του ΑΝ.ΕΛΛ Δ. Καμμένου μας πληροφόρησε ότι τα κανάλια που σκίζονται εσχάτως για τους φτωχούς, χρωστάνε στο Δημόσιο 14 (ολογράφως δέκα τέσσερα) εκατομμύρια, μόνο από πρόστιμα.

Ήταν από την πρώτη στιγμή αυτονόητο ότι τράπεζες, δανειστές, νταβατζήδες & καναλάρχες θα έκαναν τα πάντα για να σας πηδήξουν, επειδή απλά δεν σας πάνε.

Ήταν επίσης αυτονόητο πως, όσα μνημονιακά μέτρα και να ψηφίζατε εκβιαζόμενοι, δεν θα ήταν ποτέ αρκετά αφού, την επομένη κάθε "ΝΑΙ", θα σας ζητούσαν χαλαρά να ψηφίσετε ένα ακόμη "ΝΑΙ" και, μετά, άλλο ένα "ΝΑΙ" κοκ, κρατώντας σας συστηματικά στον ύπνο με το γνωστό παραμύθι για το δήθεν κούρεμα του χρέους. 

Είναι ακόμη αυτονόητο ότι, σήμερα, οι Έλληνες δεν βγήκαμε στους δρόμους για να ξαναφέρουμε πίσω τους προηγούμενους, που ζουν περιμένοντας την ώρα που θα κληθούν να ξανακάτσουν στα τέσσερα, αφού αυτός είναι ένας από τους πολλούς λόγους για τους οποίους τους ξεφορτωθήκαμε.

Μετά όμως από έναν ολόκληρο χρόνο που ΣΥΡΙΖΑ+ΑΝΕΛΛ συνεχίζετε να ανέχεστε να σας δουλεύουν όλοι μαζί οι απατεώνες σε Βερολίνο, Βρυξέλλες, Ουάσινγκτον και Αθήνα, πρέπει επί τέλους, πριν σας πηδήξουν οι νταβατζήδες, να ξυπνήσετε από το λήθαργο και να τους πηδήξετε πρώτοι εσείς, όχι επειδή αναγκαστικά το γουστάρετε, αλλά επειδή δεν έχετε άλλη επιλογή. 

Είστε καταδικασμένοι να τους πηδήξετε γιατί αλλιώς, μόλις σας πηδήξουν αυτοί και καταλήξετε στα αζήτητα, στον επόμενο τόνο, θα σας κυνηγάμε να σας πηδήξουμε όλοι μαζί, τα 10.000.000 των Ελλήνων που δικαίως θα αισθανόμαστε ότι μας εξαπατήσατε, με το πολιτικά αβασάνιστο "στρίβειν δια του αρραβώνος" της τυχόν παραίτησης και των νέων εκλογών.     

Οι Έλληνες είναι σήμερα ώριμοι και "έτοιμοι για όλα". Και δεν έχετε άλλη επιλογή από το να τους εμπιστεθείτε και να τους πείτε την αλήθεια.
Χόρτασαν επι 6 ολόκληρα χρόνια να τρώνε το κουτόχορτο των καναλιών για το GREXIT, τη διάσωση του χρεοκοπημένου τραπεζικού συστήματος και τη δήθεν βιωσιμότητα του χρέους και, έτσι, σταμάτησαν να αναμασούν το ποίημα των πλεονασμάτων, της ρευστόητας, των επενδύσεων και της επιστροφής στην ανάπτυξη των μνημονίων, αφού έχει γίνει πλέον ευρέως κατανοητό ότι :

  • Τα γνωστά εκβιαστικά διλήμματα, πρώτα του GREXIT και τώρα της SCHENGEN, είναι αφελή διαπραγματευτικά πυροτεχνήματα, που δεν αντέχουν απέναντι ούτε στην πραγματικότητα της ΣΛΕΕ, ούτε στο γεωπολιτικό και γεωοικονομικό πλεονέκτημα της Ελλάδος.
  • Το τραπεζικό σύστημα μπορεί να λειτουργεί σε περιβάλλον ευρώ ακόμη και με τα ελάχιστα σήμερα διαθέσιμα μετρητά του, αφού τα ρευστά διαθέσιμα (κέρματα + τραπεζογραμμάτια) στα ταμεία των ελληνικών τραπεζών δεν ξεπέρασαν ποτέ το 3% του συνόλου των καταθέσεων (βλ. στοιχεία ισολογισμών ελληνικών τραπεζών).
  • Το 90% plus των Ελλήνων ζει με το όνειρο να κλείσουν οι τράπεζες, αφού χρωστά κατά μέσο όρο σε αυτές τουλάχιστον τα τριπλάσια των καταθέσεών του, όπως άλλωστε επιβεβαιώθηκε προσφάτως στο δημοψήφισμα με τον θρίαμβο του "ΟΧΙ", που καταγράφηκε σε περιβάλλον κλειστών τραπεζών. Ποιός λοιπόν φοβάται στην πραγματικότητα το κλείσιμο των τραπεζών ;;; Σίγουρα πάντως όχι εκείνος που από αυτό θάχει μόνο να κερδίσει. Ή μήπως δεν θα μπορούσε, εντός ευρώ, να λειτουργήσει ολόκληρη η ελληνική οικονομία σε νομισματικό περιβάλλον VIVA WALLET, τη στιγμή μάλιστα που στρώματα και σεντούκια μετράνε σήμερα περισσότερα από 30 Δις ;;; 
  • Το ασφαλιστικό δεν λύνεται μετατρέποντάς το σε φορολογικό, τη στιγμή που επί 200 περίπου χρόνια από την ανεξαρτησία του, το ελληνικό κράτος δεν κατόρθωσε ποτέ να λύσει πρωτογενώς το ίδιο το φορολογικό. Και θα το λύσει τώρα, βαφίτοζντας ως δήθεν φορολογικό και το ασφαλιστικό ;;; Μια λογιστική εγγραφή στον Προϋπολογισμό σας ζητούν να αλλάξετε, όχι όμως την ουσία, μεταφέροντας στους Πολίτες και βαφτίζοντας ως δήθεν έσοδα, τη χρηματοδότηση του ελληνικού δημοσίου προς τα ασφαλιστικά ταμεία. Όλοι γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται ποτέ να τα εισπράξετε, αφού απλά δεν υπάρχουν ενώ, ακόμη και εκεί που υπάρχουν, δεν πρόκειται κανείς να σας τα δώσει. Σας ζητούν όμως να το κάνετε για έναν μόνο λόγο : Για να φουσκώσετε τον Προϋπολογισμό με έσοδα που δεν πρόκειται ποτέ να εισπράξετε, εμφανίζοντας έτσι δημιουργικά πρωτογενή πλεονάσματα, με τα οποία οι ψυχανώμαλοι χαρτογιακάδες του ΔΝΤ και των Βρυξελλών θα γλυτώσουν από τη λογοδοσία της αποτυχίας των μνημονίων και, στο τέλος της χρονιάς, θα πάρουν και μπόνους. Δηλαδή, ότι έκαναν τόσα χρόνια τα gloden boys του τραπεζιικού συστήματος.  
  • Το κούρεμα του χρέους δεν πετυχαίνεται ποτέ με πρωτοβουλία του δανειστή, αλλά διεκδικείται επιτυχώς μόνο με ισχυρά νομικά και νομισματικά επιχερήματα από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο οφειλέτη, αφού όμως πρώτα αυτός, μέσα από έναν αξιόπιστο λογιστικό έλεγχο στα πλαίσια των ΔΛΠ, καταγράψει πόσα πραγματικά χρωστάει, που τα χρωστάει, πως αυτά δημιουργήθηκαν, πως κεφαλαιοποιήθηκαν οι τόκοι τους και ποιοι είναι συνυπαίτιοι στη δημιουργία τους, για να καταλογιστεί στους ΑΦΜ τους το μερίδιο του χρέους που τους αναλογεί. Ποιού χρέους λοιπόν διαπραγματεύσεστε σήμερα το κούρεμα, όταν ο σύνδεσμος των ομολόγων σε κυκλοφορία στην ιστοσελίδα του ΟΔΔΗΧ συνεχίζει να παραμένει εκτός λειτουργίας από το 2013 και, έτσι, δεν γνωρίζει κανείς με βεβαιότητα πόσα ελληνικά ομόλογα κυκλοφορούν στις αγορές και, όταν, οι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου στο τραπεζικό σύστημα, έμμεσα και άμεσα, ELA, TARGET2 και Ομόλογα στην ΕΚΤ, ξεπερνούν σήμερα τα 200 Δις ;;; Άντε λοιπόν και σας κούρεψαν 100 Δις, που ούτε αυτή τη χάρη δεν πρόκειται να σας κάνουν. Σώθηκε η παρτίδα με μια απομείωση χρέους 100 Δις, όταν όλος μαζί ο λογαριασμός, μαζί με το αναλογιστικό έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων ξεπερνάει το 1 Τρις ;;;  


Διαβάζουμε σήμερα στην ΑΥΓΗ :
Θα σας πηδήξουμε....
Του Θανάση Καρτερού

Βγήκε ο Τρύφωνας Αλεξιάδης στη Βουλή, και απαντώντας σε ερώτηση του ΑΝ.ΕΛΛ Δ. Καμμένου μας πληροφόρησε ότι τα κανάλια που σκίζονται εσχάτως για τους φτωχούς, χρωστάνε στο Δημόσιο 14 (ολογράφως δέκα τέσσερα) εκατομμύρια, μόνο από πρόστιμα. Μόνο από πρόστιμα, είπαμε. Χώρια τις τζάμπα άδειες, χώρια το ποσοστό επί του τζίρου που δεν δίνουν επί αιώνες, χώρα τα φέσια στις τράπεζες, χώρια το νταραβέρι Digea. 
Τα μαλλιά της κεφαλής τους, εν ολίγοις. Που πάει να πει ότι η συμβολή τους στο σημερινό δημοσιονομικό αδιέξοδο, που θα έλεγε κι ο κύριος Σταύρος, δεν είναι και ασήμαντη.
Τα είπε ο Τρύφωνας, έχωσε και μερικά ότι αυτό το σκανδαλώδες καθεστώς θα τελειώσει, το ευχαριστηθήκαμε όλοι. Μόνο που όταν η σεμνή κοινοβουλευτική τελετή έλαβε τέλος, το καθεστώς παρέμενε αναλλοίωτο - η κυβέρνηση από κάτω, τα κανάλια από πάνω. Μην την είδατε, μην την απαντήσατε την είδηση. Αν χρωστούσε κανένας υπουργός, ή ακόμα καλύτερα κανένας ξάδελφος του Τσίπρα, θα έτριζαν τα παράθυρα μέχρι το τελευταίο ελληνικό σπίτι. Αλλά ποιος ασχολείται με τα χρέη των βαρόνων; Αφού να σκεφτείτε ούτε οι βαρόνοι δεν ασχολούνται. Το αναθέτουν στους δικηγόρους τους.

Εν ολίγοις, εμείς λέμε, λέμε, λέμε. Και η κυβέρνηση λέει, λέει, λέει. Και προσπαθεί, προσπαθεί, προσπαθεί. Το αποτέλεσμα; Πρώτον, το νέο καθεστώς, που θα βάλει τέλος στο σημερινό καθεστώς, έχει κολλήσει στο ΕΣΡ, που έχει κολλήσει στη διάσκεψη των προέδρων, που έχει κολλήσει στη Ν.Δ. και στα άλλα γιουσουφάκια των βαρόνων - Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ, Λεβέντη. Και δεύτερον, ακόμα χειρότερο, το τηλεοπτικό μπούλιγκ του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεταλλαχθεί από σκάνδαλο σε οιονεί πραξικόπημα. Διακαναλικό, απροσχημάτιστο, αλήτικο: Θέλετε να μας πηδήξετε; Θα σας πηδήξουμε εμείς.

Η έκφραση είναι χυδαία, αλλά έτσι ακριβώς ειπώθηκε από οργισμένο βαρόνο. Έτσι σκέφτονται, έτσι μιλούν, κι έτσι ενεργούν. Αν είσαι και Παππάς, από νταβατζή θα πας. Διαστρέφουν, διασύρουν, προβοκάρουν, εξοντώνουν, ανατρέπουν. Τσαλαπάτησαν ακόμα και τους «δικούς τους», όταν χάλασαν τα προξενιά. Τον πατέρα Μητσοτάκη (δεν δίνω 300 εκατομμύρια να τον ρίξω;), τον Γιωργάκη, που δεχόταν τον Ψυχάρη από την πίσω πόρτα, τον Καραμανλή του Μπαϊρακτάρη. Στον Τσίπρα και στον Παππά θα κωλώσουν; Θα τους πάνε... πηδώντας, συγγνώμη, τραγουδώντας. Ακόμα και τη Διεθνή.

Συμπέρασμα: Παιδιά τελειώνετε. Πριν σας τελειώσουν...

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates