Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ : ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΣΚΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ !!!

ΣΚΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ Ή ΣΚΙΣΑΜΕ ΞΑΝΑ ΤΟ ΚΑΛΤΣΟΝ ΜΑΣ ;;;
Ακυρώθηκε το Μνημόνιο της Ελλάδας με το ΔΝΤ !!!

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν σήμερα, Τρίτη, ότι η ελληνική κυβέρνηση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προχώρησαν από κοινού στην ακύρωση του μεταξύ τους υφιστάμενου μνημονίου.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η σχετική απόφαση λήφθηκε, για να αποτραπούν τα διοικητικά κόστη που συνδέονται με το εν ενεργεία μνημόνιο ανάμεσα στην Ελλάδα και το ΔΝΤ, ωστόσο ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη νέου μνημονίου (MEFP).

Σημειώνεται πως το υφιστάμενο Μνημόνιο Ελλάδας – ΔΝΤ είχε συναφθεί το 2012 και έληγε στα τέλη Μαρτίου του 2016.
Το MEFP 2012-2016 παρέμενε ανενεργό τον τελευταίο χρόνο, ενώ το υπόλοιπο των διαθέσιμων δόσεων υπολογιζόταν σε 16 δισ. ευρώ.

Βάσει της συμφωνίας που οδήγησε τον περασμένο Ιούλιο στην υπογραφή του «Μνημονίου 3» (Memorandum of Understatement – MOU), προβλεπόταν η υποβολή έγγραφου αιτήματος από τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο για τη σύναψη δανείου ύψους 86 δισ. ευρώ, ποσό που θα λάβει η χώρα μας από το Κουαρτέτο των Θεσμών, μετά το πέρας της αξιολόγησης.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το ΔΝΤ διά στόματος Πολ Τόμσεν αξίωνε από την Ελλάδα πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα ύψους 9 δισ. ευρώ έως το 2018, ώστε να εξασφαλιστεί πρωτογενές πλεόνασμα σε ποσοστό 3,5%.

Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/672662/akyrothike-to-mnimonio-tis-elladas-me-to-dnt#ixzz40zhT45wg

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates