Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

Δευτέρα, 8 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗ ΤΩΝ 580 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΜΠΑΤΑΧΤΣΗΔΕΣ
Αυτός είναι ο οικογενειακός προϋπολογισμός ενός μέσου, προνομιούχου Έλληνα, που έχει ακόμη δουλειά και πληρώνεται με 580 ευρώ το μήνα !!!

Πρόκειται για το λεγόμενο καλό σενάριο, αφού υπάρχουν τουλάχιστον δύο ακόμη εκατομμύρια περιπτώσεων όπου το μηνιαίο εισόδημα είναι χαμηλότερο των 580 ευρώ ή, στην περίπτωση των ανέργων, μηδενικό.
Όσοι λοιπόν έχουν το θράσσος να μιλάνε για μπαταχτσήδες, ας προσπαθήσουν να λύσουν οι ίδιοι την εξίσωση του συγκεκριμένου αυτού οικογενειακού προϋπολογισμού, επιχειρώντας να επιβιώσουν αυτοί και οι οικογενειές τους, εξυπηρετώντας μόνο τις πράσινες δαπάνες και το 30% των κίτρινων.
Δεν υπάρχει ούτε ένας βολεμένος που θα τα καταφέρει !!!

 

Και μια επισήμανση στο ΥΠΟΙΚ

Όσο θα παραμένει άλυτη η μικροοικονομική εξίσωση του οικογενειακού προϋπολογισμού της μέσης ελληνικής οικογένειας, δεν πρόκειται ποτέ να λυθεί η μακροοικονομική εξίσωση του προϋπολογισμού και της εθνικής οικονομίας.

Με μια απλή ματιά στις κόκκινες και κίτρινες δαπάνες, γίνεται άμεσα αντιληπτός ο λόγος της υστέρησης των εσόδων σε δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, τραπεζικό σύστημα και ΔΕΚΟ.

Τα μνημόνια έφεραν αναδιανομή περιουσιών και πλούτου εις βάρος της κοινωνίας, η οποία αντιδρά με τον αυτονόητο αυτοματισμό της αναδιανομής της φτώχειας στην οποία περιήλθε, εις βάρος του δημοσίου, των ασφαλιστικών ταμείων, του τραπεζικού συστήματος και των ΔΕΚΟ. Και ταυτόχρονα, τα σκάγια του ανωτέρω αυτοματισμού, σκοτώνουν πολλές φορές, άθελα και εξ αμελείας, ένα μέρος της ίδιας την κοινωνίας που προσπαθεί απεγνωσμένα να τα βγάλει πέρα, ακολουθώντας το βασικό ένστικτο της επιβίωσης μέσα στους νόμους της ζούγκλας.   

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates