Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τετάρτη, 3 Φεβρουαρίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!! ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΝΕΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ !!!

ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΕΛΟΣ
Το χαράτσι εκτιμάτε ότι θα είναι στα 50 με 70 ευρώ για τα IX αυτοκίνητα μέχρι τα 2.000cc ενώ πάνω από αυτά τα κυβικά θα αυξάνεται περίπου κατά 30% !!!
Όπως δείχνουν τα πράγματα, η Κυβέρνηση δε θα αφήσει σε ησυχία το αυτοκίνητο, αφού διαπιστώνει οτι η ανάγκη ,αλλά και η επιθυμία των Ελλήνων να έχουν στην κατοχή τους ένα όχημα, γεμίζει τα κρατικά ταμεία.

Αυτό αποδείχτηκε και απο την πορεία των πληρωμών των τελών κυκλοφορίας η οποία κρίθηκε ως ιδιαίτερα ικανοποιητική. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας λοιπόν, η Κυβέρνηση εξετάζει ένα σχέδιο επιβολής ενός νέου χαρατσιού, το οποίο θα το βαφτίσουν με τον εύηχο… περιβαντολογικό τίτλο: πράσινο τέλος.

Πρόκειται για ένα πράσινο σήμα, στα πρότυπα κάποιων χωρών της EE, οι οποίες σημειώστε πως δε φορολογούν το αυτοκίνητο τόσο βαριά, κατα την αγορά του, αλλά κατα τη χρήση του. Στην Ελλάδα οι Κυβερνήσεις το φορολογούν βαρέως τόσο κατα την αγορά, όσο και κατα τη χρήση του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως το χαράτσι αρχικά, θα κληθούν να το πληρώσουν οι κάτοχοι πετρελαιοκίνητων οχημάτων παλαιότερης τεχνολογίας απο EURO 4 και κάτω ή όσοι έχουν diesel οχήματα από το 2010 και πίσω. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί από τα πόσα χρήματα τους λείπουν…

Το χαράτσι εκτιμάτε ότι θα είναι στα 50 με 70 € για τα IX αυτοκίνητα, μέχρι τα 2.000cc. Πάνω από αυτά τα κυβικά θα αυξάνεται περίπου 30%.

Τα επαγγελματικά οχήματα δε, άνω των 1.5 τόνων, καθώς και τα φορτηγά κλπ, θα πληρώσουν αρκετά περισσότερο (εκτιμάται 100€ και πάνω), ενώ εξετάζεται να πληρώνουν αυξημένο τέλος και τα αυτοκίνητα που έχουν αποκτηθεί με leasing, αφού θεωρείται ότι κάνουν τα περισσότερα χιλιόμετρα, οπότε συνολικά ρυπαίνουν περισσότερο από τα ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα.

πηγη: newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates